Слаб или краток? За краток знам дека со мирување може да се продолжи истиот и потоа да си имаш најнормална бременост.
Има многу примери на нет, делумно имаше и тука на фемина за девојки кои имале скратен цервикс. Примај си соодветна терапија и мирување. Со добра мисла и на нареден преглед ќе биде добро.
Фала ти мила ми даде сила .... сега ќе одмарам повеќе и со терапија се надевам се ќе биди како што треба.
Кoлку мм ти е? Oбичнo дaвaaт утрoгестaн вaгинaлнo зa пoгoлемo дејствo. Јaс сo цервикс oд 20мм зaвршив нa серклaж, лежење штo.мoжеш пoвише a седење ич нaјгoлем притисoк се ствaрa тoгaш нa цервиксoт. И.редoвнo следење oбaвезнo.
Кај сте бре жени? Цели три страници сте изнапишувале додека мене ме немаше. Јас дишев чист воздух на Водно со мм, синко и мешко. Убав остаток од денот!
5 или 50? Доколку е 50мм следи ги неговите упатства, терапија и мирување. Доколку е 5 обрати се веднаш на лекар. Едит: претпоставувам е 50мм бидејќи рекол дека не е ризично. Ќе биде во ред.
Да не си грешка? Па 5мм скоро и го нема цервикот, ај види во извештајот . Ако е 50 ти е супер и не е воопшто краток.
2cm ако е краток е и тоа многу поготово за тие недели што си ти. Да не и било нешто тоа два прста? Ама не знам како идат прстите во мм или цм .
Сантима најверојатно...Која недела си? Сепак концентрирај се на она супер. Сигурно при евентуален проблем поинаку бис е изразил.
prsti u cm odat ama pak e malku. 13 ta mislam e ona. pak e malku. na 2 cm cirklaz turat a na 5 mm lepat poso nema cirklaz na sto da se zakaci, bas objasnuvase Bojadziev vo Sistina. se nadevam nesto pogresno e kazano/cueno.
Мене со 2цм не ми даде ни дома да идам, директ ме однесоа со количка во соба не верувам дека и е толку.
Кај мене редовно, до крај ме гледаше(брцаше уствари) со рака докторот. Ми беше кажано само така најсигурно може да се види дека не сум отворена. Постојано се движеше околу 3-3.5цм грлото. За таа должина немав никогаш ниту терапија ниту советување за мирување
Pa doktorkava bese zadovolna nisto ne mi kaza. Pikna prsti izmeri super I tolku. Bas petok ke odam so rezultati od brisevi i ke ja preprasam. Bremenosta ne mi ja vodi taa, no sekako ke odam pa ke vidime
И мене цело време со рака од седми месец наваму. А @danichap ако не се лажам ти имаше пишувано дека бебето прво ти рекле една килажа а после излегло сосема поголемо. Цело време ти го водеа така поситно или само на крај ти кажале така? Моево цело време така ми викаат двајца доктори не е крупно бебе , не знам што да очекувам на крај