Јас а станам на мочање ми се крши сонот одма. И после 2 саати нема спиење. А преку ден да спијам е научна фантастика. Шта речи. Тоа е.
@LadyC бременоста ме смени и засили, претходно бев плачка голема, но штом останав трудна не ни помислував на нешто друго освен дека ќе си го родам бебето. И сите што сме дошле до тука следна станица ни е само една, во темата Се породив... Па во подфорумот Бебе
hahaha tocno. Nie dvajcata sme skorpii. Ene go sega masina pusta pa ke mi przi lepcinja so jajca pistil muzika i si svirka, a jas uste vo krevwt si se tegnam. neli e dusa be <3
Dobro utro uste nemam ispieno kafe pa kratka kje sum @TheSecret dusicki se. spored mene najzencarcinja. dur ne se zaljubat ama potoa najpitomi. @Santaa stavaj acidi borici. oblogi navecer dur spies
@LadyC mila ti si se iznamacila sinoka, vrtev pobrzo da vidam dali si pisala sabajlevo i mi olekna koga vidov deka si dobro. Pa i tie bolkite bre ko za inat se javuvaat vo vecernite casovi i pred vikend. Ajde se nadevam nema da te maci veke toj hematom i ke pocnes na raat da si uzivas vo bremenosta. Jas denes si go isplanirav denot da setneme nekade, ama mm si imal drugi planovi, moral da raboti nesto, pa ostanuvam ovde da ve druzam. Inaku nie od denes vlagame vo vtoro. So happy!
Добар ден мешиња. @LadyC мило ми е што си добро. Кога треба да одиш на лекар или веќе беше? Јас само што го испратив син ми кај баба и дедо. Воопшто не спиев убаво. Сега ќе се наспијам и после ме чека работа низ дома. Изедов 1/4 пица бурек и сега се молам да немам киселини и да поспијам макар еден саат како што треба. Убав ден, убави жени!
Јаготке, беа ме боцнаа депо. Немам тука каде на доктор. Ова е срце Богданци. Треба да ме тресат по лош пат до Валандово. А мислам не е време за тресење. Немам болки и утре планирам да му ѕвонам на докторов од Валандово да го прашам што мисли со мене зашто мислам дека ми се потребни прегледи еднаш неделно, а он иде на одмор у среда. Не е единствен ваљда. Што ќе правам во неизвесност 3 недели од сега? Да ми каже инаку не го пуштам на одмор
Добар ден и од мене мешиња, со спиењето исто станувам за во вц па тешко презаспивање и така по цели ноќи си дежурам па и овие две вечери киселини ме убија начисто по 10 пати станвам кажете лек за нив..
Нека е добар ден и од мене. Ама последниве 4 дена мене не ми се, на праг на 7ми месец сум а кичмата,карлицата,секое ковче ме искина, како преку ноќ да се влоши се (чувено трето тромесечие) Листовите на нозете ми се укочени во страшни болки, одам некако ама да се симнам по скали-нема начин а грчеви и отоци немам само константна неподнослива болка.. Појачав магнезиум, сопруг масира и сочувствува и тоа е тоа, сега тек се осеќам трудна со тегобиве
Vo koja nedela ubavo se zacvrstuva plodot ? Obicno prvoto tromesecie e najkriticno, prosledeno so krvarenja itn. Kako ste mamicki ? Jas vcera si prosetav niz park i mnogu ubavo mi dojde, deneska doma ke se dosaduvam. LadyC jas za krvarenjeto strogo miruvav dve nedeli, a cela nedela krvarev.
Ако се две недели арно. Ама не знам јас колку треба. Плус сакам да ме види бар да види дали има напредок. Тебе колку често те гледаа кога крвареше?
Na mene nitu eden direkt ne mi e Ubav,mi se povraka od niv,site gi isprobav,sega mi kazaa deka imalo nekoi kapsuli od biolektra magnezium od 400mg ke gi probam tie
LadyC jas vtoriot pat mnogu prokrvariv i me zadrzaa vo bolnica, otkako me pustija mi zakazaa kontrola za dve nedeli, cela nedela se cistev, vo bolnica koga me proverivaa toa sto mi se vlaznese uloskata mi vikaa ova ne e nisto, krvarenje e vika da lezis i obilno da ti tece, me pustija sledniot den i edna nedela se cistev i koga bev na kontrola, dali bese za edna nedela ili za dve kontrolata ne mozam da se setam bas malku prokrvarev mu pokazav na doktorot i mi rece nisto ne e, vika ti si vo seriozna bremenost sega ako e ne daj boze strasno mi rece ke dobies takvi neizdrzlivi bolki sto nema da mozes da odis i treba znaes kakva topka da ti padne i zatoa me utesi i ne se plasev zosto znaev deka se cistam.