Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Не ти требaaт двa. Сaмиoт дoктoр нa Гaк ќе ти дaде упaт дo лaбoрaтoријaтa.

На Abeja и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Многу, многу ти фала! :*

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sass

sass Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    431
    Мислам дека ќе ти требаат два упати.Јас правев пред еден месец,меѓутоа скринингот го правев во Санте а само приската ја правев на Гак.Упатот ми беше за лабораторија,па затоа претподтавувавм ти треба уште еден за амбуланата.Инаку резултатите се готови за неколку дена и можо да ти ги земе било кој со пресмртката што ќе ти ја дадат на шалтер.

На TheSecret и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Дa, aкo прaвиш скрининг нa другo местo нoрмaлнo ти требa зa лaбoрaтoријaтa нa гaк, aмa кoгa прaвиш тaму дoктoрoт ќе си дaде интерен упaт дo лaбoрaтoријaтa.

На Lolipop23 и sass им се допаѓа ова.
  5. sass

sass Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    431
    Мешиња да ве прашам,стварно ме бунат месециве, во петти месец влегувам со 17+1 или 18+1 ?

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Човек не е мирен. Кафеав исцедок имам... Ете, кога ќе помислиш дека е се во ред, ќе се здеси некој проблем. Што ќе правам до сабајле... Додека се јавам на докторката, а не сум во Скопје...

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    П
    Приска и торч со едно боцкање крв ми направија...Приска за 3-4 дена, а за торч и уринокултура зашто се неагилни, јас им ѕвонев да ми кажат по една недела.

Последна измена: 8 јуни 2016
    На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Смирено само не мора ништо да значи, легни си, спиј, утре ќе видиш каква е ситуацијата. Веројатно ќе добиеш терапија со утрогестан само.

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Плачам, не можам да заспијам, не знам од што можеше... Само да ми е бебето во ред. Ќе пукнам, претешко ми е...;(

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Никако плачење и паничарење, само позитивна мисла и ти и бебето ќе бидете добри. Кафеав исцедок не е толку невообичаен и најчесто не е ништо страшно.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Знаеш што си ми ти во моментов? Спасител...
    Дај боже да е така... А таман си реков го пребродев прво тромесечие и ова сега... Фала ти...

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    @LadyC мила, немој воопшто да паничиш, сигурно не е ништо страшно. Мислам дека нема трудница што барем еднаш во бременоста не имала кафеав исцедок. Јас имав во 7ма недела и во 10та и воопшто не се загрижив, дури ни на лекар не појдов. Ми траеше еден ден, наредниот немав ништо. Не сакав да ме клукаат со хормони. Им станаа популарни на докториве овие хормони за подршка на бременост, на секоја трудница ги препишуваат. Правев муабет со постари мајки, такви работи до пред некое време немало. Па се раѓале деца, здрави и прави. Плус и нормално ми беше уште пред да останам бремена за време на оволуација речиси секогаш ми се појавуваше таков исцедок.
    Така да ти смирена денес ќе си отидеш дома, ќе се јавиш на гинеколог и ќе видиш дека нема потреба од загриженост. Ајде имај убав ден, и немој да се секираш. Ќе ни пишеш како си поминала. :*

На LadyC и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  13. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    @LadyC мила немој да се грижиш можеш само лошо да си направиш.И јас имав кафеав исцедок пред некоја недела од памет се извадив викам еве готово е... отидов на доктор и излезе бешиката проблем од премрзнатост. Бешиката не е поврзана со плодот ако е до тоа а ќе видиш дека само заради некоја промена на клима ќе излезе проблемот. Ти си во Богданци нели? Јас сум некаде од таа општина и ако не те држи место можеш до кај мојот матичен Гетов во Валандово еве ти бројче 034-383-062 и негов личен број- 071 581 379. Ако неможеш до Валандово да отидеш еве ти број на д-р Митко од Гевгелија 071 251 066. Ништо сташно не е сигурна сите ќе ти пишат дека нормално е кафав исцедок.

14. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    Здраво мешиња
    Мене денот ми почна со еден тест за бременост и излезе позитивен.Пресреќна сум.Некако потајно во себе знаев дека сум бремена но денес и се потвррди истото.Само што сеодлучивме да имаме уште едно бебе со мм јас ппсле неколку дена и сонував бебче и еве сонот се исполни.Со лесно на сите.Се надевам на лесна бременост и се да биде во ред.Поздрав и се надевамна убава дружба наредните девет месеци

На Bebulleee, thebabylover, Anaksunamoon и 21 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @Lolipop23 @letters настинав сигурно од времево променливо. И братучетка на мм ми го препорача гинекологот во Валандово. Ме болат јајниците како при мензис, само се трпи. Сум презаспала... Се некои лоши сни... Многу сум уплашена, но се држам. Ви благодарам души убави :* <3

На Lolipop23, Lorins и Elena ena им се допаѓа ова.
  16. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    nastinav Mesina kazetemii lek nekoj 4 m.i Edna nedela sum

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Одам накај Гетов, ви благодарам за бројче многу, ми е страв по автобуси да се клатам 3 саати непроверена. Ќе ви пишам како поминав. Бог е голем, верувам во него...

На Bebulleee, Jagoda123, Lepaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    ne se sekiraj,ne e nisto strasno ke vidis,pisi sto si napravila

19. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Dobro utro i od mene ,jas eve cekam red pred ordinacija za na predled sum, 7 zeni ima pred mene sto cekaa (facepalm)koga dosle??????

20. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Dobroutro devojki i od mene,jas da vi se pozalam vcera padnav na rabota taka sedejki od stolot tras dolu na podot,sega me boli gazeto(facepalm) dali treba da idam na dopolnitelen pregled kaj maticnata inaku sum 9ta nedela