Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mesinja jas sum se uste tuka :clap: sabajlevo me primija vo bolnica poradi nadminatiot termin.Bolki nemam,otvorena sum 1 prst,najverojatno utre ke probame so provokacija.Ke ve izvestuvam redovno :)

На silk, anule88, macence4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И кај мене е уреаплазма пак позитивна :^) И ќе си пукнам од мака...

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Како нема потреба да се лечи???Бактерија е тоа не е играчка,на докториве им е гајле ама ако недај боже нешто лошо се деси ние си ги тргаме маките....
    Јас лично многу сум уплашена од уреоплазмата бидејќи може да му наштети на плодот,недај боже да се префрли на мозокот или на срцето тогаш последиците ке бидат трајни...
    Мој совет е да си барате редовни брисеви и терапија се додека резултатите не бидат негативни

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Абе ајде уживај, а јас што да кажам само меше со нозе чачкалица сум, со 4 кила здебелена до сега, па се си е во ред, мочкото ми беше 1800, викам како почнал да расте ке стане 5 килаш :D

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    леле срцке исто како јас да сум го пишувала ова.едно шубе што ме фатило деновиве,невидено.и мене ми се чини дека ми е мал стомакот за неделите.16+5 сум и уште го немам осетено да ми мрда а второ дете ми е па би требало порано така ми рече и др.ката.и не јадам како на почеток што јадев.ич не ми беше вака претходната бременост.и градите веке не ме болат.уствари ко да не сум трудна . :worried:

6. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    тоа е благодетот на втората бременост не се пазиш толку како со првото знаеш што те чека поподвижна си и забораваш дека си трудна. уживај и не се замарај се е во ред ;)

7. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Луѓе ајде бе не ме плашете вака, во вторник сум на брисеви и сега си се уфурав и кај мене ќе се појави тоа чим толку често се јавува кај секоја 2ра трудница :o А од што се добива уствари уреоплазмата? Јас во бременоста само еднаш бев на брисеви, во 12тата недела и се беше во ред, сите негативни беа, ни кандида ништо немаше, и баш кога ја прашав докторката пред некој месец кога треба да се прават пак ми рече чим првите се во ред, следните накај 35та недела некаде :o Нешто има некакви знаци? Јас промена немам никаква на исцедокот :sweat:

Јас и со првава бременост заборавив дека сум трудна се до кај 8ми месец некаде :lol: Да не беше мешко немаше ни да знам дека сум трудна :) Си викам ако е вака секој пат, уште 10 пати да бидам трудна не ми е проблем. Сега во 9ти како навлегувам сум тромава а и килцава си растат, 14-15 до сега :tmi: и што ме фаќаат некои фуфки за пораѓајот, ама ваљда нормално тоа, не? :$

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Добро утро..денес влеговме во 37гн..ај белким уште малку :lol:

На macence4, ana.tinkerbell, SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  9. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Ajjj srccc sitno brois do guskajneto so bebenceto hehe I shto napravi za dushekot

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Добар бил бе јас само цепидлачам нешто башка вчера бев на лева нога :)

11. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Поминаа 3-те најубави години во мојот живот, ***СРЕЌЕН РОДЕНДЕН ПРИНЦЕЗО МАМИНА*** голема да растиш многу те сакам.

На macence4, SimonaTino, ana.tinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    148.718
    денес бев кај другиот доктор кај кој ке одам на приватно и се надевам дека тој ке ме породи.добро е бебувцето за џабе јас паничам ,ми го потврди и тој полот -толку од мојата желба за уште една ќерка -син ќе биде најверојатно тато ке се радува .индивидуално било кога ке го осетис да мрда накој порано некој покасно.да се опуштам и да узивам сега ми рече.ке ми трае мирот 2 недели и после пак бубачки во глава.ама таква си сум јас .и да немам проблем ке си го измислам. :rofl:

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Каталина мила ти исто како мене. Ништо сега ќе ти биде супер, ние си имавме супер дружба со мајките кои лежеа на патолошка, си шеткавме по ходници, си пиевме кафенца и си се радувавме кога некоја ќе ја качеа горе. И јас исто бев 1 прст само отворена кога ме примија, и конечно изреагирав на 3-тата првокација, па експресно за 10 минути се отворив 12 прсти, ни болки осетив ни ништо а бебето така јако ,,испровоцирано,, само си излезе без да го осетам. Ќе видиш дека се ќе биде лесно и брзо и после само ќе си уживкаш со бебето. Па кога ќе се вратите дома...леле леле колку е само убав тој период...би сакала пак да се вратам назад. Те поздравувам,уште еднаш ти кажувам да не се секираш за ништо, и известувај не како си и до каде сте со бебушко... :*

На Danni79 и katalina им се допаѓа ова.
  14. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Katalince so lesno mila ete konecno ke se guskas so bebusot denes-utre bas mi e milo
    Redno bese maj ke fati :lol:
    Ajde backi ,guski,pozitivni misli I da ne izvestis,te mislime da znaes :* :inlove:

На katalina и anule88 им се допаѓа ова.
  15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    katalina со лесно мила :* :)

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Fala vi devojki,mnogu mi znaci vasata poddrska vo momentov...pocnuvam tuka psiholoski da padam ;( dva dena veke me drzat otvorena eden prst,bez bolki i ne mi stavaat provokacija.Sto cekaat ne znam :?: terminot mi e ubavo nadminat.Ajde utre nov den,nova nadez.Backi do site :inlove:

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Бркајте врски, тоа се чека...или распрашајте се кој треба да се подплати.
    Грозно е знам ама така се ќе оди како подмачкано (ова од искуство ти го кажувам)

18. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    во право е сеселија, само врски барајте за да си поминиш на редот шо се вика побрзо ;) а уствари за шо те држат на болница, ако немаш болки, а не се ни отвараш???

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Me drzat zatoa sto terminot mi e pominat 10 dena.

20. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Добро утро буциња :rofl: Како сте денеска ?Јас да ви се пофалам денеска ја заврсувам 38гн и од утре влегуваме во 39гн. хехехех Искрено одвај чекам да ме фатат болки и да одам да се породам.Неможам повеќе вака.Сакам да се гушкам со буцето мало :D :D Секој ден со тоа ми почнува и со таа мисла ми завршува но на него убаво му е внатре па изгледа ке ме помачи до крајот хехххехехех .Имајте убав ден :* :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.