Dobro utro zeni eve me i mene na kafe so vas.nisto od spienjevo ovaa vecer.ama se nadevam deka denot ke ni ja zameni nesonicata so mnogu radosti
Аха...еве ме се прибрав, веќе сум во кревет. Правевме нели муабет, ми е срам да си побарам, а сами не им текнува да ми речат. Ќе фурам додека можам, јака женска сум јас. Имајте убав ден, се читаме попладне.
Не се секирај имам чуено дека славните личности / манекенки и тн. плаќале за оваа ајде што има врска на нас без пари ни е
Zdravo mila, eve jas vlegov vo deveti, denes sum na kontrola i ctg, pa da vidime ako se e ok ke gurame do 1.07. Od nasava grupa ostanavme uste jas i @alisijad heheh. Vie trojca kako ste? Uspea da gi izguskas bebinjata najsilno ili nema prestan
Ahahahahahaha me iznasmea, mnogu sakam vakvi pozitivni komentari hihihi. Ubavini znaci cevce da si go cekam vo Cair
Добро утро жени мили. Денес работа, па депилација, спремање и од четврток заминувам некој ден да пливам. Не е главен одмор, само продолжен викенд проба. Да видам бива или не. Уште имам гадење иако сум 15-та недела. Абер нема да престане. Се повеќе и повеќе ми се враќа репутацијата спанка наутро. Тешко ми е да станувам и да доаѓам на работа. Како бе не се сетиле породилново да биде откако ќе дознаеш дека си бремена, па се додека бебето не направи 1 година.
Eve me i mene, na rabota so kafeto vo raka. Jadev prvo, ne me mislete. Vcera bev kako voz da me pregazil,iscrpena, doma koga dojdov sobrav sila da go prosetam maliot, pa go banjav Zamislete, duri i jas se izbanjav I kosata ja ispeglav Otspav nekoi 5-6 saati i pak na noga. Se nadevam kafeto ke me krene. Imajte ubav den lepotici
Леле девојчици значи државава грабеж! Бев со свекор ми со кола набрзаки да пуштам пари за рата у банка, среќа никој немаше, и во аптека да се обезбедам со 300 апови и кога прашав премама колку пари се ми се присврте у глава 870 мислам рекоа за еден месец! ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ само Премама?!?!? А каде е 440 за утрогестан, па други витамини што зимам плус што Гетов ми ги кажа, башка Магнезиум, значи дадов 1700 денари! И не земав Премама, туку Прегназон кои се 890 и се за два месеци. Мене платава повеќе од пола за лекови и гинеколози ми оди. Што прават девојчици што не работат? Они не пијат? Значи страшни сме...
Jas pijam femibion 1000 den e za 1 mesec tothemi za 10 dena 300 den magnezium plus I clexane na nekoi dve nedeli za inekcii 7600 den racunaj okolu 16.000 mesecno cela plata od maz mi da zivevme odvoeno ce nemavme leb da jsdeme sreca sveki I svekorot ne spasuaat
Не прaшувaј лејди, пo 100 еврa ми oдaт зa лекoви,витaмини, спрејoви, вaгинaлети месечнo плус прегледи.
Значи за џабе сме осигурани. За ништо не ни важи тоа. Се мора на приватно и само нешто измислуваат што реално не е со нормална цена. :/
Поднеси барање за рефундирање на паричните средства во Фонд за здравство. За клексаните можеш. Јас примав фраксипарин со син ми 2×20 тоа е замена за клексан. За тие и рогамот може да се поднесе барање со потврда дека се примени, рецептот и фискалната сметка. Мислам дека месец-два чекав да ги пуштат, не повеќе.
Катастрофа е што не ни се лековите бесплатни, џабе осигурување џабе се. А тие што немаат (но има и такви што имаат, но не сакаат) не земаат скоро ништо. И пак ќе родат здрави прави деца. А греотка за тие што прават се, само да е се како што треба, нели за бебуш се ќе сториш, и пак ќе тргне нешто наопаку. Тоа е, нема правило. Ехеее колку знам што нит витамини, нит скрининзи, нит еха редовно прават, па ништо не им е. Секој како ќе си сфати! А што одат пари за тие 9 месеци тоа да. И после тоа ќе одат, и секогаш ќе одат - битно за убаво да е! Само не се потресувајте и колку може на поприроден начин да се внесат витамините. (лелее кој кажува, а иста бев ко вас)