Зашто да даде отказ? Тие пари на породилно ќе и се најдат. Јас од инат би им седела. Не може да се понашаат така безобразно, а она да замине, греотка е. Има закони за заштита на трудници, ебате работодавачите глупи...
Е од инат уште три месеци полни со нервози и стрес ако можеш седи ги.Јас не би можела стварно... Разбирам пари ово оно,потреба се.Ама и толку стрес и плачење не се на арно
Зависи од човек и психа. Јас би мислела само на детето и нема да дозволам нивниот мајмунлак да влијае врз мене. Имам јака самоконтрола. И јас имав проблеми на работа, ама ги решив на убав начин. Е сега има ЛУЃЕ и "луѓе" . Но пак, ќе се контролирам атер детето и нема да си дадам оставка. Мене ми следи породилно и не се откажувам од него. А ако ја избркаат може да тужи, да добие и плус оштета да и платат и да мораат законски после уште 1-2 години на работа да ја држат. Срамота. Ај да не раѓаме ние, само работодавците да се среќни со нас.
Mamicki jas uste pred da ostanam bremena pocnav da se bockam so kleksan od 0,4, pa vo bremenosta mi gi smenia vo fraksiparin zosto kleksanot pocnaa mnogu da mi gi kreva d-dimerite. Fraksiparin sega primam od 0,6 zosto imam problem so hemostazata i jas do 15 nedela se bockav vo stomak, Dr.Gerasimova mi rece najdobro e se dodeka mozes da gi primas vo stomak, od 15 nedela bidejki stomakot mi porasna i cel mi se napravi so topki veke nemav kade da se bockam pocnav vo race sekoj den. Jas isto imam mutirani geni. Ubavo e da se primaat zaradi cirkulacija.
Девојки ве молам искуства и препораки за приватен 4д скрининг во 20, 21 недела што се прави? Ви благодарам
Девојки помагајте... совет за справување со главоболка? Притисокот ми е како и секогаш.....Ми пулсира главата веќе два саати ни мирување ни масажа не помагаат... дали смеам нешто да се напијам, ни гинекологот не ми е на работа....
Paracetamol ako ti pomogne, mene pred nekolku dena nisto ne mi pomogna imav strasna glavobolka, ne se masirav, ne povrakav od bolka i na kraj si napolniv edno malo sisence so topla voda go drzev na glava i taka uspev da zaspijam, malku mi se potsmiri.
Јас апчиња не сум пиела.само со викс крема се мачкав може поспоро проаѓа.пробај и со било која слична на викс
@thebabylover Мила оди и барај од yправа некој. Со твои надлежни не се замарај со нивни надлежни збори си. Исто и мене ми се деси(почеток на бременост) и несакаа да ми одат околу распоредот за на факултет(што е сосем различно од твоето) заминав и зборев со управа одма реагираа. А иначе не вреди да се замараш со нив и не вреди сресот и нервирањето цел ден. Плус чим сами ти рекле дека си заштитена значи стварно си побарај си ги своите права.
Nema da se otkazam nitu jas.Tuku bremenosta me pravi poslaba i pokrsliva licnost Mnogu cuvstvitelna..ne sum ovaa jas... ke izdrzam juni i juli polovina, polovina ke otvoram boleduvanje,,,,avgust odmori ,praznici i toa e ..ovaa e samo eden los no minliv period koj mora da pomine za da podocna uzivam so bebusko.Mnogu ve guskam
да 5та гестациска недела.... имавме резервирано за одмор во Турција... но ништо, докторката ми препорача да не патувам со авион...... и сега возбудата расте
Vidi vo apteka, imase edna bebeska pudra. Kaj te najdoa komarci? Mene ne me kasaat, se plasat da ne se otrujat
Оооо сонцеее убавооо! Ќе си го чуеш како му чука срценцето наредна контрола. Се нека ти е лесно во бременоста!
Е сум презаспала кога си ми пишала ти. Бев до вц, додека презаспав... Ритуали. Сега сигурно ти спиеш. Бтв добро утро на сите