Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    9.502
    Sto ke jademe denes? :) jas se mislam a mi se jade mi se place nema vreme za mislenje.

На S.Snezana, DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Dobro utrooo.
    Lejdi milo mi e shto si podobro, shto ne chini neka izleze, bitno bebac i ti da ste ok. Mazence a? :D ajde vtoro princeza, edno vaka da ja chuva celo vr taman kje e. ;)
    jas se naspav ubavo, vchera vecherta ubavo i proshetkav, labavo so super drushtvo, pa shetnavme so mm. u niedno. vreme so kucheto potoa. sega da drmneme kafe, imam dinche oladeno taman za na gladno i kje idam posle. po marketi :*

На Lolipop23, mac.mac, Asiana и 5 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас стандард патлиџанче, кашкавалче и маргаринче. Најубав доручек ми е тоа. :)

На S.Snezana и TheSecret им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчице па кај си ти? Како е маженцето твое? Динче годинава не сум пробала, касни за мене молим те. :l::*

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    arna. se naspav. aren i toj ceka da se spremam da odime :D kje ti pisham podocna :*

На LadyC и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ќе го пуштат бе, 100%, секаде ги пуштаат и мажите. :*

На Lolipop23 и LadyC им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи само јас не знам моето бебе дали е маж или жена...Ејјј, ептен во неизвесност ме држи ова дете мое, од стомак инает тера. :) :) :) |Lady се додека немаш болки не му ја мислли,болките не се убави така да ако е подносливо сето тоа немаш мака :*

На Jagoda123, LadyC, Anaksunamoon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Каде ќе правите скрининг? Инсистирај да влезе со тебе, според мене е штета ако не влезе.. Долг е прегледот, мерат повеќе работи и чекаат да се заврти во положбите во кои треба да биде за убаво да се измери. Баш убаво ќе си го изнагледате :) И мм првпат влезе со мене (досега ме чекаше, не му било пријатно да гледа некој како се брчка во негова територија) и малку го ѕирнав додека беше прегледот, ми беше страв да не прсне да плаче некој од нас. Едвај вратата ја погоди после :) Дома после работа, со средени импресии, ми кажа дека му стоела грутка и му било страв дека ќе се расплаче во секој момент :angel:
    @Lorins јас вчера посакав да имам ехо апарт дома :D иако сум чула дека не е многу здраво за плодот често „зрачење“ :) а и се возбуди милото, бегаше од сондата

На Lolipop23, LadyC и Lorins им се допаѓа ова.
  9. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Во 35 -та недела ми кажаа дека е со главчето надолу. . Спремно за излегување душиче :)

На Dzevelekova, wings и Lorins им се допаѓа ова.
  10. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Mamicki kako bese lekot za glavobolka ceden linom i samo med, ne treba voda ? Aj pisete mi me iskina glava, se razbudiv so glavobolka

11. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Јас пијам парацетамол за глава. Подобро едно апче, отколку да се мачам со саати со главоболка. Нели кога бенефитот ги надминува опасностите е во ред? :) Појачај со Ц-витамин и вода, да не си дехидрирана?
    Туку јас имам денес сериозен проблем: носот ми е затнат (од настинка, не труднички) веќе 5 дена, а од вчера почна по малку, а сега и многу, да ме боли грло. Има некој природен лек за грлоболка? Ангисепт, Стрепсилс и сл. е наведено да не ги користат трудници. А многу почнува ме боли, и како температура да качувам .. :?:

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.560
    Пaнтенoл тaблетки зa шмукaње се дoзвoлени. Единственo тие.

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Дали може да се мачкам со Аутан за време на бременост?

14. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    јас во носто ставав спреј од морска сол и шмукав таблети од ишлан тоа се на природна база и многу ми помогнаа

15. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Кај ги има и како точно се викаат.. барав таблети од ишлан и ништо не излегува на Гугл. За Пантенолот се осигурав дека не е штетен, и купувам одма, дури не ѕвонам кај општата матична да прашам (она мене да шмукам жалфија :@ ).

@angrypepper јас од пусти страв од комарци се напрскав неколку пати :sweat: и мене ме интересира ова

Прикачени фајлови:

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Тaблетите се Ислaнд тaкa се викaaт и се сo рaзни билки, имa пoвеќе видoви, не би ти препoрaчaлa, земи си пaнтенoл се тaкви шмукaм јaс.

На LadyC и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  17. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    V
    Vo aptekite na zegin ima eden francuski sprej koj moze da se koristi kaj bebinja od 6meseci i kaj bremeni zeni okolu 350 denari e,jas mislam deka autanot nesmeeme da go stavame bidejki e jak i e namenet za deca nad dvegodisna vozrast

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.775
    Допаѓања:
    77.140
    Ako zborite za komarci i Chicco ne e los, 0+ meseci e, pa bezbeden i za trudnici. A stiti stvarno, jas si stavav i od nego minatata godina na odmor kaj sto vriese komarci i ne kasaa sakatite :D

На Adina и LadyC им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Овде сте поактивни,па да прашам. Некоја мамичка од Охрид да ми каже каде има убава поевтина бебешка облека?

20. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Dobar den meskovci:) jas denes nes kafe i torta za dorucek...mnogu zdrav dorucek nema sto:lol:
    Imam edno kivi za podocna i eden patlidzan za rucek, demek da izbalansiram so tortava:D
    Bebusov moj izgleda epten e mrcina. Ma nisto ne osekam lugjenca. Preretko. Ali toa e. Gledam da ne mislam na loso. Valjda mu e dobro. Ne ke trcam sega na eho sekoj den. Mozebi vo podocneznite meseci poveke ke e aktivno:?:
    @LadyC :hug: odmaraj i samo smireno! Te mislam da znaes:)
    Skrining tek na 29ti juni. Gledam da ne panicam, jes da znae nekogas da mi letne nekoja losa misla, ama brzo se opravam. Nekako mnogu daleku mi stoi skriningov plus deka poslabo go osekam bebko i ete ti gluposti niz glava. Ama si kjutam:) ako kazam na glas, ke me karaat:D
    Ubav den na site:*

На Lolipop23, Lorins и LadyC им се допаѓа ова.