Mene istoto mi se sluci na dva pati i vtoriot pat bev vo Cair vo bolnicata i se dojde do zaklucok deka e infekcija taka da najdobro odi proveri si se i vidi da ne stanuva zbor da infekcija..jas piev 2 dozi antibiotik i 2 dozi stavav Kanesten vaginaleti, poto mi dadoa da pijam 1 doza Lactogyin taka da moja preporaka odi i proveri si se.. se nadevam se ke ti bide vo red
Баш за улошките вчера или некни беше прашав дали ѓи користите во бременоста оти јас ич ги нејкам од нив кандида еднаш добив, три четири пара менувам гаќи последнава недела , сега се слушнав со гин, вика ако ти е ептен страв оди во болницата каде ке се пораѓам па да видат таму за што се работи . Се надевам не е страшно
Спокојот е најбитен за една трудница. Штом имаш стравови тоа ти е најдобар избор. 1-2 часа може ќе се поакаш по тие врати, ама мирен сон вечер.
Najubavo e da odis i da se proveris za da si bides mirna..jas prviot pat ne otidov i posle se na toa mislev...koga mi se sluci i po vtor pat istoto ne razmisluvav..izlegov od rab i pravo vo ginekologija Cair...se pogodi eden doktor me gledase na eho prvo vika super e se ima plodova voda ama ne e vo red toa sto istekuva nekoja tecnost..potoa me gledase i vaginalno i vika ova mi lici na jaka infecija i me prati pod hitno krv i mokraca da proveram..cekav 5-10 min za rez. i potoa spored toa se vide deka stanuva zbor za infekcija i odma terapija kako sto ti pisav pogore...taka da proveri se moze nema nisto ama najubavo e za da si bides ti mirna...
Како за 5 мин се проверува урина? Причина за уринарна инфекција е најчесто бактерија.Бактерија се открива преку уринокултира.При уринокултура мокрачата треба да седи 24 часа во изолирана средина за да се види дали расте бројот на бактерии.Па се прави антибиограм и се одредува која терапија односно антибиотик делува соодветно.
Ikaat li vasite bebinja? Kolku cesto? Jss vo posledno vreme cesto osekam deka ika, i strav me faka iako znam deka normalno e ikanjeto ama ete.
Ај што беше седнато, едвај му измери бутна коска туку и ехото на матичната е постаро. Сега наредно ќе видиме за 2 недели имам преглед или за посигурно ќе почекам до втор скрининг 20та недела кај Димчев во Систина. Во недоумица најмногу сум, заради тоа што Димчев во 12та недела ми кажа еден пол, матичнава го вика спротивното... Ќе видиме, здраво и живо нека е само!
Pa se oseka kako ritmicko pulsiranje na stomakot. Vo treto tromesecie obicno ama moze i da ikaat i porano ama majkata ne oseka togas,najcesto 8mi i 9ti mesec. Veruvaj koga ke osetis ke znaes deka ika Ajde tie sto se pri kraj neka kazat sigurno setile.
Мешиња денес ги зедов рез од лабораторија и леукоцитите во урина ми се многу покачени, а лимфоцитите ми е многу под долна граница. Општиот лекар ми рече дека било нормално
Секој ден го чувствувам тоа ритмичко пулсирање... еднаш/ двапати на ден обавезно. . Претпоставував дека тоа е икањето но не бев сигурна.. Инаку често се случува навечер кога ке си легнам да почне
имам чуено дека кога бебето ика тоа според некои лекари значело дека плодот е во добра состојба и дека е потполно здрав .. незнам колку е точно оваа