Уринокултура и крвна по 250 ли 300 плаќам. Зашто би лажела? Кажав од одма, ама нели реков, ќе дадам, ама докторот ми е добар бар тоа. И на фискалните не пишува така, не знам како пишуваше, нели ги имав прикачено во темава? Како и да е, не го менувам, бар е стручен во својата работа.
@kikin krvna slika praam redovno vo privatna laboratorija koja si imat uredno dogovor za rabota so fondot za zdravstvo, rabotat preku upati od maticen ginekolog, ama si plakjam uslugata, I toa ne bas eftino..
N Не ги рефундираат парите за утрогестан јас бременоста ја започнав со 3*1 а сега примам 2*1 а сум 29 недела
каков е па сеа тоа кумбусов тест и димерите нели се испитуваат покасно во бременоста. Значи имам испитано Приска микробиолошки тестови, брисеви, урина, уринокултура, крв и торч.16 недела сум. Треба уште нешто да се испита?
Со упат од матичен гинеколог не плаќате. Зборевме на темава. Барајте си упат од матичниот за крвна слика, приска и скрининзи се е без пари. Јас кај мојот матичен се плаќам, но кажано ми е дека имам и друга бесплатна опција, па изборот е мој. Имате избор женски!
Од 26-28 недела се испитува, мојот матичен на сите дава да испитаат а некои даваат само на тие што сметаат дека имаат причина за испитување пр. ако бебето е понапредно.
@kikin Nasata cudesna zemja izgleda si naplakjaat koj kako ke stignit. Ne e bitno, rekov, samo neka se zdravi I zivi bebushite, parite ne se problem, samo na zdrav pamet budali ne praat, nejse, se dodeka imat vakvi propusti zdravstvoto ke ni bide vakvo kakvo sto e...teshko koj si iimat maka
Стварно не ми е јасно. Јас конкретно сум од Бт, имаме куп лаборатории, голем клинички центар, никаде не ми побарале пари со шифра за бременост. Па уште ако и фискални ви даваат тогаш нешто не е во ред со упатот, матичниот гинеколог може не пишува шифра за бременост. Тогаш и во 9-ти месец да си не може да поминеш без пари иако е евидентно дека си трудна. Ај некоја ако има упат нека прикачи да видиме што шифра става матичниот. Мора да има некој проблем тука.
isto i jas vo avicena. so upat od maticen sekade ne se plaka. a urinokultura sekade se plaka 350 osven na klinika ama premnogu maltretiranje e na klinika bolje da dadam 350 nego li da se mrcvaram.
@BirMelek Upat nemam da prikacam, ama te uveruvam deka sve si e uredno napisano, zavereno od maticen ginekolog, shifra, na kraj plakjam 250-300.. a proveriv I sekjer, toa metodata sto e za dva tri meseci nanazad, plativ 500-600 ne se sekjavam tocno
И јас сум 17+1 и мислам дека сме влезени во 5 ти месец... имаше неколку страни назад некоја членка ставено табела
Веќе си влеговме во деветти, а синко е се понемирен. Со лесно да ми биде како на мене, така и на сите останати идни мајки. Не ми е верно дека денови се во прашање до моментот кога ќе го видам моето малечко. Колку сум среќна толку сум и исплашена. Дај боже се да биде како што треба. Убав ден.