Со мерките од скринингот и упат за лабораторија одиш да ти земат крв. Мора да бидат во ист ден, инаку мислам дека мерките нема да бидат валидни.
Девојчиња каква ви е косата? Леле мене колку ми паѓа, башка цел скалп ми испука. Расцветав. Дајте ми некое чаре или па да се мијам коса само со сода бикарбона?
Vidi srcka jas sum so IVF i primav na pocetokot kleksan, mene kleksanot mi gi krevaa d-dimerite, zatoa mi gi smenija vo fraksiparin i pocnaa da mi se spustaat, koga mu gi odnesov prvite rezultati na Dr.Lazarevski mi rece edno sto nauciv od Dr.Gerasimova transfuziolog deka kleksanot gi kacuvaat d-dimerite, kaj mene e taka, kleksanot se mnogu podobri mislam od fraksiparinot, slicen sostav se, ama toa ke vidis otkako ke gi primas, spored rezultatite, sestra mi dve bremenosti kleksan primase ama sekoj organizam si e razlicen. Super se kleksanot ako treba da gi primas.
Kazete kako gi ublazuvate utrinskite macnini i povrakanje, 11+4 sum i sekoe sabajle se ubivam od povrakanje i jadena i ne jadena, a mi se gadi skoro cel den
Мене косата густа густа, расте ко луда, дури пола чело ми е се со нова коса, а раце и нозе проретчени, баш вчера си се средив брзо и лесно. Мераци, ама знам дека кога ќе се породам ќе почне да паѓа и ќе се врати се во нормала.
Е и јас така читам. Кај мене густа коса имам и ми паѓа ко нездрава и башка ми е лом скалпот. Не е перут класичен, ми цвета цел скалп. Ако сега паѓа, што ќе биде кога ќе се породам? :/
И мене ми стана косата густа, тешка, сјајна, иста како во првата бременост. Скоро воопшто и да не паѓа, а и растат доста нови влакна. После породување ќе биде урнебес. По првата бременост мислам дека цели прамени по бањање и чешлање ми паѓаа. @LadyC мене многу, ама стварно мноооогу ми помогна шампонот од лук на Афродита. Читав дека ставаат витамински ампули во него, но мене и без нив доста ми се среди.
Каков е тој шампон? Може да ми објасниш малце повеќе? За скалпот е добар или за опаѓање? Смеам во бременост? Колку пари? Ќе звучам неупатено ама Афродита С мислиш или?
Еве го шампонот, во сите поголеми маркети треба да го има. Не мириса на лук, има пријатен мирис и е околу 100 денари.
Здраво мешиња, моето бебе не сака да излезе ми помина терминот, во болница не сакаат да ме остават и секој втор ден треба да одам за цтг. Од сите 9 месеци сега ми е најтешко, особено навечер.
Jas nikako ne uspeav da gi ublazam macninite, si povrakav, macnini, gadenje, toj period mi bese tezok edvaj od krevet stanuvav se macev si macnini do 17 nedela, ednostavno ke cekas da ti pominat. Mi rekoa reglan mozam da pijam ama jas ne sakas, Pepapa takov e toj period jadena, nejadena, po malku jadi, jas grickav solenki taka nesto sto ke mozev da go zadrzam, pa posle se ke ispobratis i toa e. Raduvaj se sto gi ima toa znaci se si e vo red.
Mamicki dobar den. . Jas sega se vrativ od kontrola, epten nasekirana Bebeto e super, si cekame do termin, bolki nemam sega za sega,malce bebe e povisoko, bitno sve e vo red, ama doktorkata mi vikat imas dvoroga matka Zar e mozno nitu eden doktor vo cela bremenost da ne go zabelezit to?? nitu edno ispituvanje da ne pokazit nisto??? Inace ostanav bremena bez problem.. Sovet??
Не знам што ќе правам, почна да ме фаќа нервоза, овде нема ни кој да ме прегледа ни бутур, никој не ми следи ситуација дали е хематомот подизгубен, не е само јас како се осеќам. Една нервоза ме јаде, збогтисано ми е и од турски серии кои никогаш не сум пратела, само тоа се врти по каналите, свеки гледа и репризи и нови навечер. Што да прави жената. Тоа си е нејзин начин на живот. Јас побудалев. Не можам да лежам веќе, сакам дома, со интернет и цивилизација. Ќе паднам вака во депресија колку е досадно, башка еден филм не можам да гледам по странскиве програми пошо не разбираат англиски... Ќе барам помош од мајка или татко. Некој да ме земе, не смеам со бус. Или да платам такси. Ич не знам... А кој ќе ме боцка во Ск... Значи на два ума сум... Умрев од досада.
Adina koja nedela si ? Toa odma se gleda, kaj si odela do sega na pregledi ? Ova tvojot ginekolog ti go kaza, zarem sega videl?
Шо значит то? Не се секирај,чим си ти и бебушка во ред не е страшно сигурно... Него како издржвиш на времево,ја мислам че експлодирам во секој момент