Еве ме, немав мг време, тука сум ве читам. од денес на боледување, ќе посветам повеќе внимание на форумов
Досега 2пати имам така почувствувано... баш сега на сестра ми и кажав таа работи на гинек. и ми рече сигурно е бебчето D ...иначе градите ме болеа првите 2 месеци а сега веќе не.
@BirMelek Vrska neam kakov upat mi davase maticniot, ionaka ne mozam da pomognam poso zavrsiv so ispituvanja, sega samo cekame Sigurno oni si se nekako povrzani, vrska neam, bitno cela bremenost si ja isteravme so uredni plakjanja hihih samo neka ni e zdrava I ziva bebushkata, drugoto ne e ni vazno..
Во однос на плаќањето, јас само во државни институции не платив ништо,инаку кај матичен гинеколог си плаќав за секој преглед,плус за брисеви, бидејќи според нејзините зборови фондот не им покривал доволно,а материјалот им бил скап. Така се правдаат... Јас како што си врвит времево сум све понестрплива,ама ми се чини дека како и секогаш чичко Марфи до крај ќе ме држи А и да прашам,како сте со апетит женчиња во 9ти месец? Јас многу слабо,едвај да каснам нешто
Да Со тоа што фондот ги рефундира средствата. Ти треба рецептата, фискална сметка и потврда од гинеколог дека се примени. Со сето тоа одиш во ФЗО и пополнуваш барање.
I izvestaj od transfuziolog ili ginekolog I smetkopotvrda od apteka zaedno so fiskalnata I transakciona smetka @kikin
Женски, го знаете ли новиот закон дека матичниот гинеколог неможе да ви издаде боледување ако сте 45 дена пред крајниот термин? Многу глуп закон. Затоа, која може, планирајте си го одморот да си го земете пред крај, да не мора порано да отварате породилно. Јас ова вчера го дознав.
И јас ништо досега немам платено, уште на почетокот првиот пат кога ми даде матичната упат за крв и урина да испитам си прашав на шалтер за плаќање ми рекоа ти си трудница ништо не плаќаш. Ни кај матичната немам платено ни за брис ни за ништо. А моја другарка ми има кажано дека кога била да испитува крв и на шалтер и побарале да плати и се умешала друга вработена и и рекла трудница е она и оваа ааа да не треба ништо да платиш не треба да наплаќаат ама тие на шалтер
Ми фали интернет, лаптоп, торенти, филмови, серии, ми фали моето маче, ми фали да сум во Ск. Веќе почнав да збеснувам, не знам колку ќе издржам во кревет. Денес конечно после 6 дена се избањав (не се смејте, бев испоисплашена) денес конечно го прашав мојот матичен дали смеам и ми рекоа нормално со помлака вода. Каков психопат сум, ми беше страв од кревет до вц да одам претходно почесто... Денес се опуштив малку
со апетитот јас нормално .. 3 пати на ден .. но сега деновиве ми се намали апетитот .. по 2 пати јадам незнам зашто така .. можно е дека сум при крајот ..