Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден и од мене мешиња.Многу сте изнапишале за викендот не можев се да прочитам.Се гледам сабајле во огледало и мешето пораснало,секој ден по малце.Едвај чекам да си го родам и ова бебче и да си го гушнам и видам на кого ќе личи,се надевам на мене :inlove:
    Туку јас имам една друга мака,многу ме боли половината од левата страна подоле не точо горе на половината ,не можам ни да седам ни одам ни синко д аго носам и кога легнам не можам да станам едвај пола саат се влечам некако да се фатам за нешто и да се завртам уф маки.Дали да одам на болница што да правам пред 3 месеци се беше изместило тамо нешто и отидов кај еден човек од тогаш ме немаше заболувано но еве сега пак почна.Кажете некој совет???

2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Сите тоа ми го викаат ,ама во Ремедика ке се порагам здравје така да тоа со тв не важи за во приватни :) Штета :D:DАко бидне баш на тој ден ваљда ке ме почастат нешто хахаххахахахах
    @Delfina15 и ти си со истиот термин?

На DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @muchacha_a јас кога бев бремена со син ми имав сличен проблем. Веројатно бебето ми притискаше некој нерв па некаде во 6-ти/7-ми месец ми се фати левата нога.
    Не можев да се движам, ми се плачеше од болка. Во 8-ми месец болките престанаа, за да ми се фати во 9-ти месец повторно, но десната нога.
    До породување имав болки и отежнато движење. По породување уште недела дена ги имав болките во ногата/колкот, (цел тој дел) и + цела кичма ме болеше затоа што после породувањето + 4 часа бев заборавена на бокс (немаше слободна соба)
    Кичмата ми се среди кога поминаа 40 дена.
    Мислам дека во бременоста честа појава се болките во нозе, колкови, кичма и грб.
    Во исклучителни/сериозни ситуации гинеколог дава упат за ортопед.
    Мене ми рече дека нема потреба, бидејќи таа појава е честа, но ако болките станат неподносливи да и кажам, ќе ми даде. Јас не отидов, но ако ти имаш сериозни и неподносливи болки консултирај се со гинеколот и побарај си упат.

На LadyC, DigY и muchacha_a им се допаѓа ова.
  4. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Сакав да те предупредам на ароганцијата на Гетов не го оправдувам . Некаде 10 недела прокрварев и цела во солзи и испаничена одам кај него. Чекав 1 час за преглед кога влегов цела растреперена со еден отсечен тон ми вели соблекувај се. Немав крв на гаќичките и овој почна да ми се дере- кај гледаш ти крв кај си прокрварила. А јас да сум прокрварила од бешика заради премрзнатост ама од кај да знам јас видов утрото заматена крв на тоалетот и што можам да помислам????НО овде овој регион осд Гевгелија до Струмица на Гетов во стручноста му нема рамен. Оној кој живее овде знае за што зборувам. Лејди таква ти е среќата срце да бидеш во овој перод тука, и совет нема што да се замараш што рекол. Не заборави убавиот збор железни врати отвара. Биди си културна со него и игнорирај негативни кометари. Не заборавај дека здравјето на бебенцето моментално е во негови раце. Кога ќе бидеш во Скопје тоа е друга прича.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Срцка он ме откачи. Не ми кажа ништо. Здравјето на бебенцето мое е сега во мои раце. Ќе пијам терапија што препиша и во Ск ќе.си одам на контрола. Таков безобразник не сакам ни да чујам веќе. Ме откачи без посебна причина и без да ми каже мислење. Он за мене не е човек. Да ме потресе ради една Адамова... Јас зависам и моето бебенце од мене. Ќе лежам на моја волја еден месец па ќе си одам Ск. Него нема шанса да го контактирам повеќе. :(

6. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Правев torch денес. Се обидувам да сум позитивна но искрено незнам како ќе поминат ден два за до резултати. Им се јавив на роднините и малку бев арогантна , точно мене никој не ме тера насила да одам кај нив ама блиски ми се па си дозволив малку " да им солам памет " . Како може да чуваат мачки шугави никакви а да не се замараат за нив нит вакцини ништо а мали деца си играат со нив, па дури во скутовите им спијат. Ако не знаеш една работа да ја работиш не се нафаќај подобро, па имаат комјутери интернети социјализирани се. Наместо на фејсбук цел ден да седиш отвори интернет информирај се и за мачки и за вакцини и за се. Се извинувам женчиња за нервозава ама знам дека ќе ме сфатите. Овде едноставно така функционираат работите а јас неможам да го прифатам тоа.

7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    И немаш потреба да го коментираш тој не е твој проблем ќе заминеш за СК и ќе заборавиш на него, сега сме ние тука за подршка и позитивни мисли.Само сакав да ти кажам дека розов свет овде нема и приватно ќе плаќаш и ќе се нервираш. Јас едноставно морам да се прилагодам овде и на овдешното здравство затоа некогаш наведнувам глава и кога вријам во себе.Бев и во Сестина на контрола ама неможам секогаш таму да трчам потребени ми е матичен овде

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Малку е чувствителна темава минав низ тешкљ бременост но за.едно сљмо да се убацам.
    Зошто не се јавувате на матучните за консултација?
    Понекогаш нажалост нашите прашаеа и стравовиза нив се баналности.
    Без разлика на нашата моментална состојба тие не се должни да се на распилагање штом не ни се матични. Си имаат и тие пациенти кои им се јавуваат по цел ден.
    Точно дека професијата им е такава но замислете по цел ден да ви е одземена приварноста.
    И јас викам дека не оправдувам дрскост но најбитно ми е да ми ја погоди дијагнозата и препораката па нека биде дрзок колку сака.
    И ние не сме китки за мирисање како пациенти.
    Не знаат ни они што да кажат во врска со мирувањето до кога тоа никој неможе со сигурност никој да каже.
    Треба да разбереме и ниедека ако се доктори не се богови,да не бараме нешто за кое веке ни кажале дека не е во нивна надлежност.
    Мирувајте и бидете малку поупорни и посмирени. Понекогаш и сами на себе треба да си бидеме доктори.

