Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Убаво кажано. Но еве ќе треснам. Одам на одмор у Грција. Ми се дешава крварење. Што ќе ми каже матичен без ехо пред него, а идам кај некој во моментот кој има најтазе резултати и моментално е најупатен? Значи мојот хематом на 30 мај бил помал. На 8јуни може се зголемил. Јас иако ми кажа матичен, не почнав терапија туку отидов на второ кај "специјлист" кој го прави будала мојот матичен и ми вика ти си здрава права не пиј ништо. Тука настана фрката. Гетов знаеше кај мене моментално колкав е. Мојот матичен гледа од 30 мај. Веродостојно ли е тоа? Не сум гинеколог, но маката ќе те натера и до др држава да одиш за не дај боже. Мојата бременост инаку да, дефинитивно најдобро ја знае мојот матичен. Имам и јас грешка. Полесно ми беше да прифатам "нормална бременост" , него паника од стилот "лежи, одмарај имаш тоа и тоа". :(

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Значи не е за мене он ок кога прво на преглед ми е ок, а после НЕ МИ ДАВА ЧАРЕ, ми вик лежи, не кажува колку, се јавувам за консултација, сепак он ќе земеше плус ќеш, а јас ќе спиев пораат знаејќи дека глупиот хематом е намален или што и како е, значи сакав да одам ебате на уште еден преглед пред да оди на одмор! Потпиши и со 5 ако сакаш, штом он не е ист со сите, џабе се нарекува доктор.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Утеха не се погрешни информации, и на дебатата за храна ги имаше. Не сакав да се вклучувам тогаш си велев помина моето, ама треба да се буде реален. И јас ја тешам Летерс со тоа што и викам сигурна сум дека ништо нема, штом една бременост поминала појрај тие мачки, ама тоа не е муабет дека се лечи лесно.

kukla21 and joy1 like this.
  4. letters

letters Истакнат член

Нејќам да сум песимист се мразам сама себе што сум таква ама знаеш како велат од што најмногу се тресеш тоа ќе те стресе јас од мачките бегам како изгорена нит ги сакам нит ме сакаат ама насекаде се а летно време надвор седиме, затоа се грижам. На се пазам максимална хигена дома(не живееме сами па wc -то најмалку 2 пати во ден ги чистам, на храната пазам) и сега едни селски мачки кои што не се моја грижа не ми даваат мир? Ајде се надевам на добри резултати и позитивна мисла. Темава отиде далеку и сите ве испомалтертирав, ама ако не бевте вие и форумов .....

5. DigY

DigY Популарен член

shto e sega pa problemot so hranata? ne site sme pochnale so vishok kila, zatoa mozeme da si dozvolime. sekoj svoeto mislenje moze da si go kaze. mene smeshno mi e shto nekoi chlenki glumea se pazat a butaa hamburgeri samo na forum bea na dieta. ili aj da ne kazam koja beshe vikashe pazela pushta slika sto kila na nea. ziti se!? i kje mi kazuva jas mn jadam!? sum si go griznala jazikot zashto ne mi vredelo da pisham ali eve chim bodelo moeto u ochi eve.. kazav. kraj od mene na diskusijava. neka prodolzi drug ako saka.

NanaMia likes this.
  6. letters

letters Истакнат член

На секој коментар сум благодарна ама буквално на секој фала ви на сите за советите навистина го мислам ова:inlove::inlove::inlove:

Jagoda123 and LadyC like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Лепотице, значи он ми рече секој ден барај ме (освен викендов кога беше во Солун) не го оспорувам тоА. Ми го препорача Гетов, значи мојот матичен и ми рече нека те ѕирне и нека ти каже колку да лежиш, јас му кажав дек веќе бев ама не ми спомна до кога. Не ми се налути матичниот. Таман раб, сакаше ете, да помогне, далеку сум од дома, како да види ситуација реално каква е? Тоа е згодна џенцка.

Не се нервирам повеќе, почитувам сечиј став, ве молам сите исто почитувајте го мојот.

