Сабатини мила тоа со спиењето што си го напишала исто ко јас да го пишувам значи скрос исто, во последно време и маж ми ме нервира до мене ми прави склет а претходно сум се пикала у него да неможе да дише
Lele mamicki Neli e rano i jas seto ova da go custvuvam i so spiejneto i so mrdajneto da ke imam jas predvremeno poroduvajne? Hmm
Hahaha znam kako tie ne da nemozam da me nervira strasna situacija e kaj mene hahahaha.....i jas kakp tebe porano ne se delev od nego vo krevet poradi toa sto samo vikend go gledam sega begam sto podaleku od nego se zivo i divo me nervira.....pocna mm da mi veli : "zaboraviv kako e da me gusnes i da mo se umilkuvas stanivam ljubomoren na pernicata sto ka guskas i na taa megu nozi sto tie hahaahaha " .....dusa moja za grevce mi e ....ali toa e nemozam ednostavno imam potreba od sirina hahhaha.....najtesko mie koga od nisto ke pocne celo telo da me cesa i neznam kade poprvo da se pocesam i bidejki sum nervozna kucka stanata na plak me tera i ke pocnam da si placam....cudno no vistinito.... Uste eden socen komentar na mm : " mu zaviduvam na ginekologot tvoj...zaboraviv kakp ti izgleda neznam veke horizontalna ti bese ili vertikalna hahahahahh "da si puknis od maka ali toa e .... Ajde uste malku tolku pominavme sega za malku hahaha....
Којзнае колку ќе ни е чудно ко ке се породиме, пак ќе си се пазиме не е малку 9 месеци да внимаваш, мојов како што спие раширен сеа и тој е ограничен вика страв ми е да не те мавнам кога ке се вртам, со страв спие и ми праи друштво во посета на тоалетот редовно вика и јас ко труден да сум покрај тебе а вчера жал ме фати викам ај да се освежиме малку грев ме фати месец дена може сме немале односи
Мамички еве и јас се наканив да пишам и отсега ќе се вклучам активно...Еве полека влегуваме во петти месец Малку бев поактивна досега ама тоа и ми се одрази де на нозе, де со болки во стомакот.Отсега си ветив дека многу повеќе ќе одмарам...Иначе одвај ја најдов положбата за спиење, легнував и станував со болки насекаде, сега ставив перница под нозете и да не се урочам добро е, иако станувам по 3-4 пати за посета на тоалетот, ама не се жалам...Истотака за опуштање докторката ми препиша плус доза магнезиум и имаат ефект,ептен. Истотака да ви кажам веќе две недели се канам да си закажам за депилација и незнам зошто ама ми е страв некако, а пред тоа одев мака немав...И уште ова правев микробиолошки пред да забременам беа негативни, ама планирам да побарам пак да ги направам сега, чисто како превентива, што викате вие? Тоа е од мојот труднички живот сега,ааа исто сум многу активна по страните, ги читам сите совети, а и барам некои вежби за трудници моментално..Правите ли вие, и кои? поздрав, се читкаме
Мила па не ти зедоа брисеви околу 12тата недела? Мислам дека тие брисеви се задолжителни и ако е се во ред тогаш немаш гајле се таму до кај 34та недела некаде, ако не се лажам. Е сега, може тебе не ти зеле во 12тата недела затоа што брзо пред тоа си правела и било се во ред, сепак гинекологот чим не ти спомнал ништо, мислам дека нема потреба а и зависи ти како си се чуствуваш, доколку немаш некоја промена со секретот тогаш нема потреба за превентивни брисеви. А за вежбите, јас не би ти советувала било какви вежби да правиш на своја рака, еве јас одам на часовите за трудници во ГАК и пред да почнеме не прашаа дали пред тоа сме се консултирале со доктор, дали сме имале некакви компликации и слично. Доколку се си е во ред со твојата бременост, тогаш еве ти еден линк со неколку вежби http://doktori.mk/element/view/4dc512d4 ... a-trudnici некои од овие ни ги покажуваа и нас на часовите. И да напоменам, бремените жени не треба да вежбаат повеќе од 15 минути, но затоа по цел ден можеш да си седиш на пилатес топка и да си пешачиш по саат па и два
