Леле женички,мене многу ме болат градите,премногууу и во спиењето едвај спијам се превртувам не дозволуват да се допрат.А од кога точно се дознава полот на бебето од 4 ли месец?
Ме гледа баба му на мм и ми вика " ти носиш девојче, се шириш и гзови си пуштила ќе видиш" Ја и викам божем маже, она вика згрешиле. Срцка.
До пред две-три недели и мене многу ме болеа, сега веќе не. Инаку полот некои го дознаваат во 12-13 недела, други во 16 недела. Вторава варијанта е посигурна. Мене во 12 недела ми го кажаа, ама тоа беше со знак прашалник, веќе во 16 ми кажаа дека се се гледа убаво и ми го потврдија полот.
А мене со првото ми викаше док дека е женско,отидов на ехо во 6 ти месец и ми вика ти кажав дека е машко? Јас целата срипав.И навистина испадна машко.....
Denov interesen beshe meshinja no moevo bebule ne go pocuvstvuvav ovoj den se uspalo i e mrzelivo pa ne saka da se javi...ajde bebus ne sum naviknata da si legnam bez da te pocuvstvuvam,bidii dobro i fino javi mi se
Мене со син ми ме зезаа така. Во 12-та ми рекоа дека им личи на девојче (пак со знак прашалник), после цела бременост машко. На последните прегледи на ехо, неколку дена пред да се породам на ГАК ми рекоа девојче е. Родив машко. Затоа и велам во 12 не можат да кажат со сигурност, па дури и на крај кога бебето е големко, веројатно потешко се гледа, ама во периодот помеѓу со сигурност можат да кажат што е. Па и многу зависи од апаратурата која ја има гинеколошката ординација. Во првата бременост (пред да го сменам гинекологот) одев кај еден, во поликлиника во мојата населба. Таму ме тераа да пијам вода по минимум 1 литар пред да ме види на ехо. Јас освен чудни меури, бебе не можев да видам. Тоа беше ехо уште од третата светска војна.
Дајте да предложиме, да ги исконтактираме админиве да направат апликација фемина фирум, ова со browser отварање, затварање... замара, барем мене, нз за вас
Не знам за вас ама мене многу ме иритираа тие прогнози од страна, та женско е си се раширила, градите ти пораснале не знам што. Ако си се разубавела машко било ако не женско било цццц. Абе со кој памет на трудница такви муабети. И поссле кога кажавме машко е свеки во неколку наврати искоментира па машко ама те ете ти се немаш променето ( уште да речеше се немаш разубавено) . Многу мразам да ме анализираат. Ние хормони ни вријат и така сме чувствителни па уште и ком. од страна. Значи поубава жена од бремена нема (малку скромна да бидам), ама стварно е така. Тоа е период кој треба да уживаме а не да се оптереруваме со злобни коментри. Незнам зошто некои луѓе љубоморно постапуваа со бремените, ниту барам посебно внимание и третман. Едноставно бременоста брзо поминува а веќе знам ќе ми фали
Dani, me iritira normalno... ama nemozes i da si go kazes stavot. Ednostavno zavises od nego, eden e kaj nas vo pomalite gradovi. Toa kazuva se. Utre ke odam na kontrola kaj maticna. I da vidime sto ke kaze za celata situacija. Bese denovive vo Belgrad, na saem. Pa samo i pisav sms po nejzino baranje. Revoltirana sum. Utre ke zemam upat za site rezultati sto gi pravam mesecno za vo drzavna, ako mi zemat pari- ke gi prijavam. Neli se e besplatno po drzavnive za trudnici? So tie pari sekoj mesec ke mu zemam nesto plus na bebus. Inaku, nie veke se podnovivme so relaksator. Krevetce odbrav. Ke go poracaat moite nedelava, i toa ke stigne. I za odprilika 2 nedeli, ke kupime kolicka. T.e sestra mi ke mi kupi. Se dvoumam izmegju chipollino tifany 3/1 i free on 3/1.
Za plakanjevo ve citam i se cudam Eden ton ispituvanja napraviv nitu denar ne mi pobarale so upat od maticen ginekolog i sifra za bremenost. Na sekoj salter prvo sto go slusam e Vie ste bremena ne plakate nisto.
Абе само да се коментирало нешто, и мене исто ме иритираат оние безначајни нивни коментари.. Ама тоа е секаков народ има..
Девојки јадете ли пушено месо, сланини, врат и сл? Јас колку што знам не смееме, или процесот на обработка на дел од сувомеснативе производи е поинаков, па јас за џабе си кратам на душата?