Smizzy likes this.
  8. letters

letters Истакнат член

Нејќам негативни коментари сеа диги ангел се чуствувам виновно. Сите сакаат да помогнат затоа сме тука. Ве молам немојте така сеа

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Уа Гетов мафија, со Санте се поврзал им го шмука прстот таму за пари!

DigY likes this.
  10. DigY

DigY Популарен член

Nema vrska zashto negativnosti?? jas rab toxoplazmoza kaj zivotni, ne kaj lugje. imam poznavanje za kaj lugje zoshto zavrshiv medicina. no ne i od rabota. ti zemi da se smirish i uzivaj.

LadyC and letters like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Извини а ти доктор си? Стручно ми делуваш, не за др.

DigY likes this.
  12. Ctete

Ctete Популарен член

Здраво мешиња
    Јас не издржав две недели и денес бев кај матичната на прв преглед.
    Има бременост но сеуште е рано за нешто повеќе.На 28 ми закажа за птеглед и за брисеви и ми кажа дека сум пета недела но по моето сметање сум четврта хаха тоа е .Имавме убав ден ви посакувам и на вас убав ден

ljubovce 83, NanaMia, Morenaa and 6 others like this.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Нека ти е со лесно сонце и до пораѓај да се дружиме тука! Ајде нареден пат срценце ќе чуеш! Да се радуваш! Нема поубаво! <3 :*

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

А бе се крена паника со токсоплазмава, која е оправдана. Порано никој ни ја знаел ни ништо, ама па и затоа многу аномалии останале необјаснети. НО, од друга страна ние повеќето сме лаици за таа област и се плашиме сега сите ете мачка готово, токсоплазма фатив. А оние кои знаат повеќе за тоа, на пример @DigY кажале дека се фаќа од изметот на мачка. @letters оправдан ти е стравот, ама резултатите ти се милион посто во ред ќе видиш. И јас дури ги чекав се плашев дека имам куче, па тоа да не бркало мачка, па триста филмови. Ама не се фаќа така лесно. Да не чита некој гинеколог ќе се акни во смеење:D
    А коментарите за добар лош, стручен нестручен доктор од поединци не се секогаш веродостојни. Знаете ли колку жени од форумов го мразат мојот доктор? Еден куп! Ама и еден куп го сакаат, зш благодарение на него имаат дете. Зависи кој го слушаш. Сепак, стојам зад @LadyC зошто во нејзиниот случај се работеше за огромна лекарска грешка во случајот со Адамова, која и ја влоши состојбата и ако го чува извештајот може да тужи за душевна болка и претрпен страв (еве јас ќе и пишам се за на суд;)).

TheSecret, Jagoda123, Smizzy and 2 others like this.
  15. Smizzy

Smizzy Популарен член

@LadyC глупавиот хематом (како ти то викаш:lol:) ќе го снема, ова не е утеха, ова е факт бидејќи веќе си оди од тебе. Полежи уште малце, верувам дека ти е досадно и мачно, но радо би се менувала со тебе за лежењево, да одморам малце:)

@letters додека не ти стигнат резултатите ќе бидеш напната, ние тука можеме да те утешиме и да ти посакаме најдобар исход, но за ден два ќе бидеш сигурна. Ти посакувам се најдобро и во иднина ќе внимаваш и ќе немаш гајле. Не замараш никој со твојот проблем, уживај;)

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Сега сфаќаш зашто сакам да се сватиме? Многу си паметна! :* бвт и мене тоа ми помина. Имам три мислења од кое само нејзиното е уредна бременост. :*

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Душа си ми, го знаеш тоа, еве и јавно кажувам! Гуш силен! :*

Smizzy likes this.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

И после кој ќе не закача а?8) Дуо фантастико! Само да видиме што е моево газле. Ако е женско што газе има истртлено има веднаш дечкото твој да се загрее:lol:

Adina, Jagoda123, LadyC and 2 others like this.
  19. DigY

DigY Популарен член

кум да не ви треба да ви го пратам мојов :D

Jagoda123, LadyC and Smizzy like this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Урлам у соба до солзи!!!! :l: