Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Еве го и моето пак си игра а мама дежура стандарт овие дена :) а тоа за притисокот кога ќе притисни алку че ме заболи но не е неиздржливо и веднаш минува и кај тебе е така ?

2. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Moras da zakazes I ako plakas I ako ne plakas, taka mi kaza taa na salter. Javi se I vidi so ke ti kazat.
    Dobro utro mamicki, so ubavo petok a ne sme na rabota, mh mh meraci. Namesto da spijam jas se razbudiv vo sest nula nula, ali toa e toa, tuku uste malku I ke se spremam koga nemozam podaleku odam na Tikvesko. Ke go setam mesko malku ;)

На Elena ena, DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  3. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Кај мене притисокот обично се јавува при движење или при станување од седечка положба, ама не е неиздржувачки и поминува. Некогаш и си подлегнувам и ми поминува.

На fs-fs-fs му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Скапо, скапо доста, ама кога нема избор мора да го купиш. Ќути и тоа што најдов во нашиот град, друго за трудници нема ништо... ниту една продавница нема да држи работи за трудници ко да сме ендемичен вид. За да купиш нешто мораш Скопје или Солун.

Од Sara Fashion, на NBB се.

180 ден.

На TheSecret, Vennera.aa и LadyC им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро мајчички. Има ли намера некоја да ни се породи и да ни го разубави викендов? Ете не знам зашто така осеќам... Можеби е женска интуиција, може се лажам. :D
    Битно денес сум позитив. Така и сакам да продолжи. Ве гушкам и бакнувам :*

На kavadar4anka, Asiana, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Dobro utro i od mene drugarcinja. Ve pozdravuvam site opnata na plaza so celulit I ripnato mese :)

На Saraa, anastasija mitic, NanaMia и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро и од мене мешковци :D @Lolipop23 фала на информација ке тркнам денес до сара да видам дали имаат големини како за мене, слабост ми се гаќите ни едни не ги погодив во цела бременост, а незнам и сама какви се не пробав па може овие за крај ќе се погодат:) @BirMelek блазесити душо радо би се оптегнала и јас на плажа повеќе за да се испливам би ми годело сега ама страшно нешто е колку не го поднесувам топлово и веднаш отекувам, а ете ми го езерото до мене ми е ма да докторот строго ми забрани бањање во благи води и базени, а за море в година здравје. Ти каде си уживкаш?

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Transfuziolog ti kazal da gi zemas ili matucen ginekolog? Moj maticen ne e bas so site mi preporaca kleksan, iako transfuziolog jasno mi kaza da nema nikakva potreba i ne gi primav. Samo dve nedeli, dur ne bev na kontrola kaj transfuziolog. I krv od nos nenormalno mi tecese od niv. Eve brojam sitno do termin bebus e fala mu na Boga odlicno. Bitno e da se vodi smetka kakva ti e hemostaza i protok na papocna vrpca. Pobaraj vtoro mislenje pred da pocnes da se bockas.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    :inlove:Dobro utro meshinja,kako ste denes ??Jas da se pofalam od denes sum 22 ned ,toa e oficijalno 6 mesec taka?bravo za mene i bebus:clap: Inace denovive bebus mnogu dole me kloca i ne tolku cesto ,se nadevam se e vo red??Imajte ubavo utro:*:*

На kavadar4anka, eleni27, Stasija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Transfuziolog mi gi prepisha, a maticniot ginekolog samo mi rece deka ne mozat da mi nastetat. Lelle, stvarno ne znam

11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Primaj gi ne si igraj. Stom ti vika transfuziolog primaj

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Штом се препишани од трансфузиолог примај ги. Не си единствената трудница која ги примала во бременост.
    Со крвта нема играње играчки, не можат да ти наштетат во ниту еден случај, а за џабе не ти се препишани.
    Ако ги гледаме упатствата на сите лекови, тогаш ќе видиме дека нема упатство на кое пишува дека се препорачливи за трудници. За се пишува или не се, или консултација со лекар!

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Fala vi, malku od malku me podsloboduvate....ke gi primam nema drugo. I onaka ne zedov mnogu, 5 samo.

14. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Da ve prasam spijam na strana i mnogu, ama mnogu me bolat kukovite, pocnuva da me faka golema nervoza, jastuci stacam de izmegu noze, pozadi grb nisto ne pomaga, ima li nekoe care ili toa e ke polusam, dali imam tesna karlics sto tolku me boli pojma nemam

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ne si ni prva ni posledna shto kje zima vo bremenost. ne se sluchilo do sega nekoja da mi reche od terapija i se desilo neshto. ne se sekiraj, slushaj doktori i nemaj si gajle. nekad e. polosho da ne zemesh neshto a da treba. i malce olabavi se te osekjam deka si napnata od hormoni i grev mi e da te gleam taka. goltni nekoe b komplexce, udri eden ubav tus uz muziche, mavni cela kutija sladoled. ne e period za napinjanje :*

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mislam deka sme den dva razlika. Mene mi preci da lezam na grb. Navika si steknav uste vo prthodnata bremenost da lezam na strana i sega nemam gajle. Mislam deka ti treba samo trpenie i ke se naviknes. Inace dodeka se naviknes ni pernici, ni cuda ne pomagaat. Kolkovite bolat. Mene karlicata kolku mi e rasirena i sega i prosliot pat, pa me naboluvaat kolkovite.

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Eleni 27 jas sum 18 plus 2 inaku fala ti mnogu se nadevam deka ke se naviknam, ne mi preci spienjeto na strana tuku uzasnata bolka vo tekot na nokta sto mi se javuva vo kukovite

18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Почесто врти се од една на друга страна. Можеби спиеш долго време на една иста страна па колкот се вкочанува.

19. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Nakratko samo :)cerviks dobar, bebe dobro, sleden pregled skrining:D sega odam vo temata za poddrska da navivam (fingers)

На wings, kukla21, pandelka и 8 други им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Smizzy da se javi na recepcija !!!