И јас знам дека жалфија не се препорачува во бременост....Јас брусница си пијам некогаш и тоа е тоа,. Здравствено предупредување: Кога се користи во големи количини, жалфијата може да предизвика нервна иритација, грчеви и смрт. Поради овие причини, употребата на жалфија им се забранува на луѓето кои страдаат од епилептични болести. Билката не треба да се користи за време на бременост, затоа што хемиските состојки, како што е тујонот, може да доведе до стимулација на матката, што пак може да резултира со спонтан абортус. Прочитај повеќе: http://moirecepti.mk/post/zalfija
Дами и господа, пред вас госпоѓа Мелек, кралицата на паничарите Вчера се дотерав и право на дежурен во Плодност, да спијам мирно. Бебо си беше добар, цервикс добар и затворен. Се срамам од себеси, што не можам да се контролирам. А да го видевте само мм @LadyC да си пиеш слободно чајчиња, од една шоља ништо не е. Опасно е ако пиеш по 2 литри на ден. Знаете ли колку жалфија, магдонос и слично да се испие треба за да предизвика контракци? Некој па ја препорачува жалфијата за полесен пораѓај. Медицински неиздржани бабини деветини. На времето - да, можеби абортирале со треви ама во огромни количества и јаки концентрати. Се што е умерено не штети. Ова интернетов не збудали. Кој стигнал напишал статија што е во ред, а што не е. И не знам кој спомна уринарни инфекции. верувајте, на таа тема само што не сум докторирала и одговорно тврдам дека лекот е ВОДА. Чајот прави и задршка на течности. Пијте си чиста вода 2 литри на ден
Е бар со инфекции имам и јас искуство, цел живот пијам по 2 литри минимум вода на ден па пак фатив ешерихија (не сега, зборам за пред да бидам бремена), и не е лекот само вода, и брусницата ми помогна и милион антибиотици. Значи пак ќе речам, мислам дека брусницата, а донекаде и увин чај помагаат во уринарните инфекции, водата е само плус. И, да додадам, од пиење многу брусница и увин, ни трага ни глас нема од таа инфекција моментално.
Јас спомнав уринарни. Значи вода е најарно. Вода ит ис! Без експерименти и сл. Инаку што ти се деси тебе да ми је знати? Зашто си се испаничила? Имаш ли болки во меше? Јас да ти кажам најтешко пребродувам еден месец во друг... Вчера бев хаос...
Леле коса ми се крева од ешерихија. 2 години лечев. Нема нешто подосадно и богами болно. Ниеден чај не ми помогна, само антибиотик и масло од тиква... А за сега... Сега немам ништо, ама сум мн подложна на кандида. Ми викаат дека се создава од привремени улошки а јас не можам без нив...
И јас носам улошки секојдневни цело време зашто гаќичките цело време ми се навлажнуваат и имам некогаш некој вагинален исцедок. Меѓутоа немам кандида, немам ништо у урина, немам ниту една инфекција, така да не знам дали од улошки ти е, но како и да е пиј си по една шоља брусница на ден/два. Мое мислење
Dobro utro mamicki, sakam da ve prasam tie sto nosite bliznacinja sto vi rekoa za serklaz, mene na 15 g.n.vaginalno mi merea cervix, dolzinata na cervixot e 45 mm so AS, zatvoren taka pisuva na naodot doktorkata mi rece dobar e moze ke nema potreba od serklaz ???? Aj pisete mi ve molam sto mislite
Искрено брусницата е преисфорсирана, мене лично ниту еднаш не ми ја смири болката. За болки, освен вода, инстант ме смируваше и чај од коњско опавче. Инаку брусницата и антибиотикот не се препорачана комбинација. Увиниот помага ама прави и задршка на течности. За ешерихија не ми зборвајте. Сум се виткала од болки, крварење и слично. Со тешки врски стигнав до двајца професори уролози на клиника. Совет беше бешиката треба да се „измива“ со 2 литри вода редовно. Чајот е само плус. Откако го применувам тоа, а примив и некои лекарства што ми ги препишаа претходно топ сум. Редовно се повторуваше со се појак интензитет. @LadyC се испаничив мила вчера сабајле во полусон болки како да сум добила менструација, плус исцедок некој. Па нешто сум се испомешала со должината на цервиксот и се тоа во комбинација на интернет некои статии што читав значеше абортус. И со цел памет заминав на болница ете Здрави, прави и јас и бебо
И колковите и препоните и кичмата се ме боли кога ке станам додека не се раздвижам. . Плус тоа и грчеви во нозете.. :/
Важно се е во ред. Не се паничи, јас имам менструални болки од вчера континуирано и бодежи доле од време на време, ама се трпи. Ваљда растеме онака сега повеќе, па редно е веќе! Инаку и јас сум паничар и сум иста ко тебе. Нешто малку да е поразлично одма на доктор!
Фала богу и јас немам сега ама ми препорчаа да не сум ја "гушела крофнава" од лепакот на улошките не дишела убаво. Ми рекоа најубаво било цик цак (надвор од секојдневна хигиена нели) . А за брусница... Штом на сите вас не ви штети, ќе си пијам и тоа и вода за да не дозволам да се појави кандида понатаму.
Epa isto i kaj mene, najvekje vlece sega bebeto, kacuva vo kilaza i mu treba na pocetok se razviva prvo, a poslednite meseci si kacuva najvekje vo kg... Osobeno ako kaci kako moevo 4ipol kg
da ne jadam simit, ama vecerta pred da me fatat bolki, svekrvica mi napraj nekoj priroden caj od bilki posle nekoj saat bolki. posle toa utroto me chistea ))
Арна, малку одмарам, чекам свеки турлитава да направи. Ќе ми ја правела само со зеленчук без месо, ама готви прсти да изедеш. Срце е ептен. Мајка така не ме гледа (тру стори ) Што планираш за ручече? Како е мажето, си вежба во меше или те одмара?