Не се секирај, не е преклампсија Со оглед на потоплово време, отоци во бременост не се невообичаени. Пиј вода, одмарај со поткачени нозе. Некој погоре препорача и облоги на нозете со ацидум борикум. Ако ти е шубе и перзистираат отоците (особено на лицето и околу очите), чуј се со матичниот, нема штета.
Mamicki veke dva saati stomakot mi e potvrd od obicno... nemam bolki, nitu iscedok nekakov, samo ova mi e cudno.. inace 38 +5 sum
А да прашаш доктор? Имаше и др во темава што пишуваа дека немале болки, па се породија. Може и да не е, ама сепак да си прашаш. Ајде да не известиш и со лесно
@LadyC Se javiv na doktorkata, vikat ne e strasno cim ne e prosledeno so bolki ili iscedok nekakov. Duri vo cetvrtok sum na kontrolno ctg, zdravje da izdrzam do togas ti dobra si mi? te citam redovno, samo neam iskustvo pa ne ti pisam nisto.. samo pozitivna misla I sve ke e super, ke vidis
Фала срцка, дај боже да е со помин само. Гледаш како си помирна што си праша? Ете, раат да си. Ама ситно броиш... Нека е само со лесно кога ќе дојде време.
Мешковци денов за мене беше работен, завршив доста работи по дома и сега лежам со кренати нозе,ме болат и нозе и грб и колкови........утре сум на контрола после точно еден месец и дај боже се да е во ред со бебушко кој во моментов мртка у највише ....
@LadyC stvarno forumov imat nekoja magija, ete me em pomirna, em se opustiv pa I stomakot omekna malce @Elena ena znacit nakaj 23 ti e termin a?? na ctg imas bideno? kako e? zrela postelka? kolku e teshko bebe? mashko zensko? Lele te napnav so prasanjava ej
@Adina да 23-ти ми е термин .. на цтг пред месец дена бев .. незнам зашто пак не ми кажа матичниот да идам инаку се во ред .. бебето свртено надолу .. машко е .. се спремило за излегување хех
devojki da ve prsam nesto ,dali vi se smenila stolicata otkako pocnavte da gi piete premama duo?jas imam denivive potemna stolica neznam dali e od niv ili od heana,na primer cresni jadev
Девојки јас ветив ќе ве дружам денес ама кога се разработив низ дома ја светнав цела куќа. Морам да признаам откако останав бремена една мрза ме фати па дома стана буквално - каде паднало таму останало. Ама денес ја убив мрзата и сега заслужено со нозете у вис одмарам. А и вие нешто слабо денес, мислев ќе се изначитам...
@zeka одамна немаш ништо пишано. Како си? Те мислиме женче. @only44you и мене ми недостасува во темава. Си се гушка со двете принцези. Поголемата сигурно и помага, па се надевам ќе најде малку слободно време за да ни пише. Јас денеска поспав малку и ја средував куќата, синко кај баба и дедо се истрчал, се изнаиграл. Дури сега заспа. Мене смесата за палачинки ми е готова, па мм решил да ги пржи, јас да ги мачкам. Не е некој експерт за готвење, ама како ги фрла во воздух и ги враќа во тавче секоја чест. Јас имав неколку неуспешни обиди и не пробувам веќе. Кој е за палачинки нека повели. Отидов јас во кујна. Добра ноќ женски!
Devojcici kako ste? Jas eve konecno stignav da procitam, pa duri i da pisam nekoj zbor. Od vcera bebusive mnogu mi se mirni, pocnav da se sekiram, se zaprasuvam dali mrdaat voopsto. Gi osekav dvizenjata, ama sega nekako ne sum bas sigurna. Nemam bolki, pa resiv da ne krevam panika. Po celi denovi vo dvizenje sum, a koga ke legnam zaspivam ko zaklana i ne osekam nisto. Imajte dobra nok devojcici
Бре, сите вие добра ноќ, а јас од 19:40 спијам. Сега најдовте да спиете мене кога ми се примоча? Сега активност, 100 круга околу замислената оска за да заспијам. Или да ја викнам свеки да ме нишка.
И јас денес слично на тебе. Од една страна на кревет, се прпелкав на друга, па сврти се на трета, па висев ко љиљак, па те полуседечка, те седечка, додека се наместив мина денот. (Ми фали да се движам, па шала на моја сметка)
Eleni nemoj da se sekiras fetusot e ist kako covekot, koga se raspolozeni mrdaat, a koga ne miruvaat, inaku koga majkata se dvizi poveke tie miruvaat zosto se zaspivaat od dvizenjata, a mrdaat poveke koga majkata lezi. Ova go citav vo knigata Sto da oceluvate dodeka cekate bebe.
Хахаха не се секирај ти имаш причина да лежиш, немој да ти биде неугодно. Јас ова денес само, инаку се легачам гајле немам. Денес изгледа рикнало некое магаре некаде