Devojceto sto lezese so mene vo bolnica bese carski porodena 35 nedela nonstop povtoruvase deka ima ureoplazma ,prasuvase dali se prefrlila na bebeto,dali toa ima vrska so carskiot? Site dotori rekoa deka nemalo vrska sekoja vtora zena ja imala I prirodno da se porodela nemalo da se prefrli na bebeto sto ja uplasile tolku so ureoplzmata....eve toa bese muabetot
Јас ја имав и му се префрли на бебето на плуќа,па примаше 5 дена антибиотик и беше под кислород,,јас имам лошо искуство со уреоплазмата и затоа кажувам дека постои шанса да се префрли на бебето.... Дај боже на вашите бебиња да не се префрли..позз мамички и со лесно
Уреоплазмата влегува во плодовата вода и на сеуште нероденото бебе може да му се префрли како што пиша и Vicky90 на плуќата кај оние предвремено родени го спречува развојот на плуќата.Нема врска значи начинот на породување дали природен или царски таа влегува во плодовата вода, затоа е како бактерија и те како опасна и треба да се биде упорен при лекувањето. Инаку уреоплазмата е број еден причинител на спонтани абортуси, предвремени породување и компликации кај предвреме родените.
Добро утро мешиња! Бев вчера на преглед, се си е во ред, останата сум една недела покасно. Јас се си мислев дека сум една порано, ама многу сум мислела изгледа. Не сликнаа, се испофаливме по дома со сликичките, за срцева акција со Господ напред на 8-ми Мај. Ми олесна ептен, сега може веќе по раат да си уживам. Уште срцевата акција, и ќе немам гајле!
Супер Ајде со лесно и се ќе биде во ред Па во Чаир изгледа,страв ми е на клиника викаат многу биле дрски и безобразни.а ваму најдов некоја врска па некако ми е полесно.Сите бараат парички а јас не планирам да им давам а и немам искрено.
Dobro utro mamickii da ve poz Samo imajte ubav den za sega dobra sum moze vo tekot na denot ke vi se pozalam
Да се надоврзам на темата И јас ја имам истата бактерија и во текот на целата бременост примав вагинални таблети .Секој месец по 1 доза.Значи тие се примаат за да се контролира Уреоплазмата за да не дојде до предвремено породување или некои други компликации за време на бременоста.Еве издрзав со терапијата до крај и сега сум 9м па цекам да се породам.Имате повеќе информации на таа тема во bremenost/kontrolni-brisevi-vo-bremenosta-t4731/?hilit=%D0%A3%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0
50% од докторите сметаат дека уреоплазмата нема ни потреба да се лечи затоа што ја има секоја 2 трудница.Без паника си знаат они што треба што да правам кога не се чисти.него некој од мајсиве мамички кој ќе оди во чаир?
Можеби сум паничар по природа, ама многу се фиксирав деновиве дека уште не сум го осетила да мрда, а и некако стомаков како да не ми расте. Јас од секогаш сум имала мало стомаче доле, ама некако мислам дека треба до сега поголемо да биде Апетит ист како пред да останам бремена, а пред 10 дена кога бев на преглед се беше ок. Не знам зошто вака шубе ме фати
без паника . стомачето расте по малце затоа и не го приметуваш . бебчето прави движења ама доколку не се нагли нема да можеш да ги осетиш . а инаку тоа за апетитот да не те загрижува ни малце. нормално е да има промени кон апетитот . јас првите 8 недели јадев како луда ... а сега сум станата од 7 часот и уште не ми се јаде . пробав на сила ама не бидува ми се повраќа . така да не треба да се плашиш од промените се е во ред ќе видиш на идниот преглед
Нема потреба од паника, јас сум 22 недела па не ми се познава стомакот, со првата бременост почна онака апла да се познава околу 26-27 недела а и рано ти е да го осетиш да мрда тоа некаде после 18 недела најчесто се случува. Смири се, стресот не е добар за бебето посебно кога е непотребен, уживај си во бременоста, на некоја и се познава стомакот од самиот почеток на некоја покасно, кај сите различно нема потреба толку да се потресуваш се додека се е ок со тебе и бебето уживај си и свиркај си
Фала ви мнооооогу за брзите одговори, се потсмирив малку Ајде да дојде другиот петок и комплет да сум сигурна дека ќе е ок (тогаш ми е закажано 4Д), па ќе ви пишам како сум поминала.
Мене па уште ми е мисла зашто ми рекоја дека бебето имало голема глава па докторката као на шала вика ааа на татко му као ќе личи али јас тоа толку си го сфатив здраво за готово што ми е мисла дали е се ок, ви имаат така кажано на вас? И пред две недели бебето беше 1700 тешко а сега 2500 си викам толку брзо расте? Ваљда нема да иде до 5 кг