Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Мешковци како сте, како се справувате со топлово? Никако неможам да се разладам :sweat:

2. DigY

DigY Популарен член

se krijam pod klima cel den. ladna voda, sladoled, redovno tush i ok sum

Vennera.aa likes this.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

@DigY Утрово бев до лабараторија и од кога се вратив ништо од горенаведеното не ми помага :D се осеќам како да ми горат нозете, а и прилично ми се отечени.
    Мешковците кое се помалечки може нема да имаат толку мака ама мене ми се чини ќе пукнам, мислам минутки ке бројам до олеснување, :o::whew::rofl:

DigY and LadyC like this.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Здраво, здраво
    Јас вчера се наспав. Излетничарите се вратија дури во 20.30. До тогаш сум спиела. Кога тропна вратата одма станав и ми вика мм, леле ликот ти е сменет. Не си жолта. Што ти значи одмор. Дете се изнатрчало, се изнаиграло, се надишало чист воздух, дома кога дојде весело, само се смееше.
    Душа полна, батерии полни.
    Бебушки ги нема денеска, ептен малку се јавија. Едвај чекам повеќе да ги осеќам.
    Вие како сте?

Smizzy, pink95, Lolipop23 and 4 others like this.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Delfina15, Smizzy, Grungie and 6 others like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

7. Twins02

Twins02 Активен член

Kako se potresov ova sto go procitav vo Kumanovo za trudnica sto pocinala od anestezija.

LadyC likes this.
  8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Девојки, боли ли апликацијата на епидуралната анестезија?

Јас како што претходно имам споменато, ќе се породам, здравје, во Франција, а таму исклучиво пораѓале по природен пат (а не царски, како што јас си имав замислено дека ќе одам ќе закажам и ќе се породам :D ), па епидурал нуделе и ако сакаш прифаќаш, ако сакаш не.

9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Осеќаш пецкање, боцкање....ама не боли, таа ќе ти биде најмала грижа во моментот:P.
    Ќе те наведнат, и одпозади ќе те боцнат, и ќе поврзат со инфузијата преку која ќе се контролира јачината.

Се на се, кратко и безболно е. Без страв.

Delfina15, Lepaaa and Bebulleee like this.
  10. Adina

Adina Популарен член

@Twins02 40ta ja teram,39 + 3. Inace maticniot ne mi spomna nisto, na niedna kontrola, bremenosta ja isterav bez nitu eden edinstven problem, ova denes mi rece dr koga bev na oddelenie, za kontrola I ctg. Mi spomna deka ne e strasno cim sum zabremenila odma..ne znam, od super uredna bremenost, sega namesto da uzivam jas se sekiram :( :(
    @simonka93 Mila so toplovo, nonstop pod klima, izleguvam epten po potreba I toa pakoso kola I pod klima :D pijam mnogu tecnosti, ovoshje I zelencuk, se trpit :D

galapce, Lorins and simonka93 like this.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Продолжи да уживаш и не се секирај за ништо! Најважно е сега лесно да си се породиш, а отпосле ако имаш проблем да го решаваш :D :*

Adina likes this.
  12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Двoрoгa мaткa е aнoмaлијa кoјa е прoблем зa изнoсувaње нa плoдoт дo крaј, a ти си нa крaј. Сo кoи глупoсти те зaмaрaл. Тoa пред бременoст се дискутирa и решaвa не сегa.

Adina and Bebulleee like this.
  13. Asiana

Asiana Истакнат член

Денеска го видовме бебушко, фала богу се е во ред со него. Дечкото пораснал сега има 2 кила и 56 грама :inlove: Многу тешко ми падна од жешково едвај издржав, ми се зашемети главата од сонцето. Се одморив малку и сега сум подобро :sun:

Smizzy, Lorins, Jagoda123 and 8 others like this.
  14. Adina

Adina Популарен член

@butterflysk @simonka93 Fala vi devojki, od edna strana si vikam kako e mozno na tolku kontroli I ispituvanja sve da e vo red, a sega ova ispadna, valjda nekoj ke zabelezese, bashka kontroli kaj ginekolog imav redovni I pred bremenost.. Mozno li e bebeto da bilo taka zastanato?? na sto uma sum :@

15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ако те прегледвел друг доктор сега,можно е погрешно да видел, не вервам дека д-р Захарија би напрајла таква грешка(пошо важит за една од подобрите во Струга)... Доста се мислиш и нервираш, мисли само на денот ко че се олесниш и ќе си ја видиш принцезичката...друго ништо не е важно,доста нервози :hug::*

16. Верче4

Верче4 Популарен член

И јас сум иста со жешково последниов месец како најмачен ми се виде навечер воопшто не спијам до 4 после ќе се разбудам за во вц и неможам да презаспијам, многу мачно за шетање како тенк на моменти се осеќам ама ајде уште малку ќе издржиме 38ма недела тераме па ќе се гушкаме со бебушко за скоро.
    Убав ден мешиња:sun:

17. pink95

pink95 Истакнат член

Blazesivi zenski sho vi e toplo,ovde kakvo e naoblaceno spremno e da zavrne. Edvaj eden den topol dobivame nedelno.
    Da ne bidam off, so far ni sum ispovratila ni butur mi e. Ne trae zauvek, izdrzete zenski.
    Denes kje odam do mall farmercinja trudnicki mi trebaat i fustancinja za na rabota.

LadyC likes this.
  18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Isto i jas, sse poveke i poveke mi e strav.

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Официјално.не трпам веќе никој. Ме умреа со фудбал овие неколку дена,турски серии и ништо не е до крај. Те е на еден канал, те на друг, ништо не се изгледува до крај, пиздам од се, не се трпам ни себеси, а башка што сум при крај со трпение и мислам дека ќе пукнам тука. Ми треба Скопје и тоа ќе го решам набрзо. Никој не ми е крив, сите се околу мене, ама ЏАБЕ кога ќе спомнам нешто дека ми треба да бе види некој гинеколог одма се кажуваат хорор приказни за сите во околина. У пм од се веќе. Извинете на постов, ама немам ни кому да се пожалам, немам никаква приватност. Ми фали мојот дом, па што сака нека биде!

Lorins, Vennera.aa, Lolipop23 and 2 others like this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Викни некој да те земе, не е дека не смееш ама баш ич да мрднеш, ќе возат внимателно и готово. Имам комшика која секој месец во систина лдеше на контрола а исто со ризична бременост. Ќе внимаваат на патот, бавно ќе возат и готово.

LadyC likes this.