Ana.tinkerbel mila ti zaviduvam sega jas na tebe da si znaes hahhaha...ako ti kazam deka do sega vo cela bremenost imame probano samo 2 pati...ednas vo 5ti mesec i ednas vo 6ti (ne treaea dolgo ) ke mi se smees znam hajaha.....potoa krajot na 7mo dobiv kontrakcii za raganje i doktorot ne ni zabrani strikno no ni rece poleka poleka .....epa od koga se sluci toa nemoj da mislis deka ni paga na pamet da se osvezime hahahah.....zdravje koga ke mu dojde vreme ke si nadoknadime hahaha.....eve me krajot na 8mi i ponekogas mi vrijat hormoni ama od pusti strav ne kazuvam hahah..... Inaku bidejki sega odam sekoja nedela na ctg i na pregled vcera bev i ne pokaza kontrakcii ( no seuste gi pijam 3x1 tabletite za sprecuvanje na kontrakcii ...vo 34 nedela rece deka ke mi ja smali dozata dali na dve ili na edno i prodolzuvam valjda do 36 nedela da gi pijam i tolkuuu) posle toa ja cekame cucka da izleze koga saka.... Tollu bese nemirna vcera koga me stavija na ctg remetese mir i spokoj hahha se premestuvase mesto ne ja fakase pa morav so edniot kais od ctg da go mrdam za da go najdame srceto hahhaha....cuclata moja nemirna ...veke imam pregolema zelba da ja vidam .....vi posakuvam ubav den
Lokii i ti ni falese srckaa i mnogu se raduvam za tebe shto e se vo red so vas i bidisi sega najsreknaa mamickaa na svet P.S forko mi ja Nema od sabajle nestoo
Позитивна трема... Се чувствувам како пред важен состанок, како кога бранев магистерска, како пред некој многу важен чин. За неколку саати, со Господ напред треба за прв пат до му го слушнам срценцето за бебуш... И јас имам трема, ко да ќе ме види од некаде, па цел ден вежбам држење, тонот на гласот ми е смирен, ко да ке имам некој јавен настап!? Сабајле се насминкав, се дотерав, бре, бре, бре! Мајка ми ми се утепа од смеење, вика и јас истото го правев, ко да можеше ти да ме видиш од некаде... Ете, наследно било. Неможам да дочекам да слушнам едно малечко разиграно срценце, мислам дека ќе се онесвестам од среќа. Само Господ златен да помага да биде се во ред, мислам дека заслужив. Пуштете ми среќичка!
Јас вчера цел ден си шетав низ град си разгледував. Среќа не купив ништо, затоа што кога се вратив дома ме чекаше изненаување. Брачниот кревет беше полн со бебешки алиштенца, козметика, пеленки и се што ми е потребно за буцка. Свекорот и свекрвата по список купиле буквално се што ми треба. Цела вечер од радост не можев да заспијам СВекрва ми ја натерала колешката да и направи список на се што треба за новороденче за модерна мама и се фрлила во шопинг. Значи од чајче од анасон, до бенкици, до топломер за вода. се! Најсреќна !!! Имаме и креветче и количка со транспортер и торба за бебиња, па и слинг за шеткање. цел ден им се радувам на алиштенцата.
Aма изгледа на тебе не ти ја погодиле терапијата последниот пат, можеби си била резистентна на таа терапија што си ја зимала. Дај нека ти даде нешто поинакво докторот, што ти кажа? Зборуваше со него?
Првиот пат примавме сумамед немаше ефект,вториот пар еритромицин исто пак.Така да не ја лечам само кандиди фаќам од лекарства.
Јас Каталина кога ја поминав 41-вата недела,односно кога ја наднсев 7 дена, отидов на рутинско ЦТГ, и докторката ми рече да останам.Ме задржаа на патолошка, таму лежев уште 5 дена, и во тие 5 дена ми ставија 3 провокации.На првите две не реагирав а со третата бебето излета катапулт за пола саат, не го ни остив. Можеш да си појдеш и ти, уствари незнам каде ќе се пораѓаш, ама секаде ако е надносено и нема абер за раѓање ќе ти стават провокација. Немој да се плашиш,ни ти ни другите трудници, ни болките ни пораѓајот не се страшни, ниту пак болни. Како да си одиш во веце . Мене ми е породувањето во убаво сеќавање, не памтам дека сум имала болки кои биле јаки и не се трпеле.И најубавото од се е дека целата работа,самиот чин трае 2-3 минути а после си имаш најубав подарок.Поздравче
Lele forko I ti Li srcka so ueroplazmata jas piev tie eritromIcin no mn povrakav od niv posle claritromicin mi dade dok I sega posle mesec dena ke vidime AMA ovie imat efekt bar kaj menne