Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Појма немам денес дознав, утре не знам дали работат? два теста ми потврдија со 2 цртички, планирано беше :)

2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Женски 32г.н бебчо мрда нон стоп на сите страни му излегуваат раце , газе смешки е но од време на време чуствувам притисок во вагината , дали некој има искуство и дали е нормално ?

Asiana likes this.
  3. DigY

DigY Популарен член

ti odma otvori tefterot da pises na spisok :rofl:

wings, Bebulleee, LadyC and 1 other person like this.
  4. kikin

kikin Популарен член

Сакам една ваква :) :) :)

Attached Files:

Lepaaa, Bebulleee, Lolipop23 and 3 others like this.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Јас го имам тој притисок во вагината и тоа сега, во 23 г.н. ептен ми е чудно дури и непријатно.
    Како да тргнало бебето да излегува, како да чувствувам движења таму доле.
    Искрено не се сеќавам на такво нешто кога бев бремена со син ми. Ретко се случува ова, ама се случува. Не знам, би требало да е нормално. :?:
    Ова многу ниско го носам и секогаш скоро доле ги чувствувам движењата, ретко погоре да клоцне.
    Веќе 3 дена дури и целата мускулатура во пределот кај бешиката ме боли.

@DigY не ме зезај па и ти, го сакам списокот таков шарен и убав, а сега + сакам и јануари да го почнеме па ќе замарам со терминиве, ќе ме трпите. :D

DigY, LadyC, Smizzy and 2 others like this.
  6. kikin

kikin Популарен член

Kaj so termini, kaj so pol...ama aj trudna si, prosteno ti e :) :) :)

Jagoda123 likes this.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Па тоа е тоа, да знам како да ги обојам! :rofl:

kikin likes this.
  8. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Da ve prasam,imam mnogu jak iscedok,i taka mirisa,14 nedela sum.Mi mina pregledot,sto da pravam,ne znam dali da panicam i da odam da mi zemat brisevi ili pak e normalno?

9. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

И јас ниско го носам и мислам во секој момент ќе излези а пва бременост ми е си реков да не се контракции и се уплашив а рано ми е за тоа :) плус на одмор сум жени будали што да речам ме утеши важно мирно да спијам :*

Jagoda123 likes this.
  10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Нема зошто да паничиш ако ти беа брисевите во ред само консултирај се со др. За да ти е мирна душата

11. Twins02

Twins02 Активен член

LadyC mo
    Ajde so sreka i jas go pravev testot i mi pisuvase dve zenski

Delfina15 and Jokiiniki like this.
  12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Женска а ти зошто не се пријави на списокот?
    Кажувај кога ти е термин?! :rofl:

Bebulleee, DigY, LadyC and 1 other person like this.
  13. Twins02

Twins02 Активен член

Na koj spisok pojma nemam mene mi rekoa kraen termin 16 noemvri ama so bliznacinja ne se znae, ke se molime sto poveke da izdrzime

14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Во темата "Термини на породување"
    Сега ќе те додадам. :)

Bebulleee and LadyC like this.
  15. Asiana

Asiana Истакнат член

@fs-fs-fs :DИ моето е многу активно дури и гинекологот денес ми рече многу мрда :D за притисокот ми рече нормално е само да не е многу силен притисок, ми кажа дека е главично свртено и нормално е да притиска, еве го моментално си игра фудбал :D

Hyacintho and DigY like this.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Јас сум влезена во седми, поточно 28 недела. Сега сум на боледување, па после ќе одам на работа неколку дена и ќе го земам новиот одмор, веројатно цел, за да не ми пропадне и заедно со викенди ќе ми фати сигурно месец па и повеќе, после тоа зависи од одвивањето на бременоста, односно ако уште не сум породена ќе земам или 7 дена боледување или ќе отворам трудничко.
    За инекција уште не сум примила, наредната недела сакам да одам на трет скрининг во Ремедика и да ја прашам докторката дали треба да ја примам инекцијата, како се наместени бебињата, должина на грло, висина на постелки и сл.
    Моиве од 22 недела се доста активни, се будат додека одам кон работа, активни денски па и навечер. Сега додека сум дома спијат заедно со мене и се будат со мене, активни по цел ден, особено навечер, еве и сега ме мава под ребра. Опседната сум со нивните движења, особено деновиве кога ми го креваат стомакот со превртувања.
    Пред два дена ме болеше целиот стомак, изгледа пак се растегаше па и бебињата тој ден не беа активни што ме загрижи, ама затоа овие два дена надоместуваат турбо :inlove: Многу раздвижени бебиња, особено женцкава. Јас покасно почнав да ги осеќам, од 21 недела можеби, ама затоа со текот на неделите се со поголем интензитет.
    Ти @eleni27 која недела си сега?

17. kikin

kikin Популарен член

Ne mi e jasno zosto na upatstvoto na kleksan pisuva deka upotrebata na ovoj lek ne.se preporacuva za vreme na bremenost??????? A redovno.go davaat.....Stvarno.se dvoumam dali da gi.primam....

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Матео е супер, си дојдовме пред два саати од кај баба, уживаше господинот во вниманието таму, сите му се клањаа. Грчевите проаѓаат веќе, последниот воз го фаќаме, ама знаат да бидат силни ко никад до сега. Си пиеме сирупче, капки, чајче, се што ни препорача педијатарот а го имаме најдобриот во градов, срце педијатар. Го бањам со Веледа и го мачкам со уље Веледа, лице со Веледа а за газе за секој ден Панетен само после какање, исто и влажни користам само после какање на Беби кеар, а за црвено газе користам Веледа против пеленски осип. Тета Дани @danichap не опреми уште пред да се родиме. Бебе има кожа кристал чиста, мека и мирисна. Се бањаме секој ден и уживаме во тоа. Денес малце плачевме оти бевме изморени и се удривме во на мама менѓушката па после и се засркнавме од водичка ама ни помина. Еве го спие со татко му, денес ме оставаат да се наспијам, имав малце мака со притисокот. Иначе почна по малце да цица, ама уште се молзам, иако се повеќе и повеќе цица и го остава млекото недопиено после цице. Денес остви дури 50мл од 90 во шишенцето, што е огромен напредок. Да си мама на овој ангел е прекрасна обврска, нема поубаво. Еден совет мајки идни, слушајте си го инстинктот, докторот и советувајте се за се со сопругот, оти вие двајца сте едниствени одговорни за тоа дете, ниедна баба нема да дојде во 1 по полноќ да го смирува, вие сте за него тука, никој друг. Ние слушајќи баби и стринки стигнавме до инфузија ама пројде тоа,од тогаш натаму од ддно уво влегло од друго излегло.

letters, Lepaaa, Bebulleee and 8 others like this.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Jas sum 18+3, uste odam na rabota i se najnormalno si se odviva. Prqsav kaj maticnata za inekciite, mi rece ako imalo indikacii, no jas sepak ke insistiram da gi primam. Me interesira i tebe sto ke ti kazat. Vremeto leta pa moram da soberam informacii.

mimidjon likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Сепак сум имала врски во брза помош. Не ми ни текна на другарка ми, ја заборавив потполно... Мајка ми ме зима утре фајнли. Ќе организирам домашна посета да ме боцка. Ќе си бидам дома!!! Домченце во Скопје. :l: