Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Каде ова каталина? у гак си?

2. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Mamicki i idni mamicki jas deneska bev na kontrola so ctg i sve drugo ......dobri sme so cucka samo sto jas sum uste eden prst otvorena znaci okolu 3 i pred da me pregleda mu rekov deka imam nekoe pretcustvo deka moeto bebce narednta nedela ke saka da se poaze haahha (ne mu se veruvase na ginekologot ) noooo koga me proveri mi rece deka ima pritisok i deka sum otvorena baagi haha i deka i toj misli deka vo brzo vreme ke se guskame ako ne vo tekot na narednata uste ponarednata mozebi ke bide....haha no ne se plasime veke sega sme golemi kolku tolku ne e kako vo 29tata nedela koga sakase da ni se pridruzi.......kako i da e vo iscekuvanje sme

No kako sto pisav vcera ( a nikoj ne me procita valjda ) ja imav bakterijata eserija koli , no za sreka sega ja nemam ama pak imam druga bakterija hahha koja ke ja lecam so vaginaleti i tableti nedela dena.......toa e toa se na se me raduva sto sme vo se drugo napredni za nedela pa ako misli deka e vreme neka izleze......

Se smeam sama na sebe kolku se izraduvav deka ke bide naskoro no i se vozbuduvam od pomislata sto i kako ke bide...
    P.s nemora da znaci deka ke dojde toa e moe pretcustvo pretpostavka od ginekologot i se zavisi od tabletite koga ke gi prekinam ....uste narednata nedela gi pijam i gi prekinuvam i cekameee :* :*

3. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ете мила помина кризниот период, колку само беше исплашена али со право и јас би била и тоа трудупло како што сум паничар :D али само со позитивна мисла и со слушање на докторите све ќе си дојде на свое место, незнам зашто али и јас имам такво чувство дека порано ќе биде работата некако така си осеќам у себе, можеби ради тоа што ми кажаа дека ми е понапред бебето за 2 недели али немало као врска тоа со превремено пораѓање, како и да е петок сум на преглед и за тоа брисевите (што ги мразам најмногу) и за ехо едвај чекам да видам што ќе ми каже матичната :) те поздравувам :*

Јас сакав друго нешто да си кажам, значи во последно време гледам многу да пешачам и сеа се чудам и се прашувам зашто сите од младо до старо ме гледаат у стомаков ко да сум прва и последна трудница, ама знаете зјапање од глава до пети , мене ме фаќа незгодно а не па нив , или па јас премногу внимание им обрнувам, али неможеш да ги утнеш затоа што секој втор што иди од карши мене зјапа си викам боже господе зар сум марсовец ]:)

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
    На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

леле Ана алал да ти е муабетов, јас мислев нешто лично е па само мене така ме зјапаат... :D
    Кога бев во пубертет се фарбав розева, и носев суканици, и какви ти све не варијации правев на мене па мислам никој така не ме зјапаше како сега :) или јас не сум приметувала до толку :D

Ама и морам да ги пофалам луѓево сите околу мене се многу услужни љубезни и фини, без разлика дали ќе се качам во автобус или чекање ред на шалтер, секогаш имам предност дури и непријатно ми е како постари луѓе веднаш стануваат да отстапат место! Мислам дека полека се покрева свеста кај народот и посебно ми е драго заради тоа.

На gwen и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  5. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Да, затоа ќе се сложам и јас дека луѓето се пофини отколку порано :D имам прескокнато доооолги редици у банка у продавница или слично, али ова со зјапањево стварно не го разбирам еве претпоставував и дека не сум единствена па си викам добро бе луѓе ме фаќа некоја чудна нервоза 8)

6. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Ana i mene me zjapaat taka neznam sto e rabotata ama jas pa kako na zainaet uste tolku se isprcuvam hahhahaha.....inaku da krizniot period pomina i sega mie polesno na dusata .....kako i da e vo iscekuvanje sme a mm e presreken nemoze veke da doceka.....mi veli pocnav da sonuvam kako mi zvonis i mi velis ajde pobrzaj jas sum vo bolnica hahhaha.....dusicka ej nemozam da svatam kako im e pak na niv , ajde nie kolku tolku gi osekame koga pretkaat a tie se za zalenje......
    Inaku koga bebusko ke pocne da preta osekam ponekogas dole kaj zakito moja kako da mi buricka so racinjata kako mesto da si otvara si pravi pat devojceto hahhaah....sedam mirna i se pretvaram celosno vo uvo i custva i cekam da si napravi pat.....
    Ve pozzz i jas mnoguuuuuuu da ne iznenadam kako prva vo maj hahah....

7. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na siteeee, mamichki idni mamichki. Jas sum inaku na polovina od bremenosta, tocno 20 ta nedela :) Inaku sakam nesto da ve prasham . Ovoj vikend bev kaj mojot lekar na eho, mi kaza deka bebto go nosam nisko, i deka moze da se sluci da vidam na toaletot nekoja rozinkava boja, onosno krv? Inaku mi kaza da ne se voznemiruvam i da ne mislam na toa. Inaku jas sum si plachka i samo na toa mislam i se pazam da ne mi se sluchi nesto? Dali na nekoj mu se ima slucheno i dali nekoja od vas ima dojdeno vo vakva situacija. Vashata podrshka ke mi bide najvekje od korist :**

8. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    347
    Леле девојки во очајна ситуација сум.Имам бактерија во уреоплазмата,досега не сум примала ништо за нејзино лекување,на последниот брис покажа дека не ми одговараат ниту едни апчиња против бактеријата.ве молам кажете ми доколку некој бил во слична ситуација.

