Dobro utrooo. Lejdi milo mi e shto si podobro, shto ne chini neka izleze, bitno bebac i ti da ste ok. Mazence a? ajde vtoro princeza, edno vaka da ja chuva celo vr taman kje e. jas se naspav ubavo, vchera vecherta ubavo i proshetkav, labavo so super drushtvo, pa shetnavme so mm. u niedno. vreme so kucheto potoa. sega da drmneme kafe, imam dinche oladeno taman za na gladno i kje idam posle. po marketi
Девојчице па кај си ти? Како е маженцето твое? Динче годинава не сум пробала, касни за мене молим те.
Значи само јас не знам моето бебе дали е маж или жена...Ејјј, ептен во неизвесност ме држи ова дете мое, од стомак инает тера. |Lady се додека немаш болки не му ја мислли,болките не се убави така да ако е подносливо сето тоа немаш мака
Каде ќе правите скрининг? Инсистирај да влезе со тебе, според мене е штета ако не влезе.. Долг е прегледот, мерат повеќе работи и чекаат да се заврти во положбите во кои треба да биде за убаво да се измери. Баш убаво ќе си го изнагледате И мм првпат влезе со мене (досега ме чекаше, не му било пријатно да гледа некој како се брчка во негова територија) и малку го ѕирнав додека беше прегледот, ми беше страв да не прсне да плаче некој од нас. Едвај вратата ја погоди после Дома после работа, со средени импресии, ми кажа дека му стоела грутка и му било страв дека ќе се расплаче во секој момент @Lorins јас вчера посакав да имам ехо апарт дома иако сум чула дека не е многу здраво за плодот често „зрачење“ а и се возбуди милото, бегаше од сондата
Mamicki kako bese lekot za glavobolka ceden linom i samo med, ne treba voda ? Aj pisete mi me iskina glava, se razbudiv so glavobolka
Јас пијам парацетамол за глава. Подобро едно апче, отколку да се мачам со саати со главоболка. Нели кога бенефитот ги надминува опасностите е во ред? Појачај со Ц-витамин и вода, да не си дехидрирана? Туку јас имам денес сериозен проблем: носот ми е затнат (од настинка, не труднички) веќе 5 дена, а од вчера почна по малку, а сега и многу, да ме боли грло. Има некој природен лек за грлоболка? Ангисепт, Стрепсилс и сл. е наведено да не ги користат трудници. А многу почнува ме боли, и како температура да качувам ..
јас во носто ставав спреј од морска сол и шмукав таблети од ишлан тоа се на природна база и многу ми помогнаа
Кај ги има и како точно се викаат.. барав таблети од ишлан и ништо не излегува на Гугл. За Пантенолот се осигурав дека не е штетен, и купувам одма, дури не ѕвонам кај општата матична да прашам (она мене да шмукам жалфија ). @angrypepper јас од пусти страв од комарци се напрскав неколку пати и мене ме интересира ова
Тaблетите се Ислaнд тaкa се викaaт и се сo рaзни билки, имa пoвеќе видoви, не би ти препoрaчaлa, земи си пaнтенoл се тaкви шмукaм јaс.
V Vo aptekite na zegin ima eden francuski sprej koj moze da se koristi kaj bebinja od 6meseci i kaj bremeni zeni okolu 350 denari e,jas mislam deka autanot nesmeeme da go stavame bidejki e jak i e namenet za deca nad dvegodisna vozrast
Ako zborite za komarci i Chicco ne e los, 0+ meseci e, pa bezbeden i za trudnici. A stiti stvarno, jas si stavav i od nego minatata godina na odmor kaj sto vriese komarci i ne kasaa sakatite
Овде сте поактивни,па да прашам. Некоја мамичка од Охрид да ми каже каде има убава поевтина бебешка облека?
Dobar den meskovci jas denes nes kafe i torta za dorucek...mnogu zdrav dorucek nema sto Imam edno kivi za podocna i eden patlidzan za rucek, demek da izbalansiram so tortava Bebusov moj izgleda epten e mrcina. Ma nisto ne osekam lugjenca. Preretko. Ali toa e. Gledam da ne mislam na loso. Valjda mu e dobro. Ne ke trcam sega na eho sekoj den. Mozebi vo podocneznite meseci poveke ke e aktivno @LadyC odmaraj i samo smireno! Te mislam da znaes Skrining tek na 29ti juni. Gledam da ne panicam, jes da znae nekogas da mi letne nekoja losa misla, ama brzo se opravam. Nekako mnogu daleku mi stoi skriningov plus deka poslabo go osekam bebko i ete ti gluposti niz glava. Ama si kjutam ako kazam na glas, ke me karaat Ubav den na site