Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i jas go gleav ova. na gak beshe. zabelezano e sve deka ima.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Прашај си, зошто да не? :) ама прашај си го матичниот гиниколог, они се поупатени во нашите состојби.
    Јас правев скрининг кај матичната, 12 недела. Траеше 40тина минути. Ми објасни што гледа, што мери, колку треба да биде, зошто е важно да се измери. Многу сум задоволна од нејзиниот преглед. Другата недела ќе одам на втор, во 13та недела, бидејќи и самата матична ми кажа дека е подобро да се направи во 13та недела. Сакам и друг пар очи да измери, а и да направам PRISCA со мерките од 13та недела.
    Самиот преглед е со ехо апарат, 4д по нивно, абдоминално. Може да дојде и некој друг со тебе, да ја споделиш емоцијата. Воопшто не е страшно, не е болно, напротив, мене ми беше многу убаво и не сакав да заврши. :) Мерат проток на крв во папочната врвка, дебелина на нухална транслуценца (индикаторот за генетски аномалии), распон од лева до десна слепоочница, дали мозочето се развива како што треба .. Ако правиш и PRISCA ќе те боцнат, и крвта заедно со мерките ги праќаат .. не знам каде или во Авицена. Ако те плаши исходот (мене ми беше страв дали се ќе биде во ред), имај на ум дека сите работи се многу важни, и може да се видат само во овој период (12-14 г.н.). Ама, од друга страна, и задоволството кога ќе ти кажат дека се е во ред е големо. Ич да не се плашиш, да уживаш во оваа прва (пореална) средба со детето.

На Delfina15, Lolipop23 и muchacha_a им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @BirMelek ако е женче твоето ќе го правиме скопска снаа. Ќе ти го таксам одма малото. Ако е машко, дефицитарни останавме со снаи.:rofl:

На DigY и BirMelek им се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас таа грешка со недоверба во доктори ја направив пред да останам бремена. Потоа одлучив на кој ќе му верувам, него му ја доверив бременоста и уште 10 да имам кај него ќе одам. Затоа што му верувам. Кај матичната седнав онака од шубе, иако не е лоша и таа, само што во моите очи го нема тој рејтинг што го има докторот. А во врска со потсетувањето, кога влегувам кај него ми пишува име и презиме и излегува се што сме правеле и кога. Нема потреба јас да го прашам дали мерел нешто, видел нешто чудно и сл.
    @LadyC уште од сега не ми се дава толку далеку. Ама ај ќе ти ја дадам ќе знам дека барем нема маки со сФеки да има. Важно е и тоа нели? Плус јас шетачка, Скопје го обожавам, таму долго време си живеев итн. И еве, јавно прифатено.:handshake:

На Lolipop23, Jagoda123 и LadyC им се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas malata na @NanaMia ja sakam :D

На NanaMia, eleni27, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Таман генерациски поблиску се. :rofl: (во месеци)

@BirMelek види свеки не е баш цвеќе, ама е имотна, ќе имаат нивно живеалиште. Ја појше шопинг уз сваќа.:rofl:

На DigY и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Аххаххха, паднаа договори за снаи/зетови....:) :) :)
    Уште тие да се „бендисаат“ :)

На joy1, Jagoda123, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    A jas da prasam ,so koja skratenka go pisuvaat cervisot na slikite sto ni gi davaat ,ili samo usno ti kazuvaat vo momentot kolku e dolzinata,mene mi merese Livrinova rece super e ,no ne mi kaza kolku e??

9. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Труднички, да ви кажам убави вести @only44you ни се породи синоќа и има ќеркичка. Да е жива и здрава!
    Добри се и двете, детали ќе ви пише кога ќе може.
    Со лесно на сите

На only44you, NanaMia, Be-yO-nCe и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    На ГАК, кај Габриела Бушиновска, таму ми закажа матичната, не ми ни спомна дека таа може да ми направи скрининг. Ама ќе и барам да ме погледне кога ќе отидам со резултатите.
    Сакам да ве прашам, (знам дека @kikin ќе ме кара :lol:), од ова резултативе што ги анализирав, пресметана тежина е 68г, побарав на нет во 13 недела фетусот тежи просек 23г. Не знам што да мислам, во ред ли е или не, највеќе се секирам што видов дека докторката прво почна да пишува нешто друго во наодот за растот, па после како да се предомисли и избриша, па напиша уреден раст. Кажете ми мамички, колку ги измерија вашите бебчиња на првиот скрининг??? Знам дека грешам со ова што се преокупирам толку, ама па прва бременост ми е, целата сум во прашања, сакам се да знам. :|

