мамички јас да ве разнежнам со видеото кое можеби веќе некои од вас и го имаат гледано https://www.facebook.com/809192005792753/videos/1032813530097265/
Кога се работи за сопственото здравје а поготово за здравјето на сопственото дете тука нема дилема , секој си знае најдобро и тоа е во ред секој да има различни мислења, ама па и информации се добродојдени споделуваме искуства знаења и слично. Не сме сите експерти за одредени области, јас искрено учам нови работи од тука. Можеби ќе и се смеете ама ај да го споделам ова: на почетокот на бременоста од болницата ми понудоја да одам на акопунктура и ми кажаа дека од фондот ќе ми биде покроен трошокот и јас одбив само затоа што се сомневав во хигиената на таа техника, до душа не ми е познато ништо , и немаше од каде да дознаам инфо од прва рака, а некаде имав читано дека тие игли што ѓи употребуваат на незнам колку пациенти може да се со сомнителна хигиена. И си викав зошто да ризикувам кога не сум детално запознаена со тоа а нема кој да ми гарантира
@eleni27 професионална деформација. И во решенијава софистицирано одбивам на работа @Smizzy да ти пратам домашни јајца до германија (таму мислам беше) ако толку ти се јади тирамису. Со такви може ли? Жал ми падна И срам оти не знаев дека е со живи јајца Да не се правам паметна со јадењево, еве јаготките ми стојат во пластично, а јас си нарачав пица за на пауза. Вегетаријана де
Може може, но не е само до тоа дали се домашни или со антибиотици, проблемот е што се живи и маскарпонето исто. А и тоа што мм го прави со виски ќе се породам, па ќе јадам, нема вечно да бидам со занимање: трудница Имам едно прашање, за раздвижување на бебето нели се препорачува нешто благо или кока кола, а ај кажете нешто за да го смири. Од синоќа журка прави, таман ќе се потсмири ете го со едно бам-бам
Кога мајката чекори, односно е во движење, за многу бебиња е како лулашка и спијат. Дури кога ќе седне/легне и одмори тогаш се будат и се активни. И кај мене беше така. Пробај шетни малку доколку имаш можност.
Здр женички ајде и јас да ви се приклучам на темава иако мн на почеток на бременост сум 4+4. Кажете ми кога да отидам кај матичниот генеколог дали уште сега во 5 недела или да почекам во 6 недела може и срценцето да му го слушнеме?
I kaj mene e taka. Vcera ete cel den vo dvizenje, bebusi nigde gi nema i vikam aj ke legnam malku,pa podripnuvav Ednoto lupa na edna strana, drugoto na druga strana, prav festival mi e vo stomakot
ЧЕстито. Со лесно Отприлика во ист период дознав дека сум бремена. Прв термин ми беше 6+3 кога веќе и го слушнавме срцето. ПРвата бременост прв термин ми беше 6+0. Јас си зедов од витамините и се припазував, а за термин почекав.
Ве читaм зa мрдaњевo мене ме штипе буквaлнo мм ме зезa лoшa си пa те тепкa Пoчнувa и пo некoј удaр дa бoли, инaку е нежнo вo глoбaлa си мрдa нoнстoп, кoгa мрдa a не мнoгу јaкo, викaм не спие, си мижи сaмo , зaбегaв де
Срце јас имав и пред тоа колкови. Секогаш ми викале лесно ќе раѓаш. Господ да не чува па да раскажеме еден ден дали е вистина или не. Некои ми викаат не ти се познава од позади, некои леле газовите. Ја па им се смеам и им викам, да вие сигурно знаете.