Па ти будна си душо! Јас пресреќна! Многу ми е тешко како прикована сум, ама што да правам. Вечерта ја чекав со страв да не недај боже имам проб, ама бидејќи сум поарна сум среќна. А да ти кажам и пред ова да ми се деси, за чистење бев мрцина невидена. Колку чистев пред трудноќа, толку сега во ме мрзи. Јас навистина не чепнав ништо. Прво божем трите.критични месеци, сега ова и така. Жена ќе си платам кога ќе се приберам дома. Што да правам.
Sestra mi mi pokloni dve knigi Sto da ocekuvate dodeka cekate bebe i Sto da ocekuvate vo prvata godina, dve golemi debeli knigi gi ima kupeno od knizara, bukvalno se ima vo knigite od zacetokot na bebeto do raganjeto, za sekoj mesec od bremenosta, sto da ocekuvame itn.a drugata kniga se za novorodenceto, kako da se cuva, izmolzuvanje, kako da se drzi bukvalno se. Neznam dali moze da se najdat na net, proverete.
Будна сум, читкам книга и ја рефреширам нон стоп категоријава да видам нешто ново да не има. Мм заспива и се жали му сметала светлината од лаптопот. Ќе ми го исклучил интернетот зашто цело време сум дремела на фемина. Тебе срцка либето кога ти се враќа?
Ух, уште точно не знае, најверојатно во октомври. Сонце, многу ми е добар. Али тапа е вака разделени баш сега на најубавото. Нек е се ок, во мој осми треба да се врати П.с. болки во градите имаш? Јас имав, па прекинаа, сега пак ми се појавија. :/
Ухуу уште бааги време имало, мислев скоро треба да си дојде. Јас искрено не знам дали би издржала толку без него. Ама што да се прави, кога во државава е тешка егзистенцијата, ќе истрпи човек се за своите најмили. Битно ќе е тука за најважниот момент, ќе се радувате заедно. Болки во градиве немам, уствари никакви симптоими немам, како што рече некоја од феминките - да не беше скринингот ќе заборавев дека сум бремена. Белки месецов ќе го осетам за прв пат, да почне да ме потсетува дека е тука. Утре треба да ги добијам резултатите од приската, се надевам се ќе биде во ред па и тој товар да ми падне од грб.
Троа уморна сум Имав убав викенд, дада на гости, се увери дека сум трудна (го виде мешето), само расположението ми го расипа температурата на синко, гревче е но и силен е ќе му помине брзо Малово во стомак беше мирничко, бидејќи јас бев доста активна, но еве сега легнав и почнаа акробациите во стомак најубаво ми е кога големиот ми лежи на гради и стомак, а малото од внатре тропа Сега ќе се потрудам да заспијам, време ми е. Лека ноќ феминки, убави сни и мирни бебушки во стомак
Женски еве ме и мене будна , ми се поремети сонот последниве денови. Втор ден сум со слаби менструални болки, не се воопшто јаки се трпат и зачестено посетување на wc , ама не вообичаено за мочкање туку по голема н. Бебче мн мирно денес , незнам дали ни 10 пати мрдна , дали да сум загрижена, и тоа што мрдна од што го испровоцирав со чоколадна торта и кока кола
Епа мила спреми ја торбицата и биди спремна, мене овде ми личи дека наскоро ќе ни пишеш од темата Се породив Само со лесно и убаво и ти и бебето да поминете
Ооо активни денес, а јас активна викендов не сум седната. Туку @LadyC ме интересира како е можна толку дружба со свеки? Ја не би можела, не дека мојава њ лоша, супер е, се удоволува коа ќе појдам, али толку време да седам, па кај мајка толку не би издржала....можда јас сум чурук, или сум навикнаата се сама.
Јас имав болки во градите првите месеци како да треба да ми дојде и не ми дојде нормално и градите малку на почетокот ми пораснаа уствари затоа ме болеле ама ми се појавија и стрии, си добив две во едно хаха а обично викаат на крајот растеле градите и се појавуваат стрии ама ете како што рековме бременост и се е можно. Мој совет ако ве болат градите мачкајте се со нешто против стрии за секој случај.
Samo sto gi iskarav bebuski, odma se javija. Sakale mama da legne. Da vi se pozalam, ne stignav da se izbanjam, utre sabajle pred rabota ke treba i toa da pravam. Nemam sila sega. Ve obozavam i vas i cel forum
Знаеш она кога нема кој да ти помогне и ти се наоѓа само еден човек кога ти е најтешко? Јас со свеки не живеам, се гледаме обично 2-3 пати во година. А сега како да ми е мајка по мене трча по цели денови. Ме переше 3 пати прокиснав сукрвица откако ми се здеси ова. Да е мајка ми ќе и се згади и нема да ми помогне. Јас дојдов божем на 1 недела на гости во Богданци, а еве ме втора терам, мора да лежам, а само свеки ми е. Мајка ми најмногу што направи за мене е што ми се јави да праша како сум и да ми напомене да и вратам пари што сум и должела. Па сега ти види.
http://www.conrad.mk/artikel.php?ks=841292 Бев нели на едно место па додека презаспијам сакав да ви споделам што ми сакаме со мм за во кола да си земеме, бидејќи без ладилник не ја бива во кола по пат. Ако има веќе некоја од вас нека сподели, мене погоре линкот, тој ми го препорачаа. Бтв, добро утро џенцки, ве гушкам и бакнувам!
Лејди ај да те утешам , ни маж ми не е со мене на терен во пп и тоа секој ден очекувам да се породам и јас сум сама со свеки .. Ептен тешко ама мора вака ( тек у сабота се враќа) а во случај да се породам веднаш ке дојде.. Така да твојот случај е подобар ке си бидеш со него во овие денови на исчекување. .
Не се секирај кукло, ќе чека синко тато да дојде ( би било убаво да се погоди така). Чувај го мешко убав, а тато мора да работи, што да правиме. Важно да се здрави и живи, па се се надокнадува.