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене почна да ме фаќа депресија. Многу од вас од кои учам и ме советуваа веќе се породија. Девојчичи, не брзајте, што ќе правиме ние што сме тек на почеток?
    Да сте здрави и живи и вие и вашите најмили, и дај боже и сите ние да си дочекаме годинава во раце да си го држиме нашето сонценце... Ептен се потресувам и уште сум плачка. Нека не ве лажат дека се плачело само во првите три месеци. Дувам сурлата од што се возбудив. Ете, како за мене.
    Така и за сите вас...

На Lorins, Elena ena, BirMelek и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Јас мислев како тргнав прва ќе сум од јулските,ама ете Онли ме претрка :D @LadyC со мене не сме блиски и никогаш не сме пишувале,ама еве ти се нудам за секаков совет ;) ти посакувам што е можно побргу да ти поминат проблемите и да си родиш здраво и живо бебуле :*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ќе поминат. Не се предаваме! Не е важно кој колку пати ќе си пише, важно е кога ни е најтешко што навистина кураж си даваме. Ти благодарам многу! :l: :*

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @LadyC jas sum tuka do oktomvri :) mislam deka i digi e tuka nekade! Ke se polni temava so novi majkicki, sto se sekiras? Ne da pagjas vo depresii! Inace ke te karam:!:
    Jas panikata ja krenav preeska za cerviksot...sega mi poprojde. Ako se skrati, care ima. Da vlijaam ne mozam. Sto e, tuka e. Gledam da ne mi se kaci pritisok oti znae da se desi i toa pa posle uste poloso da si napravam. Ke se molam da bidam dobra. Da teram do kraj...ili barem do 7 mesec pa posle nek se ragja ako resilo, sto da kazam sea? Kako e gospod... Ke se prati situacija. Moram da sum smirena. Se nadevam ke uspeam vo toa:|
    Ve pozdravuvam site! Fala na sovetite! Jas do naredna nedela ke odmaram od citanje. Se nadevam vo cetvrtok ke imam dobri vesti:) drzete srekja(fingers)
    Ubav vikend devojcici:*

На Lorins, Asiana и LadyC им се допаѓа ова.
  15. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Poludev od glavata piev i paracetamol ne pominuva, kazuvajte care

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Исклучи сè, легни во темница, не зјапај во монитор или телефон и опушти се. :)
    И ние сме тука што сме се породиле, читаме, ве дружиме, нема никој сам да остане.:hai:

На Lorins, Jagoda123, butterfly* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Да не има некоја на форумов која живее во Франција?

После свадба се селам таму со мм, па во план ми е таму да се породам а врска немам кај да прашам што треба да понесам од тука за бременоста, со оглед на тоа што кога ќе одам таму ќе бидам скоро 6ти месец бремена??!

Збунета, презбунета сум уште сега, страв ме фаќа некако, па да се организирам колку-толку.

На Lorins и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Да не сте ни помислиле порано да раѓате! Ќе има нови нормално, ама знаеш сега со вас зашто ми почна ова трудничко патување и ќе ми фалите како ќе се пораѓате една по друга. Ве има уште среќа моја и дај боже само за убаво да ја напуштаме темава! :*

19. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки денес на резултати од крва слика ми покажа дупло покачени вредности на ензимите а на гинеколог сум дури во вторник. Да не знаете нешто во врска со ова? Опасно ли е? Поздравче мешковци

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @thebabylover najmalku shto sakam e da te uplasham. Prochitav shto ti rekol doktorot i mislam deka treba da odish na drugo mesto i obavezno da go napravish skriningot. Znaesh kaj mene shto se sluchi, od iskustvo zboram. Ne deka i kaj tebe ima neshto, veruvam deka e se ok, ama i ti bi bila pomirna koga ke si sigurna veruvaj :) So najdobra namera ti go pishuvam ova :)

На Jagoda123 и DigY им се допаѓа ова.