Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    зошто да те брзааат ?? и мене ми беше помиат терминот па оставивме да поминат уште неколку дена, а и на крај краева зошто те мачат, нека ти стават провокација за да не се мачиш и седиш на болница, барај си врски или плати некој доктор сигурно нема да одбие ;) инаку на сестрами терминот и беше поминат речиси 2 недели и после тоа ја породија со провокација
    ама како и да ајде со лесно и чекаме убави вести :* :*

2. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Чекајте луѓе, мене не ми е јасно, зар треба врски за провокација да ти стават? Ова за ГАК зборите, така? :o Знаат дека е надминат термин и ја држат во болница а не и даваат провокација... ВТФ? :o И што чекаат? Пари? :swear:
    Него Каталинче ти со лесно да си поминеш, може и породена си до сега :$ па чекаме убави вести кога ќе можеш да ни пишеш. :*

3. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    poz od mene i moeto since, ve citkam sekoj den i vi posakuvam lesen pomin pa da diskutirame i vo bebeski temi ;*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Loki src kako se vika ubavecot?

5. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Kаталина срце и мене истото ми го правеа. Лежев 5 дена на патолошка.Само те прегледуваат и те оставаат така. После почнав да се бунам па го фатив во ходник началникот на патолошка што е, мислам дека Горан Петревски се вика, и му ја раскажав цела ситуација, дека надминат ми е терминот 10 дена и дека неможам до бескрај да го носам детето, а кога веќе ме задржале мора нешто и да превемат така? И му реков да им каже на докотрите да ми стават провокација, и така некако ми ставија. Иначе претходно една сестра ми рече да одам сама да си купам две провокации од аптека :o , замисли сама да си ги купам. Една провокација била 900 денари. Ама после го фатив началников и се спасив од пари давање. Им се заканив дека на телевизија ќе ги дадам :lol: Ајде пробајте на овој начин. Ако не ти,некој од твоите нека го збрка човеков.
    Ти посакувам се најдобро, немој психички да паѓаш (иако знам дека е тешко), за ден два ќе се гушкаш со бебето и тоа нека ти биде најголем поттик да издржиш. Такви се условите во нашите болници, што да правиме. :*

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    бев на цтг срека брзо завршив и се е ок. Резултатите ги виде и доктор и ме видоа и на ехо и само кажаа дека имам повеќе плодова вода но како резултат на јадење благо. а последниов месец како луда сум за шекер. во петок ке идам пак. Во врска со стрептококата ми рекоа дека при порагај ќе се лечи а за уреоплазмата ништо не ми кажаа. утре идам да правам контролни брисеви па ќе видиме што е излечено

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Сабајле те помислив.. викам да не се породи :)
    Уреоплазната не била опасна и јас не можам да ја исчистам.Опасна била таа кламидија скраја било :!:
    Бацки :*

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Srcki sakam da ve prasam za bakterijata eserija koli???? Piev tableti 10 dena i primav infuzija dodeka bev vo bolnica no nikoj ne mi objasni sto i kako so ovaa bakterija.....
    Pred nedela dena mi zemaa pak bris i mokraca i seuste ne sum obavestena dali e izlecena.....sto ako ne e ....ke nasteti li na priroden poragaj.....????
    Kade sega pred krajot mi se pojavi bak cela bremenost bev cista.... ;( :sweat: ;(

9. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    кога сме кај д-р Петроски, само да ви кажам дека он ме породи со првото детенце....имав тежок пораѓај, ме надгледуваа 2 доктори, 3 сестри, 2 болничарки, анестезиологот и уште незнам кој....и..да не беше Петровски да ме породи со форцепс, незнам како ќе завршевме со бебето!! :x :( срека, се добро се заврши о негова помош (иако не беше на смена)...освен тоа јас имав супер бременост, само заглавивме на пораѓај....
    инаку д-рот е супер, мислам дека ако му се обратиш нему..ќе ти помогне.....ова е совет и за сите други трудници... :hai:

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    тука сум уште иако сите ми викаат не идам до крај. море не се дава бебушот мои :P

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Уф, ќе престанам да читам работи на интернет. Толку се паничам многу, а се е индивидуално, мислам дека ќе збудалам од тресење за тоа породување ;( Сега и од породилни приказни се испаничив

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ехе ветрушка, уште колку многу време имаш до породување! :) Биди си весела и расположена, уживај си во бременоста, а за пороѓајот ќе му ја мислиш кога ќе дојде. Јас сум цел ден со рацете на стомак, а само што влегов во 6-та, ниту ми се познава ниту го осеќам да мрда или нешто, ама си осеќам животче како расте и уживам. Сите ми викаат и што знаат и што не знаат дека светам ко неонка :lol: Уживај, спремај си се малку по малку, како што поминале сите пред нас така и ние ќе поминеме. Мора да е така, нема средина! Јас па чиста супротност, на глава ми е дека како влегло така мора да излезе, колку и да е страшно ќе заврши и ќе си го имам најубавиот подарок за маката што ќе ја истрпам. :inlove:

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  13. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

зошто? УЖИВКАЈ, душо, за жал грижите почнуваат откако ќе се родат...па се разболело, па го болело меше...па бактерии, вируси и сл...тие што имаат веќе прво детенце знаат.....
    .......а сега, воопшто да не му се секираш, НЕМА ДА ВЕРУВАШ КОЛКУ СИЛНИ МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ!!!!
    сега ти се најубавите недели од бременоста....затоа УЖИВАЈ СИ....кога ќе бидеш 9-ти месец ЕДВАЈ ЌЕ ЧЕКАШ ДА СЕ ОЛЕСНИШ, КАКО И СИТЕ ДРУГИ! ;) :hai:
    Од темата „Подршка на оние кои сакаат да забременат“, Ќе сватиш што значи да си бремена и ќе СЕ РАДУВАШ што бременоста ти се случува тебе, за разлика од некои кои маки мачат да останат бремени (колку им е нив тешко и колку они се плашат :worried: :sweat: )
    и на крајот.......МИСЛИ НА ТОА СУШТЕСТВО, ШТО ЕДВАЈ ЧЕКА ДА ТЕ ВИДИ, А И ТИ НЕГО, НЕЛИ?
    поздравче....

На Danni79, Afrodita25, SimonaTino и 3 други им се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Се преселив во "Труднички муабети" после една година во "Поддршка за сите што сакаат да забременат". Така да јас сум ти примерот кој што го даваш, и какви се не глупости сум во стање да издржам. Да ми речат 9 месеци наопаку да стојам ќе стојам. Ништо не е лесно, па ни останување бремена, ни носење бебе 9 месеци под срцето, ни раѓање, а најмалку па растење и воспитување. Само желба да помине се како што треба, труд и тоа е тоа! ;)

На nesa, Mayyya, Vetruska и 3 други им се допаѓа ова.
  15. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    ::* :* :clap: :clap: ДОБРЕДОЈДЕ МИЛА!!! (КАКВА СЛУЧАЈНОСТ МИ Е КОМЕНТАРОТ!!!) ТИ НАЈДОБРО ЌЕ ГО СВАТИШ...ПОЗДРАВЧЕ, И НАЈИСКРЕНИ ЖЕЛБИ ЗА НАЈЛЕСНА БРЕМЕНОСТ... ;)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    utre sî odime doma. Pozdrav mesinja

На Cliona, ana.tinkerbell, SimonaTino и 3 други им се допаѓа ова.
  17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mesinja jas sum se' uste tuka...kaj mene se po staro, denes mi pravea amnioskopija,plodovata voda e ok (mlecna),kako sto mi objasnija najverojatno terminot mi e pogresen i bebeto ne e tolku nadnoseno.Pozd do site :* drzete mi srekicka!

На Cliona, SimonaTino и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  18. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Драги мои мешиња =)) Еве конечно и јас да се зачленам во групава :)) Ми касни 14 дена, направив тестови пред 3 дена и 2та теста беа позитивни =))))))) Утре одам на гинеколог па ќе ви пишам што и како е =)) Инаку имам закажано свадба на 8 Јуни.. Малово ќе биде со нас и на свадба.. Ве поздравувам сите и со лесно нека ни е =))) :inlove:

На Vetruska, SimonaTino, nesa и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Што убаво, две нови трудници ни се придружија на темава во еден ден :clap: :inlove: Со среќа нека ви е на двете, да си имаме убава дружба на форумов и да си ја износите цела бременост како песничка :*

20. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

ти ја подаруваме целата среќа на светот!!!
    ...и да прашам како и колку го погрешиле датумот???
    поздравче :hai: