Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Podnesov pred dva meseca dokumenti odobreni se ama uste ne gi pustile u banka vise tri nedeli nema nisto u banka mislam deka trebase posle 10 dena ama nema uste duri gi pustat ja ce se porodam ahagaga:*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Само 810 денари месечно за витамини давам. Тоа што си одам на приватно е мој избор. Имам опција да одам без пари во државна болница. Никоја држава не ги покрива приватните болници.
    За се друго го поздравувам осигурањето, не знам зошто дека е џабе велите. Ништо не ни чини. Да признаеме треба тоа што е добро. Секоја помош е добредојдена. А да плаќавме и брисеви и крвни слики, приски, скрининзи и ред други работи?

На K.Mari4ka, Jagoda123, Freyja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Епа мене само премама ми се 890. А не се само тие. Одам на матичен, осигурана сум и се ми се наплаќа. Кој брис, која уриноклутура, кој скрининг која приска бесплатна? Се плаќам. А пријавена сум, матичен ми е. Ај реално малце да погледнеме на работите. Јас треба и сметки да платам дома и да јадам. Ништо не е бесплатно, ама баш ништо. Ни една лента витамин Ц.

На Lorins, joy1 и alisijad им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kjuti src ne e da te tesham ama dzaba se nervirash. site sme ja proshle temava so nervozi. boleduvanje mi kratat 11000 nebare od kejf sedam doma. dzaba se nervirash veruj. glej bebac da e ok sobiraj fiskalni od utrogestan i baraj refundiranje.
    jas do sega ednash samo barav da ki vratat kesh od osiguranjeto od rab ama do pari za taxi do vitamini do sve izvadiv. duri i participaciite mi gi refundiraa. toa koa naprajv soobrakjajka.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас премама ја купувам по 780. Можно е да е оскапена, а ова да се стари залихи или па не знам ти кај ги купуваш по 100- ка поскапи

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Пoдoбрo дa плaтaм зa брисеви 350 двa три пaти вo целa бременoст, негo секoј месец утрoгестaн пo некoлку кутивчињa привaтнo, ниедни вaгинaлети не се нa рецептa oсвен кaнсенoт кoи и тaкa се 100ден, oстaнaтите вaгинaлети се изгoр, еден спреј aнтисептик гo плaќaм пo 930 и тoј не иде нa рецепт, прoгестерoн инекции и тие привaтнo, лупнaв зa рoгaм 2800 бoг знaе кoгa ќе пуштaт пaри, тoтхемa и тие привaтнo, витaмините се бaшкa. Жими еден сумaмед и aмoксиклaв ги зедoв нa рецепт вo целa бременoст.
    Убaвo викa. Лејди тешкo тие штo немaaт :(
    Инaче @LadyC премaмa ти се 737 вo еурoфaрм :)

На ruruk, Bebulleee, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @DigY и за утрогестан рефундираат парични средства?
    Е видиш за нив мене ништо не ми спомна докторката, среќа што поминав само со две-три кутии.
    Туку, ми остана една лентичка со 7 вагиналети ако некоја ја сака ќе и ја дадам. :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas ne gi refundirav zoshto em mn kratko primav utrogestan em ne chuvav fiskalni. a sestra mi pred 4 god i za fraksiparinot i za utrogestanot si gi izvadi parite.
    moeto. iskustvo ne e od bremenost so refundiranje. ama iskreno bara cvrsta raka. prviot pat edvaj 2000 mi refundiraa, nejkea nishto od privatnoto da mi platat pa gi nosev dokumentite od privaten na drzaven za prepis i za tie da mi gi dadat. mn brzo se odvivashe i baranjeto i odgovorot i parite brzo mi legnuvaa zoshto im dishev vo vrat. (bev mn luta i ne popushtav)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    48.542
    Дa, ти пoминувaш сo тoлку, a штo е сo oние кoи дaвaaт пo 3000 месечнo зa прoгестерoнскa пoддршкa? Штo имaaт прoблеми сo слaбa крв пa уште 1000 зa препaрaти. Еднa инфекцијa фaтив дaдoв 1500 зa двa видa вaгинaлети. Немaме никaквa пoмoш и oлеснувaње. А не сите пoминувaaт сo витaмини сaмo.

