Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kristince51

kristince51 Популарен член

АКО имаш болки пак немој да чекаш како нема да идеш ние не сме доктори да знаеме што точно ти се случува јас не сум имала хематон ама овие 9месец нонстоп сум на форум и имаше доста со иста состојба мајки за ситници одеа на итна некој ги задржуваат таму не е играчка, јас за две бледи капки крв ептен бледи кој биле од мочниот канал на бадник снег ладно 2часа патував зошто кај мене нема гинеколошки дел отворен викенд и празници , патував само да знам дека е добро , цела болница 2недели за кафеав исцедок дигнав на нозе зошто гинекологот ме уверуваше дека е нормално а јас инекции барав и апчиња во 5-6 недела а сестрите ми велеа што се грижиш ако е речено ке биде ако не што ке правиш и каде да одиш,зошто толку се едуцирани од мојот град уххх незнам сепак ти си најдобро знаеш пиј дупла доза магнезол и б6 и витамин ц 1000 која недела си.

Jagoda123, LadyC and Bebulleee like this.
  2. DigY

DigY Популарен член

i jas sum ko tebe, krevam se na noze. no kaj nea e kazano deka periodov kje krvari zatoa ne trca odma.. zatoa bara sovet.
    lele ne sum samo ja hahaah

3. kristince51

kristince51 Популарен член

digiy не се знае што може да се случи јаки болки не се на добро иако поминале имаше тука пред вие да дојдете друга мајка така сите и пишуваа не се секирај ништо не е оди утре оди кога гинеколог ти кажал сакав да пишам тогаш ај велам да не се правам паметна и јас не разбирам а да не стресувам некој друг , за жал другиот ден таа имаше лоши вести и мене ми беше жал што не и пишав , јас кога имавв една капка кафеав исцедок им пишав на мајките кој сега имаат бебинја па бебулее ме советуваше да одам итно и барам апчиња а потоа и инекции за подршка јас со второ па првпат слушав за тоа ама за тоа сме тука да советуваме па кој сака нека послуша.

Jagoda123, LadyC, Delfina15 and 2 others like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Ми кажа Гетов дека ќе боли хематомот и ќе потрае крварењето. Али ова денес ме уби бре! Од сон ме дигна! Али еве сега бев во вц, 2-3 капки кафено. Добра сум. И ќе пијам по 2 магнезиум, и матичниот ми рече дека смеам ако имам болки. :)

Lorins, Bebulleee and DigY like this.
  5. DigY

DigY Популарен член

abe u pravo si ne velam ne. sepak nejzina odluka e.
    kakov magnezium zimash? chisto da ti trgnam misli :)) jas onoj na jazik sho se istura. spas mi beshe. koga kje se setam kakvi bolki imav od toa shirenje matka auuu. nejkam nikad da sum sedma nedela hahaha

LadyC and Bebulleee like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас со грчеви сум од почеток на бременост. Ова е магнезиум директ мислам. Исто е прашоче од лимон и портокал. Пред тоа земав 400. Али за.овие болки не помага траст ми. :)

DigY likes this.
  7. DigY

DigY Популарен член

znam bre ne uvek pomaga. na momenti sakav da gi otkornam jajnicite majke mi. sramota vaka da. zboram ama do vtoro tromesecie gospod go vidov :D

LadyC likes this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Извинете за вечерната паника девојчиња. Само навистина се потресувам на болки. Се др ќе поминам, само да ми е бебко во ред. Многу паничам, ми треба некој шамар да ми акне. Добра сум сега. Одиме на спиење. Ве сакам и гушкам. Добра ви ноќ :* :hug:

Asiana, Delfina15, Lolipop23 and 9 others like this.
  9. kikin

kikin Популарен член

Ajde ako e se vo red spij I utre ke e podobro. Stom nema bolki vo red e. Abe Digy jas od toa sirenjeto na matkata nisto ne setiv. Dali sum epten cool I opustena ovoj pat, ne znam, ama si se svigam vakva. A mozda I ne bile tolki jaki, valjda se sirela I kaj mene majke mu, ili pak doprva ke se shiri. Aj, good night majcicki. :*

