Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    и мене ми беше едно време толкав параметрите се од 35 па нагоре. супер си немаш гајле. пиј си вода не се плаши. плодовата вода ке се регулира.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јас супер ги поднесувам, ги ставам во сок, и веднаш потоа зимам и вит.ц, малце се благи само ама не се гадни како што ги прават. Проблеми со опстипација немам дури ми се чини ме тераат во вц почесто да идам :lol:

На LadyC, DigY и TheSecret им се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.507
    Ajde ke vidime sto ke mi dade, samo da pomognat zos neznam kako ke se poragjam so 4 zelezo i 9 hemoglobin :worried:

4. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Тешки се да не кажам гадни на вкус. . Јас дури и повраќав од нив.. имав мачнини .. Најдобро да ги раствараш во сок од боровница или шумско овошје. . Како ти препорачаа да ги пиеш? Инаку обавезно и витамин C со оваа

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    @mariz имаше сличен проблем. Може има совет, или да сподели искуство.

6. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мешиња да ве прашам брисот за стрептокока сега во 36та недела излезен позитивен, докторката ми кажа дека некаква терапија се давало пред породување за тоа, а сега ми даде ампицилин вагиналети ги користела некоја? ако знаете повеќе околу ова ве молам споделете се загрижив.

7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Devojki pritisokot vo bremenost varira kaj site ili... Ovie nekolku dena go meram 130 do 140 mi e zagrizuvacki e da odam na lekar.a nisto ne cuvstvuvavm samo macnina...

8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Лично исксутво немам, само што читав за бактерииве.
    Нормално е да се прима терапија после направениот брис во 36 недела и во принцип стрептокока од група б не е опасна за бебушот.
    Мислам дека е најважно во болницата каде што ќе се пораѓаш да бидат запознаени со твојата состојба бидејќи е можно за време на пораѓајот или во истиот ден да се прима и таму терапија.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мислам дека е од времето.
    Гледам кај мн трудници се јавува. Ѕирни си на доктор за секој случај да си бидеш спокојна. :*

На DigY и S.Snezana им се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    http://acibademsistinababy.mk/bremenost-po-nedeli/16-bremenost/bremenost-po-nedeli/165-35-nedela

На Delfina15, Верче4, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Pisete mi vtor skrining od koja do koja nedela se pravi ? Jas sum na 22 na pregled i togas mi se paga puna 19 nedela, sega neznam dali obicno eho ke mi pravat ili skrining ? Znam samo deka najdocna se pravi do 21/22 nedela, nema vajda pak za dve nedeli da me zakazuvaat ?

12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки читав погоре мислења за храната, за печеница, чајна и слично. Јас се јадам, што ќе ми се пријаде. Кога останав бремена си скратив многу работи, пазев и многу внимавав да не јадам ова/да не јадам она, да не пијам газирано, да не пијам кафе и се напнав искрено. Потсвесно, ама се напнав и почнав да не уживам. Јас и онака не јадам многу мрсно, многу благо и сум слабичка (почнав бременост со 53кг/175цм висина). Едвај пола хамбургер јадев пред бременост, па така е и сега и кога го скратив и тоа "задоволство" веќе почуствував дека претерав, па почнав да јадам се ама буквално се што ќе ми падне на памет. Еве вечерата денес ми беше баш печеница, чајна, кашлавал, кифлички и домати со чаша кока кола зошто почуствував вртоглавици. Кафе денес се напив, и тоа турско, после 3 месеци скоро. Иначе јадам многу овошје, зеленчук пијам премногу вода како и пред бременост така и сега. Да сумирам, заклучок мој и мое лично мислење е дека секој треба да си го слуша организмот и да ужива во овие денови. Да си јаде кој што му се јаде, но без претерување. Кога мама е задоволна, бебе ќе биде уште позадоволно. :sun:

На Lolipop23, kikin, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    na zdravje neka ti e srcka. jas sum netolerantna na meso i mesni proizvodi ama da ne bev isto ke jadevme :*

На S.Snezana, LadyC и Lepaaa им се допаѓа ова.
  14. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    @danichap @alisijad Фала ви многу, изначитав триста глупости и се исплашив уште повеќе, баш како што кажа Дани докторката ми рече дека се дава терапија на денот на пораѓај, инаку да запознаени се докторката што ќе ме пораѓа ми го кажа ова, инаку бактеријата е Streptococcus agalactiae група Б и се чудам од каде ја закачив :worried: се надевам се ќе биде во ред.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Колку што јас сум читала бактеријата ја имаш само ти, не и бебчето, само во текот на пораѓајот би можело оно да ја добие. Тоа е добро, врз неговиот досегашен развиток нема ефект.

Тој што ќе те пораѓа да е запознат со цела ситуација и да се консултираш и за опциите за пораѓај и терапијата за време на истиот.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Се јaвувa кaкo резултaт нa нaмaленaтa микрoфлoрa, сигурнo и нa резултaтoт пишувa декa е oтсутнa нoрмaлнaтa микрoфлoрa. Спoред мене кoгa веќе ти дaлa aнтибиoтик лoкaлнo требaлo и перoрaлнo. Вaкa нa дентa ќе примaш венски лендaцин a и нa бебуш ќе му дaдaт нештo.

На Верче4 и DigY им се допаѓа ова.
  17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    @danichap @alisijad И јас сега така читав дека сега не му наштетува на бебчето, ама при пораѓај е опасно да не се пренесе, ми даде вагиналети ампицилин 5 дена да ставам ама не ми даде ништо да пијам, нејќам бебуш да го трујат со антибиотици одма :x

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    па така ми рече гин. ми вика не ми изгледа како што треба но не е страшно пијај дбростон и аспирин ...и јас одма на нет да видам што е тоа .....кога прочитав ми се крена косата хаххсх сепак фала многу што ме опуштивте :*

19. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    фала мила ... ке гледам да не си правам стресови... но гин. ми рече само да некревам тешко и да одмарам ... а не да лежам и да не станувам

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    mene genikolog mi zabrani da se farbam 20 ned sum uste ne sum farbana ,utre sum na pregled pa planiram da go prasam dali moze sega ???|(