и мене ми беше едно време толкав параметрите се од 35 па нагоре. супер си немаш гајле. пиј си вода не се плаши. плодовата вода ке се регулира.
Јас супер ги поднесувам, ги ставам во сок, и веднаш потоа зимам и вит.ц, малце се благи само ама не се гадни како што ги прават. Проблеми со опстипација немам дури ми се чини ме тераат во вц почесто да идам
Ajde ke vidime sto ke mi dade, samo da pomognat zos neznam kako ke se poragjam so 4 zelezo i 9 hemoglobin
Тешки се да не кажам гадни на вкус. . Јас дури и повраќав од нив.. имав мачнини .. Најдобро да ги раствараш во сок од боровница или шумско овошје. . Како ти препорачаа да ги пиеш? Инаку обавезно и витамин C со оваа
Мешиња да ве прашам брисот за стрептокока сега во 36та недела излезен позитивен, докторката ми кажа дека некаква терапија се давало пред породување за тоа, а сега ми даде ампицилин вагиналети ги користела некоја? ако знаете повеќе околу ова ве молам споделете се загрижив.
Devojki pritisokot vo bremenost varira kaj site ili... Ovie nekolku dena go meram 130 do 140 mi e zagrizuvacki e da odam na lekar.a nisto ne cuvstvuvavm samo macnina...
Лично исксутво немам, само што читав за бактерииве. Нормално е да се прима терапија после направениот брис во 36 недела и во принцип стрептокока од група б не е опасна за бебушот. Мислам дека е најважно во болницата каде што ќе се пораѓаш да бидат запознаени со твојата состојба бидејќи е можно за време на пораѓајот или во истиот ден да се прима и таму терапија.
Мислам дека е од времето. Гледам кај мн трудници се јавува. Ѕирни си на доктор за секој случај да си бидеш спокојна.
Pisete mi vtor skrining od koja do koja nedela se pravi ? Jas sum na 22 na pregled i togas mi se paga puna 19 nedela, sega neznam dali obicno eho ke mi pravat ili skrining ? Znam samo deka najdocna se pravi do 21/22 nedela, nema vajda pak za dve nedeli da me zakazuvaat ?
Девојки читав погоре мислења за храната, за печеница, чајна и слично. Јас се јадам, што ќе ми се пријаде. Кога останав бремена си скратив многу работи, пазев и многу внимавав да не јадам ова/да не јадам она, да не пијам газирано, да не пијам кафе и се напнав искрено. Потсвесно, ама се напнав и почнав да не уживам. Јас и онака не јадам многу мрсно, многу благо и сум слабичка (почнав бременост со 53кг/175цм висина). Едвај пола хамбургер јадев пред бременост, па така е и сега и кога го скратив и тоа "задоволство" веќе почуствував дека претерав, па почнав да јадам се ама буквално се што ќе ми падне на памет. Еве вечерата денес ми беше баш печеница, чајна, кашлавал, кифлички и домати со чаша кока кола зошто почуствував вртоглавици. Кафе денес се напив, и тоа турско, после 3 месеци скоро. Иначе јадам многу овошје, зеленчук пијам премногу вода како и пред бременост така и сега. Да сумирам, заклучок мој и мое лично мислење е дека секој треба да си го слуша организмот и да ужива во овие денови. Да си јаде кој што му се јаде, но без претерување. Кога мама е задоволна, бебе ќе биде уште позадоволно.
na zdravje neka ti e srcka. jas sum netolerantna na meso i mesni proizvodi ama da ne bev isto ke jadevme
@danichap @alisijad Фала ви многу, изначитав триста глупости и се исплашив уште повеќе, баш како што кажа Дани докторката ми рече дека се дава терапија на денот на пораѓај, инаку да запознаени се докторката што ќе ме пораѓа ми го кажа ова, инаку бактеријата е Streptococcus agalactiae група Б и се чудам од каде ја закачив се надевам се ќе биде во ред.
Колку што јас сум читала бактеријата ја имаш само ти, не и бебчето, само во текот на пораѓајот би можело оно да ја добие. Тоа е добро, врз неговиот досегашен развиток нема ефект. Тој што ќе те пораѓа да е запознат со цела ситуација и да се консултираш и за опциите за пораѓај и терапијата за време на истиот.
Се јaвувa кaкo резултaт нa нaмaленaтa микрoфлoрa, сигурнo и нa резултaтoт пишувa декa е oтсутнa нoрмaлнaтa микрoфлoрa. Спoред мене кoгa веќе ти дaлa aнтибиoтик лoкaлнo требaлo и перoрaлнo. Вaкa нa дентa ќе примaш венски лендaцин a и нa бебуш ќе му дaдaт нештo.
@danichap @alisijad И јас сега така читав дека сега не му наштетува на бебчето, ама при пораѓај е опасно да не се пренесе, ми даде вагиналети ампицилин 5 дена да ставам ама не ми даде ништо да пијам, нејќам бебуш да го трујат со антибиотици одма
па така ми рече гин. ми вика не ми изгледа како што треба но не е страшно пијај дбростон и аспирин ...и јас одма на нет да видам што е тоа .....кога прочитав ми се крена косата хаххсх сепак фала многу што ме опуштивте
фала мила ... ке гледам да не си правам стресови... но гин. ми рече само да некревам тешко и да одмарам ... а не да лежам и да не станувам
mene genikolog mi zabrani da se farbam 20 ned sum uste ne sum farbana ,utre sum na pregled pa planiram da go prasam dali moze sega ???