Bebulleee, Jagoda123 and LadyC like this.
  10. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Јас до сега ништо.. Да не се прегледите и да не почнува помалку да ми се знае меше, ќе заборавам дека сум трудна :) не баш де, ама од овие макиве што ги кажувате, ништо не осетив до сега.. Може до годините е :) Или толку очекувана и посакувана е состојбава па телото инхибира сѐ што може да ни го наруши раатот .. @LadyC раатот е најбитен, немој да се секираш за ништо. Ако си направила сѐ како што треба, сѐ ќе биде во ред. Космичко правило ;) лека ноќ големи и мали мешковци

Bebulleee, Jagoda123, kikin and 3 others like this.
  11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Јас па ич не сум за тоа да се паничи и да се трча веднаш на доктор. Не ме напаѓајте едноставно таква сум. Првата бременост ми беше by the book без ниедна компликација, вторава почна турбулентно, обилно крварење (за кое отидов на лекар), силни пресилни болки (кои ги преседов дома, бидејќи знаев од што се и дека мора да поминат). Откако се зацврсти плодот гајле немам, знам дека ќе го родам здраво право па ако сакаат крави од небо нека паѓаат.

Позитивната мисла е многу битна, не се стресирам многу, и мм е таков, уште медицинско лице и ми влева некоја сигурност. Сега за синко сум исто easy опуштена.

Asiana, Bebulleee, wings and 5 others like this.
  12. Elena ena

Elena ena Популарен член

И јас од ширењето на матката ништо не осетив ниту било какви други болки освен сега пред крајот што ги чувствувам оние лажни контракции

13. mac.mac

mac.mac Истакнат член

@Elena ena kako gi custvuvas laznite kako steganje na matkata il?
    Jas denes cel den imam kako slabi menstrualni bolki :?:

14. Elena ena

Elena ena Популарен член

Па исто и јас.. И чувствувам како стегање долу во стомакот.. И во грбот и кичмата осеќам болки

Delfina15 and mac.mac like this.
  15. mac.mac

mac.mac Истакнат член

A shto ova vreme budna i ti kako mene? da ne go prespa denot , pa sega ke dezurame :D

16. Elena ena

Elena ena Популарен член

Не го преспав денот воопшто.. Станав за во вц и толку од спиењето :)

LadyC likes this.
  17. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Јас пак делумно ги преспав денот и ноќта т.е спиев на рати. Сега будна некои мисли во глава ми се вртат, себе - анализи и сл. работи. Се преиспитувам како ме промени бременоста, колку станав поцврста личност. Немам проблем веќе со луѓето јасно и гласно да се спротивставувам, без двоумење да ѓи откачувам, и да правам работи како мене што ми се сака; многу себична станувам или така ми се чини. ?:D или е само период? Или тек мајчинството не преобразува уште повеќе :wasntme:

Safira26, Jagoda123, kikin and 4 others like this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро . Можам да легнам и во 2 сабајле, ама да поспијам-не можам. Еве ме, ококорив очи. Добра сум, нема болки, сукрвица малку. Ќе помине. Следен пат сакам шамарчина да ми текне дека нормално боли, кога е голем. @Smizzy колку си јака ти се дивам... Башка ме изнасмеа ептен. :) Крави од небото... :rofl:
    Како сте ми друшки вие? Се отспавте ли?
    Ви посакувам убав ден и полно љубов неделно :hug: :* :l:

Jagoda123, Lolipop23, Lorins and 2 others like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

@Elena ena како си душо? Имаш болки? Гледам не си спиена цела вечер...
    И @zeka ја нема да пише, ја мислам веќе некој ден...

Jagoda123 likes this.
  20. Elena ena

Elena ena Популарен член

Ајде официјално добро утро и од мене " мислев да пишам у 4 сабајле ама нема смисла ":rofl: инаку @LadyC со спиењето сум иста и јас... Можам и цел ноќ будна да седам (facepalm)