Добро утро. Ајде поведар пост. Немам болки, ова тече, те повеќе, те помалку. Нек се чисти, шта речи. Битно синко да е ок. Мислам дека фали една тема за ова посебно, за да не се вознемируваат сите трудници, а и башка нашето искуство еден ден некому ќе помогне. Ќе размислам за да отворам, зашто гледам нема. Тоа е девојчиња. Битно ве сакам сите и ви посакувам убав и исполнет ден.
Се изнатанцува бебушот, го гледавме околу 40тина минути. Правеше пируети, рипаше, скокаше-балерина/балетан некој/а. Интересна работа таа "прва" средба, милион работи ми поминаа низ глава, се растопив од љубов Инаку сѐ е во ред со мерењата, идеални за здраво и право бебе, ама другата недела сум на ум да види уште еден пар очи, па со тие мерења да правам PRISCA.
Баш ми е мило. Моево е мрзиче мајкино. Се нана. Не ти кажаа пол? Не дека е најважен нели, но ете, чисто од љубопитност. Срцка таа, многу ми е мило. И ти си тука некаде со неделите како мене и @BirMelek ? Да јбоже само со лесно да ви е.
@Lolipop23 возбудена си душо? Кога ти е закажана контролата? Ајдеее бебушката убавка ќе ја видиш мила. Да ни пишеш како си поминала.
Дааа мила, еве веќе тргнавме. Од 14 часот имам преглед, ќе искористам време малку за шопинг претходно. Многу сум возбудена, не ни спиев саглам вечерва. Ајде ќе пишам како сум поминала.
Ме вратија мене една недела назад, 31 ден циклус сум имала, покасно било зачнато, 12+2 сум. Сега со меркиве за PRISCA и јасно ми е - кога ќе видат на хартија однос недели:големина на плод ќе излезе дека нешто не е во ред, а напротив докторката нè испофали (а она ретко дели комплименти ) Пол не ни кажаа, ама се надевам другата недела ќе се види нешто. Чинам малку се девојки тука на форумот, еве се сложувам да биде девојче Еве со @Lolipop23 сме тука некаде. Со среќа и уживај во средбата
Ајде една + - не менува мн. Ајде навивам за девојче, се мажишта испаднаа тука. Јас второ девојчица ќе имам, ќе видиш! Сега имам мисија ку.ле да го изведам на прав пат! А ти драга моја, да сте само ок и тоа е најбитно!
Добро утро женички! Јас помалку сум активна, имам многу обврски, но ве читкам постојано, се релаксирам со вас Како што врви времето така ми се јавува поголем страв дали е се во ред со бебето, незнам зошто... да можеше секој ден ќе одев на ехо. Мн често ми се јавуваат тие контракциите и стомакот ми како затегнат, дали тоа е од што расти бебето или нешто има врска што сум во движење постојано и под стрес..незнам...страв ме фаќа, но нека седи уште бебушка внатре, рано и е... Сакав да ве прашам, тие што имате искуство, во која недела ви беше свртено бебето надолу со главчето? Јас сум 31-ва недела уште е со главата горе... @LadyC биди силна и издржи Ви посакувам на сите убав ден
Хуху, стварно не е важно какво е, да сме живи и здрави, ама ете потајно, а тука на форумов и на глас, малку повеќе(0.0000001 процент ) сакам девојче да е првото Не дека нема да бидам среќна и со фраер има да го мазам, галам и пазам до бесвест
@Lolipop23 зависи каде ќе правиш скрининг. На гак некогаш не пуштаат зашто може една трудница да е внатре, друга се соблекува, а може да има и некоја на стол да ја проверуваат, па да нема мажи внатре. Што е ептен лошо според мене. Јас кога отидов на преглед при крајот грло да ми проверат, си имаше внатре на скрининг луѓе, ама му рекоа на мажот да излезе јас на стол да седнам. Мм ептен се радуваше на скрининзите, нормално дека сака да го види бебушот, па на приватно е најубаво за скрининг.
29+5 бев на последен преглед и беше свртено надолу, тоа не значи дека така ќе остане може пак да се сврти карлично. Во трето тромесечие обично се врти главично, кај некои порано кај некои покасно. Ти што направи мила,ќе патуваш?
Леле, многу ќе ми е криво ако не го пуштат. Сакам и тој да ја осети магијата. Јас додека прв пат не го видов на ехо немав чувство дека носам нешто во себе, иако 3 недели претходно правев тест. Откако го видиш, светот ти се менува, многу нови чувства се пробудуваат. Се надевам многу дека ќе имаме среќа да го пуштат.
И мoетo е кaрличнo , дoктoрoт викa aкo не се сврти ќе идеме цaрски, зa некoј ден сум нa кoнтрoлa пa ќе видиме кaкo е 31 oд денес влегувaм и јaс
@Lorins На претпоследниот преглед не беше свртена во 25 недела, а сега на последниот во 30 н. беше свртена Ама без гајле нема некое правило, индивидуално е кога ќе му текне на бебушка.. Може и пред крај Или да се заврти и до крај пак да се врати со главата горе
Да ти кажам уште незнам еве растрчувам јас овде, мм таму, средуваме документи, се што треба, па што ќе излези незнам, но многу се надевам дека ќе биди, дури и си потспремам почетно да имам за бебето да си носам...со Господ напред. Ќе се пофалам обавезно ако средиме
Dobro utro devojki. Jas si se dosaduvam doma sama sekoj den mm e na rab do 5, kako go pominuvate vremeto vie sto ste doma jas nemozam veke a nadvor ne mi se iskaca po zeskovo. Inace ajde i tuka da prasam poaktivni ste. Tie sto se pogolemi jli nekoj dr ako znae, kako ide vo cair procedurata ako sakas da se poragas tamu, od koga se ide na ctg i pregledi, kolku cesto, maticnata dr nedela upat treba da mi dade i mi vika tolku pregledite sega samo pred poragjaj a jas mislam mnogu e bar uste nekoj pregled da imav.
. Па сабајле беше хаос (околу 1) ама сега гледам, пу пу да не се подречам ептен малку. Ми кажа докторот, ќе потраело ова малку, само не се плашам зашто немам болки и сум позитивна. Нека остане така. Цело време лежам на страна и гледам ми прија. Фала што ме мислиш
Јас почнав турски серии да следам. Смешно е можда, ама ќе се мрднам начисто. Ајде не се секирај, се надевам сите ќе догураме до 9ти до пораѓај