На Lorins, ruruk, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Диги сигурнo е oвa, јaс прв пaт слушaм, знaм целo време декa oдaт нa привaтнo, и декa не рефундирaaт пaри зa негo.

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    od blizok izvor src. za sestra mi ti kazuvam..

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас за мојата инфекција дадов 5000, од кои само антибиотикот кошташе 3000 споредбено со кои секоја друга е смешна сума. На таа сума да платев приватно и земање на брис и плаќање на брисевите ќе беше додатна 500-ка. Не ја водам бременоста без пари. Напротив, изгор скапа ми е. Но, по мој избор. Не ни сакам да бројам со колку поминувам јас. Со премногу! А тоа што плаќате скрининзи и прегледи кај матичните е противзаконски и има лек. И не би рекла дека е скроз бесполезно олеснувањето што го добиваме.

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Polezno e olesnuvanjeto, da, ama koj lek za trudnica odi na recept? Nitu eden!
    Jas pijam izgleda najevtini vitamini Pregnancy Care okolu 450 den.se. Utrogestani potrosiv 6 kutii, a kaj i da e ke pocnam so kleksanite. Plus dete doma, ne prasuvajte kako se snaogam,da ne e sveki, neznam sto ke pravam. I uste izveduvam, mi se jadelo ova, pa sladoled, pa bog da cuva. Ama aj, kako da ne mi se jade sladoled?

На ruruk, Lolipop23, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    ..
    Во Богданци е монопол. Може да е Ск поефтино. Овде има две аптеки. Другите фискални ми се во Ск, не знам на памет, сега прв пат купувам тука. Али како и да е скапи се апсолутно многу! :(

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не сакав да дигнам тензии, ќе дадам колку треба за ова мало суштество во мене но само зашто сега можам. Додека беше мм дома 3ипол месеци за да оди на брод, се на мој грб беше, и сметки и јадење и се, не стигаше. А не па сега да беше дома и да нема работа а јас трудна. Тогаш што? Зборам општо, има секакви ситуации, не значи дека ако некој има помалку не треба деца да раѓа. Жално е што се шират пропаганди само. Ова е бесплатно, она е - а не е. Ама има и полошо. Да сме само здрави и живи и ние и нашите најдраги мешковци.

На Lorins, ruruk, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе дека се скапи витамините и лековите на приватно , се, не викам не. Ама па колку испитувања како трудници ни се дадени бесплаатно. Приската брисевите, па да не зборам еве пример вчера бев на трансфуз. и ми правеа милион испитувања покрај кумбусов тест и димери и уште 300 чуда за протеини генетски фактори, искрено појма немам што се неема да испотаат, а кога ја направија пресметката тоа нормално кошта 23000 денари, но јас како трудница не платив ништо. И тоа со матичните, значи никој не не тера да одиме кај птиватни шо соработувааат со фонд, ако имате матичрн од гинекологија или јане сандански на пример, бесплатно ќе ни е. Затоа, ние го плаќаме изборот, а имааме избор и да ни е скроз се бесплатно. Е сега витамините никој не ти ги дава без пари, да не претеруваме. Па не сме први трудни, мајке му.

На K.Mari4ka, BirMelek и TheSecret им се допаѓа ова.
  17. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Од вчера попладне имам слаби менструални болки константно и бебчето многу активно беше вчера..
    Дали се тие лажни контракции или? :?:
    Инаку сум 31+3

18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @LadyC Jas na primer kompletno sve uredno si plakjam, duri I krvna slika, znacit sekoj mesec bukvalno si plakjam.. iako nosam upat od maticen ginekolog, imam osiguruvanje I sve toa ama dzabe. Samo neka ni se zdravi I zivi bebushite :)

На Asiana и LadyC им се допаѓа ова.
  19. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И кај мене кога е активно бебчето се појавуваат болки ама сметам дека е резултат на неговото движење и воопшто не се паничам. Можеби не сум во право не знам нека кажат поискусните:)

На Morenaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    E kaj toa plakas za krvna slika? Jas toa nemam plateno, nit za urina, nit' za krvna slika