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    И јас ја имам уреоплазмата. Мешиња мене денес ми почнаа предпородилните болки :tmi:

На May.j му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hehe blueberry skoro pola od Nas trudnicite ja imams bakterijata I mene mi ja najdoa piev antibiotik I sega kontrolen bris posle mesec dena pa ke vidime Dali seushte ja imam

Aaa src forko mnogu Li te boli ? Lelee sitno brois

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
    На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    347
    добро нели ви е страв .Оваа бактерија е опасна за детето.Мене ми е многу страв,затоа што читав глупост за неа :(

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И што можам да направам што ќе се плашам? И јас ја имам...и се отрув во текот на цела бременост и себе и бебето, со антибиотици и вагиналети, и не минува. :?:
    На крај краева, 21 век сме , со што се не се снаоѓаат докторите па камо ли со една таква честа бактерија...Не сме ни први ни последни трудници кои ја имаат.
    Најважно е мислам што сме ја откриле па ќе знаеме да напоменеме да внимаваат докторите.

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    И јас се отрив и џабеее и така си е.21 век сме. Гладиола прокрварев а боли како за добивање...али кога ми ја начукаа цела рака маме ми се :swear: Јас искрено се спремив психички и едвај чекам..Господ стварно дава сила :) :*

14. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    здраво на сите идни мамицки еве и јас официјално се приклуцувам на оваа тема после една години обидување денес добив позитивен резултат на тестот две јаки црвени цртки :clap: усте не сум свесна но сепак мнооогу сум срекна :rofl: :rofl: се надевам дека се ке биде во ред и ке се друзиме во оваа тема :*

На anicka1anicka, ana.tinkerbell, Cliona и 5 други им се допаѓа ова.
  15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Dobrodojde i so lesno i so ubavini da si ja pominuvas bremenosta.....Ti cestitam :*

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebe.Marta

Bebe.Marta Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27

Честитоо, со лесно нека е =))) Јас денес бев на Гин. и го видов моево зрно сусам =)) Ја ситнам 5тата недела... Радости сум.. Само за убаво нека е кај сите =)) Ве позз = :inlove: :inlove: :inlove: ******

На anicka1anicka, elena.mak, sabatini и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички мене од што ме фати паника, имав болки од вчера цела вечер и денес цел ден пределот околу папокот и еве само што се вратив појдов во систина на преглед да видам што ми е ме ставија на цтг немав контракции изгледа бебето ме притиска па ме виде на ехо и на крај вагинално ме прегледа од тоа што се молев да го прескокнам бидејќи не бев средена умрев од срам :$ и ми кажа дека сум 2 прста отворена, треба да одмарам овие две недели да не движам многу :(

18. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Hahahah dusice znam kako e da ne si sredena i mozam samo da ti kazam ic ama ic ne se zamaraj ....jas taka vo bolnicata bidejki ne mislev deka ke me zadrzat za bolkite hahha lelele zar crvena bev se prepotiv skroz na skroz na site sestri doktori stazanti im se izvinuvav pred da mi ja dolovat zaki hahah i site mi velea ma ajde nisto ne e toa normalno e ( a mm od pozadina samo se smeskase ) .......
    Izgleda nasite bebuski se brzaat za nekade hahhaa ama stom si nemala kontrakcii si dobra......dobro ti rekle da ne dvizis mnogu samo iskulirano i glavata gore ke gi zaboravat i nasite lepsi polovini uste malku nema ni da se sekavaat dali sme bile so friz bez fri sredeni ili ne hhahahaha.....
    Te guskam i ne mi se sekiraj slusaj dotka od iskustvo hahahaha.....jas sum 3 prsta otvorena i so pritisok na zakite pa setam klecam sprostiram alista cistam pustam hahhaaha.....se plasam odejki da ne mi ispadne .....
    Nego jas imam edna maka sega koga se mackav so ulje primetiv deka na deniot but od vnatresnata stta imam dobra modrica koja e od skoro valjda presna i nekolku ispukani kapilari ....strasna rabota se urpciv samata izgleda deka ke sum nebelezana mnogu......strav mie samo za kapilarite .....a da i od ednas se prepotuvam pa se smiruvam topli brankvi mi strujat niz teloto.....go ima li toa nekoj pocustvuvano

19. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    А на маж ми пред да тргнеме викам а да се средам набрзина за секој случај да не треба вагинално да ме прегледа, вика ајде мааа неможеш да идеш нормално од што те боли ќе се средувала и ај викам јас идеме се молев да не ми се контракции,а за фризурите се надевам нема да не запамтат и веќе не идам систина :D само што сум се подотворила малку ми е мисла сега му се брза на бебево некако и овај доктор ми рече дека главата му е поголемка на бебчето за 2 недели а другите делови му се таман за неделата :?: а тоа што се препотуваш нормално е јас до продавница идам се враќам жива вода веќе големки се бебушките ни тежат

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ајде честито и со лесно нека ти помине бременоста :clap: