Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Срце, за мои пари и те како ќе ме третира како принцеза. Плус он полага заклетва. Јас сум сакаш да кажеш помалку од неговите матични пациенти зашто ќе одам еднаш или два пати? Не зборам за стручност, штом го барав за мислење значи сум пробала да му верувам само од што го фалеле луѓе. Не да ми вика...

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Chim plakjash i te kako kje te tretira ko princeza, a takvo ponashanje jas prijavuvam.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Prijavi go pa ke vidis dali drug pat ke mu tekne taka da se ponasa so nekoj, namesto da ti pomogne, da ti dade sovet, tuku toa nivnoto eho golemo im se povreduva, koj e toj odgovor prasaj si go maticniot, a znae imas problem.

На LadyC и DigY им се допаѓа ова.
  4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Добро, ствар на карактер, мене може било што да ми каже од едното уво влегува од другото излегува, се додека кажува чаре за некој проблем, океј сум. :)

На AngelOfArh и TheSecret им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Акo бaрaме чoвечки oднoс сме принцези? Види ти тoa :^)
    @LadyC дoбрa сум милa, се спремaме дa се видиме утре сo синкo :) a ќе лежaм дoдекa не влезaм вo 9ти, тoa е уште пет недели :)

На Lolipop23, LadyC и DigY им се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Abe zaboravaat kakva zakletva dale, nie im se treseme a tie treba da sluzat na narodot, shto bi rekla jas, ginekoloshki kelner da e. nozete da ne treba da mu gi bacuvam!? gajle mi e mene shto toj misli za Adamova, moze da si go zachuva svoeto mislenje za sebe, nikoj ne go prasha. sramotilaci!!! ushte ednash se uveriv deka toa ne e doktor. toa e seljachina u bel mantil. taka ne se ponasha so pacienti. ne treba mene od edno da mi vlaga od drugo da mi izlaga, treba toj da nauchi ona shto prvo se uchelo u medicinsko. a toa e solidaren odnos so pacientite.

На Delfina15, alisijad, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Му плачев пред некој ден на матичниот, тој па се ожалости, ми отвори во компј. Ми вика " не се секирај бе душо, не е толку голем ќе се повлече, ти си во поодминати недели" . Ама сигурно пораснал зашто јас ништо не превземав тогаш... :(

8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Нека е стручен колку сака, ако се однесува дрско јас завршувам со тој доктор во истиот момент.
    Давам пари за преглед и очекувам услугата да е коректно завршена. Не да ме третира некој како принцеза, туку строго да се придржува до својата работа.
    Кога се јавувам за консултација исто, се јавувам и очекувам разговор на културно ниво.
    Никој нема право да ми повишува тон и да ме кара за одлуките кои си ги носам. Ако некој смета дека грешам постои 1001 убав и пристоен начин да ми го објасни тоа.
    Со таквото однесивање не остава добар впечаток и губи пациенти, ништо повеќе од тоа. А добри и стручни доктори има повеќе, не е само тој. Па во името на тоа не морам да си имам работа баш со некој што има проблем со однесувањето.

На alisijad, Lolipop23, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Господ нека е со тебе, ти си ми потпора да издржам. Ајдеее после и тебе ќе те плачам кога ќе се породиш. :rofl: Здравје, нека е само се во ред и се со ред. :l:

На alisijad, Smizzy и DigY им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    lejdi site kje ne proplache :rofl:

На alisijad, Jagoda123, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @LadyC E ne razbiram, strucen bil, pa aj ke vikam sega na koj stignam. Svesni sme nie lugeto, ako nemam maka ne tropam na doktorska vrata, ne zvonam na doktorski telefon.
    I na kraj kraeva, so koe pravo se dere na tebe??? Sto si mu ti? Kerka? Zena? Pa i da si mu, pak ne smee da ti vika.
    Mene na primer vo petokot na transfuziologija koga mi zemaa krv mi ja puknaa venata i mi povredija i drug krven sad. Rakata cela mi otrne, otece i omodre. Koga se vrativ po rezultatite, vikam da vlezam kaj doktorot, i taa kasapkata na veni mi vika samo ako imas potreba. Ne be onaka sakam da go vidam doktorot. Izleze deka mora da mi se prevrze rakata i da se intervenira so terapija mast+ antibiotik. Od zdrava prava jas cel vikend bolna sum. Vcera ja odvrzav rakata i izlegov na dva saati. A ostetata? Deteto ne mozev da si go presoblecam. I ke im kutam?! Da sigurno.

На ruruk, Lolipop23, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Кај сум плачка каква што не бев претходно, па и како ја напуштате темава ве плачам (од возбуда нормално и среќа) се соживувам како за мене да е.
    Жими се. Си мислам и мене ќе ме чекате за да се породиме заедно :rofl:

На ruruk, Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Какво ѕверче си ти! :*
    Не се нервирај и ти, така се функционира кај нас. (facepalm)

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    На муабетот, кај е трансфузиологија? Не ми се чудете, сум немала потреба да одам на клиника и појма немам која зграда кај се наоѓа (освен гинекологија). Ај некако просветли ме да знам во кој правец да се движам зашо после треба да одам....Од главен влез да влезам?

15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ако добро ме служи сеќавањето ќе влезеш од влезот позади гинекологија, и ќе одиш само право.
    Мислам дека последната зграда од десна страна беше трансфузиологија.
    Ако не последна, баш при крај некаде. Ако грешам нека ме поправи некоја. Јас само еднаш бев таму во првата бременост, сите упати ми беа за 8-ми Септември.

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи да не одам од главниот влез туку од влезот кај гинекологија?

17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Да, од влезот позади гинекологија и само право.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Не се помирувам со девизата ова е Мк, помирете се такво е здравството зошто не е точно тоа. Кај докториве барем матичните и приватните болници е силна конкуренција и сите треба да се понашаат како што заслужуваме, смирено, да објаснат, стручно и пред се совесно. Еве до сега не сум наишла на проблем, на државно со термини, упати, резултати...се ми било ок. На трансфузиологија покрај милион пензионери мене сестрата ме викна прва уште кога на упатот виде шифра бременост. А за приватно, каде што и водам бременост да не зборам. Не ме третираат како принцеза (тоа само дома може), ама се фини и услужливи. Не плаќам иначе за добар ден над 1000-ка на преглед.
    Да не испадне муабетов ќе плаќам има да се тресиш над мене, не сакам тоа да го кажам. Сметам дека и за без пари ако си доктор треба да си ставиш прст на чело. Се додека само на форум се жалиме од таквиот нечовечки однос истиот ќе продолжи и понатаму.

На Grungie, LadyC, Freyja и 2 други им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    posle institut za radiologija. od glavna. porta pominues pravo cepas posle rtg odma

На ruruk и kikin им се допаѓа ова.
  20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zgradata rozeva e, od desna strana. Nema da utnes. Odi samo pravo

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.