Појма немам денес дознав, утре не знам дали работат? два теста ми потврдија со 2 цртички, планирано беше
Женски 32г.н бебчо мрда нон стоп на сите страни му излегуваат раце , газе смешки е но од време на време чуствувам притисок во вагината , дали некој има искуство и дали е нормално ?
Јас го имам тој притисок во вагината и тоа сега, во 23 г.н. ептен ми е чудно дури и непријатно. Како да тргнало бебето да излегува, како да чувствувам движења таму доле. Искрено не се сеќавам на такво нешто кога бев бремена со син ми. Ретко се случува ова, ама се случува. Не знам, би требало да е нормално. Ова многу ниско го носам и секогаш скоро доле ги чувствувам движењата, ретко погоре да клоцне. Веќе 3 дена дури и целата мускулатура во пределот кај бешиката ме боли. @DigY не ме зезај па и ти, го сакам списокот таков шарен и убав, а сега + сакам и јануари да го почнеме па ќе замарам со терминиве, ќе ме трпите.
Da ve prasam,imam mnogu jak iscedok,i taka mirisa,14 nedela sum.Mi mina pregledot,sto da pravam,ne znam dali da panicam i da odam da mi zemat brisevi ili pak e normalno?
И јас ниско го носам и мислам во секој момент ќе излези а пва бременост ми е си реков да не се контракции и се уплашив а рано ми е за тоа плус на одмор сум жени будали што да речам ме утеши важно мирно да спијам
Na koj spisok pojma nemam mene mi rekoa kraen termin 16 noemvri ama so bliznacinja ne se znae, ke se molime sto poveke da izdrzime
@fs-fs-fs И моето е многу активно дури и гинекологот денес ми рече многу мрда за притисокот ми рече нормално е само да не е многу силен притисок, ми кажа дека е главично свртено и нормално е да притиска, еве го моментално си игра фудбал
Јас сум влезена во седми, поточно 28 недела. Сега сум на боледување, па после ќе одам на работа неколку дена и ќе го земам новиот одмор, веројатно цел, за да не ми пропадне и заедно со викенди ќе ми фати сигурно месец па и повеќе, после тоа зависи од одвивањето на бременоста, односно ако уште не сум породена ќе земам или 7 дена боледување или ќе отворам трудничко. За инекција уште не сум примила, наредната недела сакам да одам на трет скрининг во Ремедика и да ја прашам докторката дали треба да ја примам инекцијата, како се наместени бебињата, должина на грло, висина на постелки и сл. Моиве од 22 недела се доста активни, се будат додека одам кон работа, активни денски па и навечер. Сега додека сум дома спијат заедно со мене и се будат со мене, активни по цел ден, особено навечер, еве и сега ме мава под ребра. Опседната сум со нивните движења, особено деновиве кога ми го креваат стомакот со превртувања. Пред два дена ме болеше целиот стомак, изгледа пак се растегаше па и бебињата тој ден не беа активни што ме загрижи, ама затоа овие два дена надоместуваат турбо Многу раздвижени бебиња, особено женцкава. Јас покасно почнав да ги осеќам, од 21 недела можеби, ама затоа со текот на неделите се со поголем интензитет. Ти @eleni27 која недела си сега?
Ne mi e jasno zosto na upatstvoto na kleksan pisuva deka upotrebata na ovoj lek ne.se preporacuva za vreme na bremenost??????? A redovno.go davaat.....Stvarno.se dvoumam dali da gi.primam....
Матео е супер, си дојдовме пред два саати од кај баба, уживаше господинот во вниманието таму, сите му се клањаа. Грчевите проаѓаат веќе, последниот воз го фаќаме, ама знаат да бидат силни ко никад до сега. Си пиеме сирупче, капки, чајче, се што ни препорача педијатарот а го имаме најдобриот во градов, срце педијатар. Го бањам со Веледа и го мачкам со уље Веледа, лице со Веледа а за газе за секој ден Панетен само после какање, исто и влажни користам само после какање на Беби кеар, а за црвено газе користам Веледа против пеленски осип. Тета Дани @danichap не опреми уште пред да се родиме. Бебе има кожа кристал чиста, мека и мирисна. Се бањаме секој ден и уживаме во тоа. Денес малце плачевме оти бевме изморени и се удривме во на мама менѓушката па после и се засркнавме од водичка ама ни помина. Еве го спие со татко му, денес ме оставаат да се наспијам, имав малце мака со притисокот. Иначе почна по малце да цица, ама уште се молзам, иако се повеќе и повеќе цица и го остава млекото недопиено после цице. Денес остви дури 50мл од 90 во шишенцето, што е огромен напредок. Да си мама на овој ангел е прекрасна обврска, нема поубаво. Еден совет мајки идни, слушајте си го инстинктот, докторот и советувајте се за се со сопругот, оти вие двајца сте едниствени одговорни за тоа дете, ниедна баба нема да дојде во 1 по полноќ да го смирува, вие сте за него тука, никој друг. Ние слушајќи баби и стринки стигнавме до инфузија ама пројде тоа,од тогаш натаму од ддно уво влегло од друго излегло.
Jas sum 18+3, uste odam na rabota i se najnormalno si se odviva. Prqsav kaj maticnata za inekciite, mi rece ako imalo indikacii, no jas sepak ke insistiram da gi primam. Me interesira i tebe sto ke ti kazat. Vremeto leta pa moram da soberam informacii.
Сепак сум имала врски во брза помош. Не ми ни текна на другарка ми, ја заборавив потполно... Мајка ми ме зима утре фајнли. Ќе организирам домашна посета да ме боцка. Ќе си бидам дома!!! Домченце во Скопје.