Мислам дека ќе ти требаат два упати.Јас правев пред еден месец,меѓутоа скринингот го правев во Санте а само приската ја правев на Гак.Упатот ми беше за лабораторија,па затоа претподтавувавм ти треба уште еден за амбуланата.Инаку резултатите се готови за неколку дена и можо да ти ги земе било кој со пресмртката што ќе ти ја дадат на шалтер.
Дa, aкo прaвиш скрининг нa другo местo нoрмaлнo ти требa зa лaбoрaтoријaтa нa гaк, aмa кoгa прaвиш тaму дoктoрoт ќе си дaде интерен упaт дo лaбoрaтoријaтa.
Човек не е мирен. Кафеав исцедок имам... Ете, кога ќе помислиш дека е се во ред, ќе се здеси некој проблем. Што ќе правам до сабајле... Додека се јавам на докторката, а не сум во Скопје...
П Приска и торч со едно боцкање крв ми направија...Приска за 3-4 дена, а за торч и уринокултура зашто се неагилни, јас им ѕвонев да ми кажат по една недела.
Смирено само не мора ништо да значи, легни си, спиј, утре ќе видиш каква е ситуацијата. Веројатно ќе добиеш терапија со утрогестан само.
Плачам, не можам да заспијам, не знам од што можеше... Само да ми е бебето во ред. Ќе пукнам, претешко ми е...
Никако плачење и паничарење, само позитивна мисла и ти и бебето ќе бидете добри. Кафеав исцедок не е толку невообичаен и најчесто не е ништо страшно.
Знаеш што си ми ти во моментов? Спасител... Дај боже да е така... А таман си реков го пребродев прво тромесечие и ова сега... Фала ти...
@LadyC мила, немој воопшто да паничиш, сигурно не е ништо страшно. Мислам дека нема трудница што барем еднаш во бременоста не имала кафеав исцедок. Јас имав во 7ма недела и во 10та и воопшто не се загрижив, дури ни на лекар не појдов. Ми траеше еден ден, наредниот немав ништо. Не сакав да ме клукаат со хормони. Им станаа популарни на докториве овие хормони за подршка на бременост, на секоја трудница ги препишуваат. Правев муабет со постари мајки, такви работи до пред некое време немало. Па се раѓале деца, здрави и прави. Плус и нормално ми беше уште пред да останам бремена за време на оволуација речиси секогаш ми се појавуваше таков исцедок. Така да ти смирена денес ќе си отидеш дома, ќе се јавиш на гинеколог и ќе видиш дека нема потреба од загриженост. Ајде имај убав ден, и немој да се секираш. Ќе ни пишеш како си поминала.
@LadyC мила немој да се грижиш можеш само лошо да си направиш.И јас имав кафеав исцедок пред некоја недела од памет се извадив викам еве готово е... отидов на доктор и излезе бешиката проблем од премрзнатост. Бешиката не е поврзана со плодот ако е до тоа а ќе видиш дека само заради некоја промена на клима ќе излезе проблемот. Ти си во Богданци нели? Јас сум некаде од таа општина и ако не те држи место можеш до кај мојот матичен Гетов во Валандово еве ти бројче 034-383-062 и негов личен број- 071 581 379. Ако неможеш до Валандово да отидеш еве ти број на д-р Митко од Гевгелија 071 251 066. Ништо сташно не е сигурна сите ќе ти пишат дека нормално е кафав исцедок.
Здраво мешиња Мене денот ми почна со еден тест за бременост и излезе позитивен.Пресреќна сум.Некако потајно во себе знаев дека сум бремена но денес и се потвррди истото.Само што сеодлучивме да имаме уште едно бебе со мм јас ппсле неколку дена и сонував бебче и еве сонот се исполни.Со лесно на сите.Се надевам на лесна бременост и се да биде во ред.Поздрав и се надевамна убава дружба наредните девет месеци
@Lolipop23 @letters настинав сигурно од времево променливо. И братучетка на мм ми го препорача гинекологот во Валандово. Ме болат јајниците како при мензис, само се трпи. Сум презаспала... Се некои лоши сни... Многу сум уплашена, но се држам. Ви благодарам души убави <3
Одам накај Гетов, ви благодарам за бројче многу, ми е страв по автобуси да се клатам 3 саати непроверена. Ќе ви пишам како поминав. Бог е голем, верувам во него...
Dobro utro i od mene ,jas eve cekam red pred ordinacija za na predled sum, 7 zeni ima pred mene sto cekaa koga dosle??????
Dobroutro devojki i od mene,jas da vi se pozalam vcera padnav na rabota taka sedejki od stolot tras dolu na podot,sega me boli gazeto dali treba da idam na dopolnitelen pregled kaj maticnata inaku sum 9ta nedela