Аман се си плачам значи. Па јас не знаев солза да пуштам се мислев некогаш дали е се во ред со очиве мои. Сега рекишта солзи.Значи изненадена сум сама од себе
ти ептен сериозно ... одма 2 кутии .. јас штом у декември најдов и јадев сладолед сега гајле немам .. првата и единствена трудничка желба ми беше да јадам сладолед и тоа баш декември се погоди инаку вака не сум стрвна освен тоа со сладоледот што ми се случи
Aaa mene mi treba denes na nervna baza dupla doza od lekov, deka sveki ide posle na gosti da se opustam malce
И јас се чувствував така. Посакував второ и кога дознав дека сум бремена почнав да плачам. Имав некое чувство како да ја изневерувам љубовта кон син ми. Го гушкав и го бакнував како никогаш до тогаш, постојано му кажував колку го сакам и дека мама е бремена за тој да не е сам на светот. Баш како да му се правдав. Тешко ми беше ептен. Се соочив со чувства кои не очекував дека ќе ги доживеам. За среќа не траеше долго, по некое време престанав така да се чувствувам. Имав мало крварење, па почнаа грижите, сакав и се молев се да биде во ред. Секоја контрола се радував, па како почна да мрда кај мене во меше, така почнав да станувам свесна дека во мене расте еден живот и веќе поинаку се чувствувам. Јас сакав да ве прашам нешто. За три саати сум на скрининг, да се напијам кока кола и да грицнам нешто благичко пред контрола за бебушка да се размрда или подобро е да биде смирена?
@simonka93 veke epten sitno brojam I jas dva pati na Ctg, bolki nemat, plodova voda dovolno, postelka zrela, bebe spremno I na pozicija, pa cekame Inace komplet sme spremni, torbata e spremna.. boo si vikame so mazule, pa koga letna vremeto breee da ne ti se vervit, ama pa I edvaj cekame da se gushkame so beba
Зависи какви болки и колку силни. Мене ми беше кажано дека болки што се резултат на растегање на матка/лигаменти се нормални. Јас не ги искусив до сега да ти опишам, ама мамиве во поодмината бременост може да кажат. Ако е силна болка и те загрижува, треба да одиш на гиниколог. Чисто да ти каже зошто боли и дали е нормално.
Ne se jaki barem do sega i poveke vo dolniot del od stomakot, ako zacestat i se zasilat ke odam sekako na ginekolog
... Ако се трпат и се потапи е нормално, пиј магнезиум за грчеви. Ако не се трпат и не дај боже прокрвариш трк на доктор. Во спротива и јас ги имав првите 3 месеци.
Kikin jas prasivav za spienjeto, mojov ginekolog mi rece ne smeta do 20 nedela posle toa na strana, jas se na grb spijam i sega ucenjevo na strana mi dojde mnogu tesko, mnogu me bolat kukovite
Inaku i jas si krknav edno milka sladoletce i mnogu ubavo mi dojde kako sto me bolese glava, si zaspav i eve sega se budam mi se smirila, znaci lek za glavobolka sladoletce za dusa
Seuste ne sum pocnala so magnezium mislev deka e rano, potapi se, mislam deka moze da me boli bidejki rabotata mi e so sedenje, 6 saati dnevno sedam
Слободно купи си, нема да ти штети, еве и други феминки ќе ти кажат, мене за грчевите ми помагаа. Ги пијам од моментот кога ми потврдија бременост.
Перница меѓу нозе. Јас пак најчесто на стомак или на грб се будев, и сега се учам на лева страна да спијам, за да се навикнам до 18-20 недела. Перницата помага. За почеток не дозволува да се превратам на меше