Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Sto ke jademe denes? :) jas se mislam a mi se jade mi se place nema vreme za mislenje.

S.Snezana, DigY and LadyC like this.
  2. DigY

DigY Популарен член

Dobro utrooo.
    Lejdi milo mi e shto si podobro, shto ne chini neka izleze, bitno bebac i ti da ste ok. Mazence a? :D ajde vtoro princeza, edno vaka da ja chuva celo vr taman kje e. ;)
    jas se naspav ubavo, vchera vecherta ubavo i proshetkav, labavo so super drushtvo, pa shetnavme so mm. u niedno. vreme so kucheto potoa. sega da drmneme kafe, imam dinche oladeno taman za na gladno i kje idam posle. po marketi :*

Lolipop23, mac.mac, Asiana and 5 others like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас стандард патлиџанче, кашкавалче и маргаринче. Најубав доручек ми е тоа. :)

S.Snezana and TheSecret like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Девојчице па кај си ти? Како е маженцето твое? Динче годинава не сум пробала, касни за мене молим те. :l::*

S.Snezana likes this.
  5. DigY

DigY Популарен член

arna. se naspav. aren i toj ceka da se spremam da odime :D kje ti pisham podocna :*

LadyC and S.Snezana like this.
  6. kikin

kikin Популарен член

Ќе го пуштат бе, 100%, секаде ги пуштаат и мажите. :*

Lolipop23 and LadyC like this.
  7. kikin

kikin Популарен член

Значи само јас не знам моето бебе дали е маж или жена...Ејјј, ептен во неизвесност ме држи ова дете мое, од стомак инает тера. :) :) :) |Lady се додека немаш болки не му ја мислли,болките не се убави така да ако е подносливо сето тоа немаш мака :*

8. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Каде ќе правите скрининг? Инсистирај да влезе со тебе, според мене е штета ако не влезе.. Долг е прегледот, мерат повеќе работи и чекаат да се заврти во положбите во кои треба да биде за убаво да се измери. Баш убаво ќе си го изнагледате :) И мм првпат влезе со мене (досега ме чекаше, не му било пријатно да гледа некој како се брчка во негова територија) и малку го ѕирнав додека беше прегледот, ми беше страв да не прсне да плаче некој од нас. Едвај вратата ја погоди после :) Дома после работа, со средени импресии, ми кажа дека му стоела грутка и му било страв дека ќе се расплаче во секој момент :angel:
    @Lorins јас вчера посакав да имам ехо апарт дома :D иако сум чула дека не е многу здраво за плодот често „зрачење“ :) а и се возбуди милото, бегаше од сондата

Lolipop23, LadyC and Lorins like this.
  9. Elena ena

Elena ena Популарен член

Во 35 -та недела ми кажаа дека е со главчето надолу. . Спремно за излегување душиче :)

Dzevelekova, wings and Lorins like this.
  10. Twins02

Twins02 Активен член

Mamicki kako bese lekot za glavobolka ceden linom i samo med, ne treba voda ? Aj pisete mi me iskina glava, se razbudiv so glavobolka

11. Anaksunamoon

Јас пијам парацетамол за глава. Подобро едно апче, отколку да се мачам со саати со главоболка. Нели кога бенефитот ги надминува опасностите е во ред? :) Појачај со Ц-витамин и вода, да не си дехидрирана?
    Туку јас имам денес сериозен проблем: носот ми е затнат (од настинка, не труднички) веќе 5 дена, а од вчера почна по малку, а сега и многу, да ме боли грло. Има некој природен лек за грлоболка? Ангисепт, Стрепсилс и сл. е наведено да не ги користат трудници. А многу почнува ме боли, и како температура да качувам .. :?:

Delfina15 likes this.
  12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Пaнтенoл тaблетки зa шмукaње се дoзвoлени. Единственo тие.

Anaksunamoon likes this.
  13. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Дали може да се мачкам со Аутан за време на бременост?

Anaksunamoon likes this.
  14. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

јас во носто ставав спреј од морска сол и шмукав таблети од ишлан тоа се на природна база и многу ми помогнаа

Anaksunamoon likes this.
  15. Anaksunamoon

Кај ги има и како точно се викаат.. барав таблети од ишлан и ништо не излегува на Гугл. За Пантенолот се осигурав дека не е штетен, и купувам одма, дури не ѕвонам кај општата матична да прашам (она мене да шмукам жалфија :@ ).

@angrypepper јас од пусти страв од комарци се напрскав неколку пати :sweat: и мене ме интересира ова

Attached Files:

16. alisijad

alisijad Популарен член

Тaблетите се Ислaнд тaкa се викaaт и се сo рaзни билки, имa пoвеќе видoви, не би ти препoрaчaлa, земи си пaнтенoл се тaкви шмукaм јaс.

LadyC and Anaksunamoon like this.
  17. lejla5

lejla5 Истакнат член

V
    Vo aptekite na zegin ima eden francuski sprej koj moze da se koristi kaj bebinja od 6meseci i kaj bremeni zeni okolu 350 denari e,jas mislam deka autanot nesmeeme da go stavame bidejki e jak i e namenet za deca nad dvegodisna vozrast

LadyC likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Ako zborite za komarci i Chicco ne e los, 0+ meseci e, pa bezbeden i za trudnici. A stiti stvarno, jas si stavav i od nego minatata godina na odmor kaj sto vriese komarci i ne kasaa sakatite :D

Adina and LadyC like this.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Овде сте поактивни,па да прашам. Некоја мамичка од Охрид да ми каже каде има убава поевтина бебешка облека?

20. Kristula

Kristula Истакнат член

Dobar den meskovci:) jas denes nes kafe i torta za dorucek...mnogu zdrav dorucek nema sto:lol:
    Imam edno kivi za podocna i eden patlidzan za rucek, demek da izbalansiram so tortava:D
    Bebusov moj izgleda epten e mrcina. Ma nisto ne osekam lugjenca. Preretko. Ali toa e. Gledam da ne mislam na loso. Valjda mu e dobro. Ne ke trcam sega na eho sekoj den. Mozebi vo podocneznite meseci poveke ke e aktivno:?:
    @LadyC :hug: odmaraj i samo smireno! Te mislam da znaes:)
    Skrining tek na 29ti juni. Gledam da ne panicam, jes da znae nekogas da mi letne nekoja losa misla, ama brzo se opravam. Nekako mnogu daleku mi stoi skriningov plus deka poslabo go osekam bebko i ete ti gluposti niz glava. Ama si kjutam:) ako kazam na glas, ke me karaat:D
    Ubav den na site:*

Lolipop23, Lorins and LadyC like this.