@TheSecret жуборкањето апла ми се слуша во стомакот, предпоставив дека се цревата и така имам нервозни црева од секогаш. @eleni27 ај сподели табелата за храна па здравје во иднина да ни се најди А на мене наздравје уште една доза антибиотик за урината, сека се враќам од доктор пак се повтори инфекцијата ( затопли малку и од потта што се потам долу пак ми се јави) аман веќе. Ааа и заборавив после сум на три часовно предавање за пораѓај па ќе пишам како сум си поминала
Јас пијам многу вода. И претходно и сега. 2 литра ми е минимум во денот, некогаш терам 3-4. Мислам дека е во ред да се пие вода....(и да...мноооогу мочам )
Изгледа попладневна дремка тераат, јас прилегнав ама не се спие. У веза со теми ме интересира во бременоста ѓи користите ли секојдневните влошки? Јас уште од средно не сум ставила, ме фати еднаш кандида од едни и толку. Сега знаете во исчекување на чеп да ми падне мене сиот долен веш ми е у боја викам да турам влошки да не не забележам кога ќрв ќе има и сл. Мада секако при бришење ќе се забележи
Denes bev na kontrola bebinja se super odgovarat na nedelite i mi kaza deka nosam dve maski doma imam plus dve tesko mene so snai vo sreda pravam i trangiliti test i toa da projde ce bidam opustena
mac.mac kakvi simptomi imas za urinarnata infekcija ? Probaj povtori ja nekade zosto mene ednas mi izleze pozitivno i dva pati negativno. Nemav nikakvi simptomi onaka ja napraviv. Pij uvin caj mnogu.
Ме пече кога мокрам и едно десетина мин. после тоа , денес повторно го забележав тоа и трк на доктор, ми земаа урина и вика имаш пак , и ајде пак антибиотик, викам со чај са пробам, вика ако сакаш дополнително ама само со чај не бива. Ова е антибиотик во прашок за еднократна употреба.
Јас како што сум тргната прва ќе сум во јуни,а јули ми е термин...болки имам на секои 3-4 часа и 1см отворена
Женички денеска правевме скрининг за бебчето и се е како што треба ....но гинекологот ми рече дека имам слаб цервикс и ми даде да пијам Дабростон и Аспириин 50мг. Ми рече дека не е мн ризично да не се нервирам ... но како што читам по интернет или порано се породиле или спонтан имале ... а јас сум само 13та недела ... некоја од вас дали има вакво искуство ?????