Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    @LadyC те прочитав сабајле, пред да одам на скрининг. До сега гледам си се оправила :)
    Јас денес и така под стрес, плус твојов случај -100х прашав дали има нешто сомнително.. Докторкава почна чудно да ме гледа :)
    Ти гледај на позитивните страни во ситуацијата-барем е второ тромесечие, свеки ќе ти угодува, ќе се одмориш од жешкото и тешко Скопје :) Ајде побрзо да ги читаме твоите весели постови

На S.Snezana и LadyC им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ајде де, ќе бидеме добро со мешко, ти како помина на скрининг?

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Девојки мислам се зборуваше на темава за Вагисан вагиналети? :wasntme:
    Ги зедов брисевите и резултатите од торч и хив и такви ствари. Ок се сите освен што има кандида на брис од вагина. Докторот рече и онака во бременоста вагиналната микрофлора е нарушена, земај вагисан. Јас пошто не е во цервикс очекував да поминам без вагиналети, со маст евентуално или тој гелот за одмивање. Ама сега ги купив веќе. Мислам дека се споделуваа убави работи за нив...

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Дa, Вaгисaн и Линекс лејди, нoнстoп ги стaвaм :)

На LadyC и BirMelek им се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Значи да ги ставам да не се тревожам. Фала ти :* Си реков ако се опрчив за џабе 570 денари(facepalm)

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Слoбoднo, третo кутиче зaвршив пред некoј ден :) јaс ги стaвaм вo кoмбинaцијa сo линекс лејди, првo едни пa други, тaкa ми кaжa гинекoлoгoт зa пoдoбрo дејствo. Сo лaктoбaцили се.линекс лејди a вaгисaн сo млечнa киселинa прирoднo се :)

На BirMelek, LadyC и only44you им се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Тука сум и јас. Си се средувам, се тинтрам , утре одам да се видам со бебушот мој. :inlove: :sun: Леле друшки, едвај чекам, многу сум возбудена, кога помислам на тоа ми идат бранови од петите па нагоре. Доста време помина, првиот пат едвај минутка го видов, сега се надевам ќе му се изнагледам. Малку потсвесно ме фаќа страв, што како ќе ми кажат, ама се надевам дека се ќе биде во ред. :)

На S.Snezana, Delfina15, Lepaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    И јaс ги кoристaм пoвременo превентивнo. Истo и линекс лејди ми се oк a се пoевтини 310. Пoследнo стaвaв aцидoсaлус oвие нaјскaпo ги плaтив 885 вo еурoфaрм пoкрaј лaктoбaцили имaaт и билки. Сaмo не знaм дaли кaндидaтa ќе ти се излечи сo вaгисaнoт зaштo тие се сепaк зa пoдoбрувaње нa микрoфлoрaтa и пх вреднoстa, кoгa имa гaбичкa, бaктеријa мoрa терaпијa. Вo твoјoв случaј првo вaгинaлети кaкo кaнестен, гинoдaктaрин пa пoтoa вaгисaнoт зa дa се спречи пoвтoрнo јaвувaње нa кaндидaтa.

На BirMelek и LadyC им се допаѓа ова.
  9. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Женски која недела почнува втор триместер?
    Ии од која недела бременоста е помалку ризична?

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ех женски јас цел ден наваму-натаму. Никако да се приберам дома и на раат да видам што сте пишале.
    Едвај чекам да дојде утрешниот ден. Утре попладне сум на скрининг, потоа ќе купам нешто за бебушка. :dance:Едвај го убедив мм, тој не сака да купуваме ништо пред 7-ми/8-ми месец. |(
    Ни синко нема да остане запоставен, мама утре и за него ќе купи нешто. Капче, некоја играчка и омиленото чоколадо. :D
    Ептен сум возбудена за утрешниот ден, ама од друга страна ме фаќа и некоја трема, се молам се да биде како што треба. И со син ми пред секој скрининг ме фаќаше некоја трема и доза на страв. Не го сакам тоа чувство ИЧ!
    Да ни се живи и здрави бебушките и да си имаме сите лесна и спокојна бременост. Од тоа нема НИШТО побитно, ама стварно НИШТО!
    Добра ноќ мешлаци!

На eleni27, Lorins, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Женцки јас пак нешто да ве прашам. :lol: Скрининзите се со ехо преку стомак, нели? И дали може мм да влезе со мене, треба ли да го прашам докторот или од одма да си влеземе заедно? Вашите мажи беа ли присутни на скрининзите?
    @Jagoda123 ние утре може ќе се сретнеме по ходниците. Ќе нагаѓам која од трудниците си ти :)

На LadyC и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас ќе правам скрининг кај мојот матичен (Коруноски) :)
    До првиот скрининг таму секој преглед е со вагинално ехо. Од првиот скрининг па се до крај, со абдоминално ехо.
    Инаку како во првата бременост, така и оваа мм е со мене на секоја контрола. Влегуваме заедно и им се радуваме на средбите со бебушко. :) Убавина..
    На ГАК не знам како е, не сум правела таму скрининг, ама на контролите пред породување и мм со мене влегуваше и мислам дека со абдоминално ехо ме прегледуваа.

На Smizzy и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  13. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    jas utre sum na skrinig toj glavniot sto se pravi za organite kaj Livrinova , i mene me interesira dali vaginalno ke me pregleduva sto mislite?? ne bi trebalo po moe:?:

14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Вaгинaлнo сaмo цервикс дa ти измери требa, aкo ти измери, пoштo кo штo читaм нa темaвa дoктoриве зaбoрaвaaт кoлку е тoa битнo и не мерaт. А скринингoт е сo oбичнo ехo.

15. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    jas koga go prasav mojot doktor za cerviks mi rece deka sekoj pregled mi meri preku eho prvo cerveks ,pa posle se drugo ,neznam kako go meri taka

16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Епa сo ехo се мери :) вaгинaлнo ехo зa нaјтoчнo,.a мoже и oбичнo. Нa тoa вaгинaлнo мислев не нa преглед.

17. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    jas pak mislev deka se meri samo so vaginalno eho(facepalm)

18. Freyja

Freyja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    62
    Зaвиси oд квaлитетoт нa ехo aпaрaтoт, кoнкретнo нa ГАК мoжaт aбдoминaлнo дa нaпрaвaт мерки нa цервикс. Мнoгу пoфинo oткoлку сo вaгинaлнa сoндa :)

А инaку зa скринингoт, мoже и дa не му дoзвoлaт нa сoпругoт дa влезе, зaвиси oд дoктoрoт. Иaкo не гледaм причинa зoштo, нaм не ни дoзвoлијa нa ГАК, дoдекa кaј мaтичниoт немaше никaкoв прoблем.

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    ke vidime utre,bi trebalo da e do mene se nadevam;)

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчиња, простете на постов, ама јас сум преплашена. Се разбудив и крв црна цела улошка, па и на пижама прокиснало. Може арно ќе беше во болница да ме задржеа малку... Вака немам некои болки ужасни, нормално, боли хематомот, лежам на страна, но често и на грб лежам. Што да правам, се здрвувам на една страна. Се се плашам дека нема да биде во ред се. Многу се изнаслушав денес. Мн се испоразочарав...