Во ред ти се резултатите, различни институции имаат различен терк за издавање на резултати. @apple12 претпоставувам од Авицена е резултатот. Позитивно е присуството на цитомегаловирус (IgM, активна инфекција), меѓутоа за да се потврди сигурно треба да се присутни и физички манифестации, и тестот да се повтори за недела-две. Матичниот ќе ти даде подетална интерпретација и мислење. За позитивниот херпес резултат веројатно е одговорна претходна инфекција, кај повеќето што имаат ранички по уста при намален имунитет се јавува како IgG позитивно.
Па мислам дека може оти магнезиум даваат за грчеви нема штетно повеќето трудници ги пијат. Иначе и јас кога требаше да испитувам скриен шеќер си помислив на тоа дека не треба да јадам и плус од сабајле на гладно да пијам шербет ама издржав си пиев вода. Е сега и д димери ќе треба да испитувам не дека имам индикации ама матичнава се дава да испитуваме. Ама ај шо викате помирни ќе си бидеме.
Секако душичке, тоа не штети. Баш ако имаш грчеви во меше ќе ти помогне. Ај не се секирај, се што се лечи е добро бидејќи е со помин.
Ме боцнаа! Хепи сум ептен и башка замолив бар сабајле да користам воздух да пијам едно кафе на сонценце зашто сум греотка. Ми рече докторов што ме боцка дека до толку на 5-10мин ќе смеам. Сега сум среќна, само се да си продолжи во најдобар ред, си го сакам мешкичко најмногу на свет. Не морам да ви се објаснувам колку, си знаете по себе.
mozes i vo ist den ako e na klinika, zosto za sekerot ke si cekas po saat vreme megju sekoe bockanje, pa vo megjuvreme mozes drugoto da go napravis i vaka i taka nema da smees da jades, da ne se mrcvaris pak vaka se u edno odenje.
cim site IGM se negativni sto se plasis, igm e vazno da e negativ a igg i pozitv da e ne e nisto strasno.
@Annath i @Freyja vi blagodaram devojki na odgovorite Mislam grev li e da bides zagrizen za sopstvenoto dete, znam paranoicna sum, ama sakam da sum na sigurno... Prvo ginekologot me iskara zaso sum pravela na svoja raka ne trebalo, pa opstiot doktor, pa sestra mi, pa drugarka mi... deneska sum luta na cel svet, kolku mi e tesko za rezultatot uste potesko od nivnite reakcii.... Se izvinuvam na negativnosta i latinicata
Добар ден и од нас,мешиња.Да ви кажам јас сонував дека бебето ми било женско,изгледа од што толку многу мислам на тоа.А од која недела почнува да се гледа полот? Јадев пред два саата еве сега цревата пак ми кркорат,пак ми се јаде
Јас во првите недели сонував дека е маже и именце му сонував. Навистина испадна маженце, на скрининг ми видоа и плус во 13+2 недела (ако добро памтам) ми потврдија.
ne pravam na klinika shekjer. gleam da ja zaobikolam shto povekje a koga mi nabrojuvashe doktorot shto ushte ni ostana ne spomna d dimeri... kje vidime uskoro shto kje kaze. nezz privatno koja cena e.
Можеш и во 8-ми септември да правиш д-димери. Таму мислам повеќе ред има. На клиника е ужасно. И доста потребни се. Ако се пораѓаш во Ремедика, таму ти прават кога ќе влезеш на породување (на другарка ми и правеа).
Vo vrska so boleduvanjeto, jas planiram da go otvoram na denot koga ke se porodam...mozno li e da imat nekakov problem? oti cudni se nekako zakonive za boleduvanje
ako se 800 den u avicena ich ne se mrcvaram se tamu kje napravam, naravno, ako reche jovanovski. ne go sfakjajte ova ko navreda nikoj ve molam, si imam jas posebni traumi od kliniki i drzavno i zatoa ne shtedam ni tamu kaj shto mozam. ti arna li si draga???
Јас така го отворив, пред една година. Овој пат во седми месец планирам да почнам да мирувам. Прво сакам да ги примам инекциите за зреење на бели дробови, после одмор, па ако треба нека ми отвараат патолошка, не знам што сакаат нека прават. Здравје само да догураме до таму. @Abeja ти што направи, прими инекции или рано ти е? Ме секира малку што бебушиве ете преку ден малку ги осеќам, кога ќе егнам ги осеќам но се е тоа толку нежно. Што знам, си викам рано е уште за повеќе да ги осеќам, ама глава сирота само да мисли нешто Едит @DigY арна сум, на работа, јадам пијам и работам.
Расте мешко, бебето лудува, синоќа ме остави без спиење, дури имав силни болки во десниот јајник, но сабајле се беше подобро. Го галам мешето и му викам штом наполни 36 недела слободно нека излезе, ама после гледам дека полна 36та ќе бидам точно за роденденот на син ми и викам нееее бебе почекај уште малце да прославиме роденден прво а мм дури ми наведе точна дата кога да се породам, за да добие слободно и да не работи трета смена најсмешно е што и за првото исто така ми кажа и го послушав
Да не бркам во тема термини , кога ти е краен? Кога обично се осеќа убаво дека клоца бебенцето? Ме копка, ем сум прашала мислам, ама ете сакам да чујам и од тебе
13 недела + 2,а сега и се јавив на докторката и за скринингот дури на 8 јули ми закажале,имало многу.Дали ќе ме примат тогаш на прегледот,Еве јас последен пат бев кај неа на 4 мај и ми кажа дека сум 7 полна и 2 дена,па така се раководам според тоа.Бев претходната недела,ми вика кога ќе се вратиш од Ск со тие резултати тогаш ќе те гледам на ехо,И многу зрачење не било добро за бебето.Но немам стрпление,некако премногу се развлече ова.Што мислиш ти?