Kikin mene vo 8-mi mesec ne mozat uste da mi kazat sigurno kakvo e...prvo mi kazuvaa masko, posle zensko...taka da....sto da ti kazam poveke...se zavisi od polozbata na bebeto..
Високиот крвен притисок настанува поради задржување на водата во телото, односно најчесто водата се транспортира преку крвта до секоја келија во која се наоѓа и до 60% од вода. доколку пиеш помалку вода крвта истотака добива помалку вода и дури се активира хоромонот АДХ. Водата, односно течностите се наопходни за стабилизирање на крвниот притисок. Недоволно внесување на истите може да предизвика и др. здраствени проблеми. Не препорачувам елиминирање на истите. Инаку јагода веќе кажа дека имаш низок притисок. Лимоните ќе ти го симнат уште повеќе. ЈАс не би ги конзумирала.
Не знам шо да кажам, не сум уште до тоа ниво МЕѓутоа мислам дека со посовремена технологија и 4Д треба да се види. Абе ајде, шо и да е, ама 100% ти оди на нерви и тебе во 8-ми месец да не знаеш
МЕдицинско лице си? Чисто онака прашувам зашто ептен сигурно збориш за секој проблем, а ова со притисоков го споделив зашто имам близок случај шо цел живот се лечи од висок притисок и доктори ми препорачувале да не давам течности кога ќе рипне на 200 притисокот. ЈАс споделувам од искуство, не сум медицинар. Ако ти си, тогаш нема потреба да ти се спротивставувам. Чисто кажав шо знам, а што не мора да е точно.
А бе немa гaрaнцијa декa е 100% тoчнo тoa штo ќе ти гo кaжaт oд ехo. Сaмo преку aмниoцентезa тoчнo се пoтврдувa пoлoт. Вo нaјгoлем брoј случaи, искусни дoктoри сo сoвременa aпaрaтурa тoчнo кaжувaaт, aмa имa и исклучoци. Мoи блиски целa бременoст зa девoјче се спремaa, дoктoриве беa 100% сигурни, мaшкo се рoди. Тaкa штo, секoгaш пoстoи мoжнoст зa грешкa. Амa пaк ќе кaжaм, штo сaкa некa биде, живo и здрaвo дa е.
Кога зборувам од сопствено искуство истото е напоменато. Кога цитирам доктор или негова изјава од медицински журнал пренесувам како што е споделено истото. Ако ти значи нешто, или ако имаш време и желба да преведеш еве каде може да ја најдеш мојата изјава. http://www.bluthochdruck-hilfe.net/zitrone-bluthochdruck.html
da, jas spomnav, taa shto nejkese da ja oznachish ) mene jovanovski taka mi kazal, taka pravam. plus mojot pritisok ne e tolku visok zatoa i limon i luk mi deluvaat. jas neman pritisok od pred bremenost.
За водата имам читано дека има т.н "паметна формула" може да снижи и повиши притисок во зависност од состојбата на телото. Кога е висок притисокот со пиење на вода се активира некаков дилаторен хормон кој ги дилатира (мислам така беше) опушта крвните садови а со тоа и го спушта притисокот. А кога е низок со пиење вода се активира спротивниот хормон на горе споменатиот кој предизвикува контракција односно ги стега крвните садови и на тој начин се повишува притисокот. Ако грешам нека ме поправи некој.
Edno prashanje iskusnidali kleksan odi zaedno so aspirin 100? I poshto site diskutirate za vtor skrining koga pravevte prv?Blagodaram odnapred
Jas si imam migrena uste od mnogu odamna. Srekja tie napadi sto gi imav ne bea cesti inace ne znam sto ke pravev. Mene konkretno pritisokot mi bese dobar, a glavata me bolese neopislivo! Samo ednata polovina od glavata i okoto. Paracetamol ne pomagase, ni pa limon, ni kafe i limon, ama bas nisto. Fala mu na boga sega odamna gi nema bolkite. Ubavo se osekam! Mislam deka duri sega pri kraj na 5 ti mesec mozam da kazam deka sum navistina vo blazena sostojba prethodno bese se osven balzena Inaku polot na bebeto mene mi go kazaa vo 19 nedela. Prethodno ne nese namesteno ubavo. Do dusa i sega doktorot edvaj go naceka da se svrti. Pozata mu e...tipicno kako da e na plaza ispruzeno po cela dolzina, so prekrsteni noze, glavata potprena so rakata i ne se zamara na skriningov pri kraj na mesecov sto ke mi bide mozebi ke se vidi poubavo. Kakvo saka neka e, ke si go sakame pa i da ni napravi presvrt masko/zensko ke bide interesno
мамички а дали е нормално губење на рамнотежа во бременоста .. веќе 2/3 дена додека одам се "занесувам, залетам на страна " ... или кога ке станам од кревет ми се дешава истото .. незнам дали добро објаснив но веројатно ке ме разберете што сакав да прашам
И јас од петок 16 недела почнувам- врсници. Од 13 недела последна контрола следна дури во 19 недела многууууу е бре
Ооооо, три сме засега врснички Треба еден тим да си напраиме BTW, додај се во темата термини за породување. Претпоставувам 25.11 ти е
vikaat deka u centarot za ramnoteza neshto se deshavalo. na tie nedelite od sistina prochitav... zirnete tamu. bitno normalno e. jas pa edno vr ko sopnat konj bev
А женски мојот актуелен проблем: од ден на ден се гаќичките се помокри, мислев од жешкото е се потам, ама не денес, ептен водест исцедок и имаше плус како бело прање кога имаме ми е страв да не е плодовата вода да не истекува постепено, оти во некои случаеви така било. Не е урина не мириса на урина , а не е и пот
Истата дискусија ја има многу страни наназад. И јас истото прашање дури го имам поставено. Ме советуваа дека е сосема нормално, дека иако не е урина е таканаречено подмочување. Гинекологот ми го потврди истото, дека е нормално. Дека губиме контрола врз мускулите и се случува да протече. Конкретно кога ми пукна водењак не беше мокро, беше поплава. Точно знаев да разликувам. Не знам за какво количество е кај тебе,па да се разграничи помеѓу навлажнети и опасност од течење плодова вода. Јас не сакав да носам дневни улошки па морав и по 3-4 пара гакички да менувам на ден. До толку беше интензивно. А како прање е тпично за крајот бидејќи каналите се спремаат за пораѓајот, односно ми беше кажано на природен начин се подмачкуваат.
pa da..mene i na 4D me gledaa ama pak nekese da se vidi ubavo i demek mi rekoa 99% masko, sega koga bev na posledniot pregled mi rekoa 99% zensko...ama najbitno e da se zivi i zdarvi bebuskite drugo nisto ne e vazno..kakvo ke dade Gospod takvo samo se so lesno i ubavo da pomine