Еве ме срцки. Добро ви утро.Не стигнав синоќа да пишам, касно се вративме, многу бев уморна, само ве изначитав иси легнав. Срцето мајкино го видов вчера, најубаво на цел свет Си дремкаше, мрзло мајкин Го пуштија и маж ми и тој радосен ко мало дете. Меѓутоа луѓе, многу се разочарав од прегледот. Бебушот е во ред, јас сум во ред, барем така сама си сфатив, зашто докторката збор не прозборе. Ја чекам, ја чекам, нешто да каже, велам ајде да не ја прашувам ништо нека си мери на раат, сигурно на крај ќе ми каже. Бебушот дремкаше изгледа, не можеше да го фати убаво, почна длабоко да воздивнува, да фучи, се препотив од страв ејјј. Се прави ли така, пред мајка која е во исчекување, во неизвесност. На крај ми рече, готово можеш да станеш, и почна да пишува наод. Повторно ништо не кажува. Седнав до неа и чекам да видам што ќе напише. Почна нешто, па го избриша, па напиша уреден раст, уредни фетални движења....ми даде упат за лабораторија и толку. Ве читав вас, како ви кажале тежина, должина, па претпоставка на пол и сл... се надевав и јас ќе слушнам нешто. Но ништо бе, ни збор! Морав сама да си пребарувам по интернетов кратенките што значат, за да добијам претстава барем, малку од малку. Кога ќе отидам со резултатите кај матичната ќе и барам да ме гледа повторно. И така женчиња, битно јас сум на седмо небо од како го видов. Еве уште денес ми недостига, сакам пак. Имајте убав ден, јас отидов на работа.
Dobro utro od mene, konecno e petok I utre ne sum na rabota!!! Zatoa strafta doma!!! Lugje kolku mi porasnal mesko kako topce, kako lubenica e. Bebus valjda nana ima po nekoe dvizenje ama toa ne e nisto so toa kako si on aktiven, podvizen kako sutira. Kako I da e go cekam okolu 12 da se razmrda togas obicno mu e vreme za razgibavanje Inaku se spremam psihicki za testot za skrien sekjer, I na 01.07 se gledame so bebac! Mi se jade nekoja golema salata denes. Edvaj cekam da vidam svekrvica so zgotvila I da I kaj mama I tato ke si odam na gosti.
Спиете ли вие или пижама парти има на форум? Или има ранобудци или па не сте спиеле асално душички убави. И јас така. На рати. Али ок. Убав ден и убаво утро ви посакувам од две
Пижама парти Кај мене синко спие, ама јас со проклетиве киселини тешко. Се будам по 100 пати во ноќта де од нив, де бешика полна. Инаку не напишав вчера, изумив. Имам бактерија во урина и сега што? Во таа фрка вчера заборавив да им ги дадам и резултатите од крвта и урината па да ми дадат упатство што понатака?! Ах... Хемоглобинот исто така, паднал малку ( 11,8 ) од краставици, патлиџани и треви ќе падне, нормално. Зар се јадело само тоа? Воопшто не се трудам да се хранам здраво, а покрај тоа и витамините не ги пијам редовно. Ги заборавам. Баш сум во некој хаос. Уште и се што ми пролонгираа за 10 дена ме дотолчија. Инаку сонцево е тешко 450 гр. колку беа тешки вашите во полна 21 недела?
Не чекaј термини немa, јaс целa бременoст идaм сo приoритетен. Еве вчерa бaш прoверувaв ддимери. Земи си гo приoритетниoт пoрaнo зaштo мнoгу честo крaј нa месец немa. Инaку синкo вo 22+1 беше 461грaм , пoсле зa месец стигнa дo килце
Абе термини порано ако се потрудат да ти најдат. Мене еве ми најдоа термин со обичен упат за понеделник и за кумбусов и д димери ќе праам, се со едно боцкање. Порано може да де најде
Значи не сум сама .,За момент помислив дека нешто не е во ред со мене.А истите чувства ги имам и јас.фала
Не се зaмaрaм сo термини, идaм приoритетен зимaм и зaвршувaм, кoгa мoжaм тoгaш , не сум врзaнa сo термин. Пишувa мaтичнaтa штo се требa дa испитaм и брзo зaвршувaм,.дo душa имaм пoзнaти сестри тaму пa не чекaм. Oнaкa знaе дa биде лудницa. Вчерa мaјкa ми крв ми нoсеше викa трудници зa греoтa чекaaт oние пензиoнерине први
Жени здраво, јас сум од утре 11 недела . Ве читам цело време и сакав да ве прашам што е со страниве за спиење?? Не смее да се спие на грб ?
vo 20+3 404 gr, a vo 21+1 527 gr. zvuchi strashno za tolku kratko vr da kachi, has pomisliv deka i shekjer imam ama doktorot mi pojasni deka maliov od start taka ni praj. naednash raste
Мислам дека девојчиците спомнаа од 20та недела па на даље. Јас на сите спијам освен на меше. Така се научив сега.
Од колку до колку е нормален цервикс? Мене конечно ми го измери докторов кога бев пред два дена, рече одличен е, ама не ми кажа должина. Во наодот пишал 34мм не знам дали е хематомот или цервиксот...
Сега со лежењево има шанса да се продолжи? Не е тоа мерка на хематомот а... Зашто ми рече одличен дека е? Ај баш ќе дојдат да ме боцнат во недела ќе прашам што е тоа 34 мм...
kje porasne.. mene do pred 2 nedeli mi beshe 35 i porasna. ako osetish shtipkanje po cervix znachi raste
значи не сум прочитала добро Фала ти на информација . Инаку , од 7 до 9 недела и јас имав кафеав исцедок ,хематомче мало .од памет се извадив . Одмарав една недела дома и се повлече . Не се вознемирувај , ке се среди
Во запишаните мерки CL е за должината на цервикс. Инаку не се секирај, супер е, се што е над 2.5 cm се смета за неризично. Плус со лежење и одмарање има веројатност да се продолжи.
Значи ќе се чистам 2 недели. Јас па сакам одма да ми прекине крварењето. Не е страшно зашто е темно кафеаво ама се надевам до 16та недела ќе исчезне. Срце си, фала ти