Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Стoмaк, рaкa, aмa труднa вo рaкa. Те читaв зaштo ти ги дaле нa тие д димери? Мене вo 15 неделa ми беa 623, нoрмaлнo е дa се пoкaчени, кaкo oдминувa бременoстa се пoкaчувaaт. Инaку и јaс сум рх негaтив, немa врскa тoa сo нив. Кaј кoј дoктoр беше?

DigY likes this.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

@Jagoda123 и јас сега кога влегов во 7ми станав одеднаш тешка, голема, неможев да се дишам, викам како ли ќе издржам до крај, ама еве сега сум пак ок, дали се навикнав или можеби бебето е во друга позиција незнам :)

Jagoda123 likes this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Ма каков љутиш, зашто и пишав за кламидијата па затоа се осетив должна да.и одговорам дека не знам како да и помогнам. Не за друго. Што ќе се љутам, те научив веќе и знам дека немаш лоша намера :D

kikin likes this.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

@Ivancula123 Валјда и претходно пред да останеш бремена си посетила гинеколог и си земала брисеви. Знаеш дека постои посебен брис за кламидија, посебен за микоплазма и уреаплазма, посебен за бактерии од вагина и посебен за цервикс. Вкупно се 4. Ме чудиш дека прашуваш дали се отркива кламидија на брис. Извини, ама ако претходно не си правела брисеви си згрешила. Во репродуктивен период си.
    Инаку да ви кажам, јас од промени на тело забележав целулит, за жал. Вчера на козметичар ми рече девојката се правел во бременост. Како ќе се опнам на плажа со дупки на газов:$

5. kikin

kikin Популарен член

Абе не ми ги дадоа поради димерите. Мене димерите ми се 592, а читав во второ тромесечие биле нормални од 390 до 1200. Значи во нормала ми се. Меѓутоа, мислење е да ги примам превентивно поради тоа што моите претходници (родител, дедовци имале мозочни удари и такви болести кои биле предизвикани од згрутчување на крв, па со оглед да сум имала еден спонтан, као превентивно да примам. Се мислам уште. Матичниот гинеколог ми рече дека нема да имам никаква штета од нив, може само корист, па вика ваљда трансфузиологот знае зашо ги дава. И на мене оставија да одлучам. Превентивно, без потреба во моментот, за понатака демек.

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Пa кoј немaл дедoвци бaби сo удaри, сите oд тoa умирaaт :) не штетaт, aмa зaштo дa се бoцкaш зa џaбе. Вo кoјa неделa имaше спoнтaн? Спoнтaните вo рaнa бременoст се резултaт нa хрoмoзoмскa грешкa, пoкaсните мoже дa се резултaт нa кoaгулaцијaтa.

DigY likes this.
  7. Stasija

Stasija Популарен член

8. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Vo raka jas gi primam prethodni dve bremenosti cleksan a sega frahsiparin a d dimeri mi se kaceni 15 nedela 1951

9. kikin

kikin Популарен член

Спонтан имав во 9-та недела. Не знам стварно шо да праам.

10. kikin

kikin Популарен член

Е твоево е друго. Мене во 16-та ми се 590. Има разлика од моите до твоите. Кај тебе се видоки и ваљда треба да примаш.

11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Јас фраксипарин во рака примав, би требало да е исто и со клексанот.
    За стомакот конкретно не, не го чувствував тежок.
    Имав болки во кичмата ако стоев подолго време, заради тежината на стомакот.
    Не можев да се наведнувам врвците од патиките да си ги заврзам и имав потешкотии со станување од кревет. Мм ми подаваше рака за да станам. Сето ова затоа што стомакот беше голем, но тежина некоја не чувствував. Веројатно телото си се навикнува на таа тежина.

LadyC likes this.
  12. redmama

redmama Истакнат член

Јас примав фраксипарин почнувајќи од вториот скринг,но бидејќи многу ми беа високи димерите при крајот почнав да примам клексан и тоа две дневно.Покрај терапија мене ми беа над 4000 и се намалија дури после породување.Примав една- две недели и откако се породив и само во рака цело време.

13. Annath

Annath Форумски идол

Ќе се oпнеш. Немoј дa си пoмислилa дa гo чепкaш. Дури пoсле пoрoдувaње и периoдoт нa бременoст ќе гo средиш. Јaс сo првoтo имaв ептен, еве и сегa иaкo гo решив претхoдниoт. Хoрмoните си гo прaвaт свoетo.
    Сo рaчни мaсaжи кaј прoфесиoнaлци и тoпaчи нa мaсти ќе гo средиш oдмa.

BirMelek likes this.
  14. Kristula

Kristula Истакнат член

@LadyC mene sega pocna da mi nateznuva stomakot. Prethodno go osekav kako optegnato i cudno, malo bese, ama a se svitkav ili kleknev odma me seckase bolka. Posle prestana toa. Sega mi e tesko da si oblecam corapi:D mislam ne e nevozmozno, ama maka mi e. Pa stenkam, pustam zvuci ko koj znae sto da pravam:D zatoa mm mi pomaga:)
    Bebenceto ti raste, taka sto se nesto novo ke ti se slucuva. Edno ke te boli, pa drugo, pa dvete zaedno...noze, kicma,grb, pa grcevi, pa kolena, se so red:)
    Uzivaj si sega. Lezi, miruvaj i gali mese:*
    Jas uste malku pa si odam doma. Uste od sega se mislam kako pobrzo da stignam za da fatam odma krevet:)

Bebulleee and LadyC like this.
  15. A&Z

A&Z Истакнат член

Vo raka najubavo da se bockas jas vece 29 nedeli we bockam vo raka d- dimeri se vo red imam genska mutacija pa preventivno

kikin likes this.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Многу убаво ми објасни, фала мнооогу :* :* :*

Kristula likes this.
  17. ruruk

ruruk Истакнат член

Vo stomak najcesto go davaat kaj operirani lica a trudni vo raka jas go primav preventivno vo 16 nedela mi bea 800 I mi rekoa preventivno po edna na den 0.2mg posle mi se nakacija mn I mi ja zgolemija terapijata I poraj terapija mi se kacija do 5.200 vo 26 sega konecno pocnaa da se spustaat

kikin and DigY like this.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

@kikin vo raka se primaat i da gi primas. Korisni se i za tebe i za bebeto.
    @LadyC mene mi tezi meseto, ama moeto e masalaaaaa, ali mi tezi od sam start. A za patlakot, za malku ke se udavev ma :D
    Sega da me vidite od nekoja strana. Si napraviv makaroni so bolonjeze sos, si napraviv kafe i nozete gi krenav vo vis. Da da sama sum. Sin mi otide na vikendica preeska. Dobiv naredba od mm da ne cistam, pa moram da go poslusam :lol:
    Mi rece da lezam i da pravam sto sakam. I si kupiv cela kutija sladoled. I pravam sto sakam - jadam i pijam. Aj pozdrav

Abeja, Bebulleee, BirMelek and 8 others like this.
  19. kikin

kikin Популарен член

Шо е генска мутација? Срамота, не сум медицинско лице па барам попросто објаснување
    Претпоставувам нешто отприлика поради ова мене шо ми ги дадоа...

20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Во Струга :)

Stasija likes this.