Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас сонував дека носам близнаци... :^) :rofl: Ги изнасмеав сите од сабајле, немам нешто посебно многу близнаци во фамилија, па смешно е. Уште стварно да ми каже близнаци во четврток, во несвест ќе паднам! Мајка ми ми ја напика таа мисла во глава затоа што тестот покажа 2 исти црти, немаше никаква разлика помеѓу контролната и тест линијата. Двете жар црвени, и одма покажа, како се движеше мокрачата дака искачаа ко нездрави. :lol: Многу си замислувам и јас, кај за едно се изнамачив, па сега 2 од еднаш! :rofl:

На karak и blagica1991 им се допаѓа ова.
  2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056

Јас имам ставано, се препорачуваат , односно ги даваат за целосно обновување на обвивката на матката(ако добро разбрав, одамна беше), да ти кажам грозно е што на крај паѓа цело парче, незнам како да го наречам, месо, кожа. Ништо не осеќаш, ама од памет да се извадиш е работата.
    Инаку докторот кај кој одам последниве 5години, ми кажа дека тие не се воопшто практичнин вагиналети, ниту пак корисни. Со тоа што демек ја обновуваат обвивката, додека паѓа старата, врз неа расте новата, која доаѓа во допир во веќе постоечки инфекции(од старата), така да не е практична работа. По практично било да се “изгори„, незнам со некој инструмент, така го нарекувале иначе не горело вистински :) , зошто на тој начин целосно се вадела старата, а после се создавала новата, но ова само во неопходни случаи. :!:
    Кај мене всушност немало потреба од примање Алботил, зошто се работеше за кандида, а овие вагиналети служат за потешки инфекции. Така да внимавај :)

3. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички јас да ви кажам утре сум на преглед во ГAK кај докторот што ќе ме пораѓа да сум се запознаела да ме прегледал, едвај чекам да го видам бебушов мој, во последно време некако ми е успан само ке мрдни ке се премести на другата страна и толку душиче мое :inlove:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Земав благo и ја дрмав ама нејќе да стане ;(

офф еве се разбуди... животот ми се скрати :worried:
    Ама зашто не реагира одма? толку цврсто спие? Едвај чекам да се роди да ми се скратат овие секирации :)

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
  5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Hxaxaxa neka spie ubavicata,tapa e vremevo samo za spienje :lol:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    абе ке спие кога ке се роди нека не ме вади од памет :) еве и сега се размрда и пак заспа и толку. :@
    Се е во ред нели?

7. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Ја па си викам само ја сум ваква :lol: Иначе во една прилика докторката ми кажа, не е во ред воопто да не го осетиш бебето неколку дена, се останатото не би требало да не загрижува, понекогаш зависи и на која страна си е свртено бебчето па се осеќало помалку или повеќе. Ајде одиш за 2 дена на цтг, ќе ти се смири душичката 8)

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Какви бе 2 дена? Утре одам кај ќе издржам 2 дена ќе приумрам :)
    јас ја осекам секој ден само што не толку активно мене тоа ме нервира :@ не може само да спие и од чоколадо само малце да мрдне и толку.

9. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Kako be nemoze? Pa 30 dena od koga ke se rodi samo toa ke pravi
    Ke cica,spie,kaka I mocka nisto drugo
    Zatoa ke imame vreme nie mamickite da odmorime I oporavime od poragajot

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Знам дека го тупам ама...се е во ред нели? ако не кажувајте да одам на лекар.

11. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    не треба да се наплаќа ако не смениле нешто

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
  12. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

нормално е да се намали мрдањето бидејќи бебчето расте и се повеќе му станува тесно така да нема место да мрдање многу . инаку на државно мислам дека не се наплаќа доколку имаш картони

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    фала ви многу..јас како што сум паничар на најлошото мислам. фала ви :*

14. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас па само навечер го чувствувам кога ќе си легнам да спијам, тогаш фудбал игра преку ден многу малце ноќно бебе ќе е моево, Форко нормално е срц, веќе нема ни место за да прави егзибиции а и си спие сигурно

15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    фала ти срцко :*

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Форко не се загрижувај и мене ми се случувало така да го нема по цел ден, си спика бебчето одмара. :*

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    форко ова твоето е баш затишје пред бураааааа
    ке се раѓа бебуш изгледа очекувај контракции кај и да е за некој ден :lol:

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Аааааааа!!!!????? Мислиш? Ако е така ќе сум најсреќна :rofl: Мислам дека не и е рано ако сум 36 ;)
    Ајде,ајде ќе се јадат мекици :lol: :*

19. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Jas maka macam so spienje nemozm nikako da se naspijam legni na edna strana ili me mi otrpne ili ke pocne da me boli od tezinata ,legni na drugata isto haaha probuvam na grb tesko mi uspeva i ova kombinacija....i taka jas cela vecer si se vrtam kako na ringispil da sum si...i taman nekade sum zaspala pa ke pocne noknata druzba so toaletot i taka nikako oko da sklopam....podocnaci imam do kolenata hahaha....Drugo sakam da prasam koga odite dali pocnuva da ve tegli nadole t.e mene mi se slucuva kako (klitorisot) nekoj da mi go raskinuva neznam kako da go opisam toa custvo....Drugo da se pozalam nemam haha se doplizuva poleka poleka do celta hahhaha pretame mnogu i koga ke fatam na toa mesto kade sto pretka kako da dobiva sila i uste tolku pocnuva ....se oseka ponekkgas kako da i pukaat koski ili da i se previtkuva race ili nogicka hahhaha .....Vi posakuvam ubav den i takaaaa.....P.s da ne napomenuvam na sekoj post za latinicata nemozam na mob da ja napravm.. :* :* :*

Forko mila ne se sekiraj normalno bilo da ne mrdaat veke tolku tvojata e i pogolema haha nema mesto kutrata i nejze ne i e lesno hahahha......ajde uste malku ostana ke se guskate....

20. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И мене ова ми се случува посебно последниве денови. Имам грчеви долу на `онаквата` вчера па и на препоните, и паничам ептен, само викам `леле готова сум се отворам, ќе се породам и сл` :) Ама мм веќе дека ме знае убаво, не паничи, ми се смее.
    И еве уште не сум се породила =) Ги снемува тие контракции, ќе се јават, ќе зачестат па ќе ги снема...и така во круг...
    си ја зголемив дозата магнезиум, од паника и заради превентива....почнав да пијам две шумливи по 250мг