На joy1 и kikin им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas seushte ne razbiram shto majka barash kaj niv ako chuvaat takvi machki!? ako tie ne se zapoznaeni so bolesti, treba ti da si zapoznaena zashto ti si trudna, ne tie. nivnite deca i da se razbolat niven problem, ne tvoj. ti ako imash neshto samo ti kje si si kriva. kolku i da se bliski rodnini vo bremenost treba da se pazi, pa makar i cela bremenost da ne otidesh kaj niv.

На TheSecret и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    @Adina како си денес мила? И мене ми е тврд стомакот постојано последниве 2-3 дена,повремено имам малку болки. Денес сум на преглед,да видиме до каде сме :)

На Asiana, Lorins и Adina им се допаѓа ова.
  11. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @simonka93 Denes ne mi e mnogu tvrd, samo so mi dobivat cudna forma koga mrdat bebeto, celo na edna strana, pa posle na druga, interesno e haha :D obavezno da pisis kako ke pominis na kontrola :D Inace jas bolki nemam voopsto

На Delfina15, Lorins и simonka93 им се допаѓа ова.
  12. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Мила да знаев дека пренесуваат мачките таква болест ќе одев? Ни докторов не ми спона апсолутно ништооооо, братучетка ми кај што ги има мачките се породи пред 6 месеци и таа ништо не спомна за мачките, кога и реков сега береше раменици вика нит знам за болеста нит ништо. Чисто сумњам дека и сега ќе превземат нешто. Моја е грешката што излегов недоволно информирана и лута сум на себе.Како во праисторијата да живее народов. Не ги сакав мачките и постојано ги осудував оние кој не знаат да се грижат за животните и сега мене ми се натоварија проблемите на глава.Не сакам да кревам прашина пред време дај боже се да биде во ред но овде си го поставувам прашањето за уште колку работи ќе останам неинформирана?

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  13. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Се извинувам на сите ве удавив со моите мачки

14. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Добро нешто специјално за на одмор треба да земам, да се спремам или да си одам стандард како ништо да не ми е? :D Инаку ќе одам во Грција за две недели и ќе бидам 8 месец...

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ajde nemaj gajle, se shto na vreme e. otkrieno se lechi. a i veruvam deka si negativna na torch chim taa proshka bez nikakov problem.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.951
    Допаѓања:
    110.298
    За Гетов со 4 раце ќе потпишам дека е стручен и дека ако си приземна и не си бараш сама дијагнози ќе те испочитува до крај. Па и мене ми викал и што дека, и тоа мајка ми колешка му е, веројатно грото од вас ве боцка за крв кога одите кај него. Ама па стварно има секакви пациентки, доаѓаат со триста болести и он им е крив што ништо од тоа немаат. Значи не зборам за вас, зборам општо. Гетов не е доктор, докториште е, пред 15 години го молеле да остане во Скопје на клиника, но се врати во Валандово и им направи добро на многу жени од цела околина. Реално и од мојот матичен има многу незадоволни, и од Наде Геровска има, а има и такви кои во неа се крстат. Така да без лични сфаќања, он е таков и со блиски и со далечни. Мене лично ме караше за дебелината, и во ораво беше, стартната килажа ми беше огромна. Јас 8 месеци слушав се што ќе кажеше докторот, а и на породување исто, никогаш не се истрчав со мои претпоставки и фала богу се беше во ред.

На joy1, Freyja, letters и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @LadyC со дрска фризерка се испокарав и не стапнав повеќе во едно познато фризерско студио во Скопје, а не па со доктор гинеколог. Нека е стручен колку сака ама па не е Бог. Може најдобро на матичниот да му се јавиш ако имаш потреба од консултација.
    Точно дека и ние знаеме да бидеме паничарки и за ситници да ги "замараме", но баш тие треба најдобро да не разберат нас и нашите хормони, па и сто пати да го прашуваш едно те исто МОРА да има трпение да те сослуша. Но ете било поминало, за друг пат знаеш.

Касни си нешто убаво, некој сладолед, израдувај го бебето :)

На Delfina15, mac.mac, Jagoda123 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Знам срце, ама ние се потресуваме сега, се не гаѓа поготово ваков однос. А ти доста се нервираш! Ќе видиш дека торчот ќе ти е ок! Ти гарантирам ! Те бубам и гушкам! :*

На letters му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.951
    Допаѓања:
    110.298
    Морам нов пост не ми дава да редактирам.

Ве читам константно, и во последно време сте со двојни аршини искрено. За исхраната пред некое време викавте ако, касни си, а за ова со мачкиве... Значи без нервози за девојката, она и сама си има стресови доволно иако не е во ораво што ги строела роднините, не се они ништо криви, ама храната е подеднакво важна ко и токсоплазмата.

Диго жал ми е ама нема да се сложам со тебе, девизата колку порано се открие полесно се лечи во бременоста за малформации кај плодот не важи. Цврсто сум убедена дека резултатите на Летерс се ок бидејќи една трудница веќе си родила без проблем.

На Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ovde site barame uteha sovet ponekogash i pomosh. do sega ne mi se sluchilo nekogo da vadam od pamet so abnormalni razvivanja zoshto ne sum jas taa koja treba da se mesha do tolku. moe beshe da i kazam mislenje, da probam da ja utesham bidejki zvucheshe mnogu voznemireno i to je to. se drugo doktorot kje i kaze. ne jas.