Еве го и моето пак си игра а мама дежура стандарт овие дена а тоа за притисокот кога ќе притисни алку че ме заболи но не е неиздржливо и веднаш минува и кај тебе е така ?
Moras da zakazes I ako plakas I ako ne plakas, taka mi kaza taa na salter. Javi se I vidi so ke ti kazat. Dobro utro mamicki, so ubavo petok a ne sme na rabota, mh mh meraci. Namesto da spijam jas se razbudiv vo sest nula nula, ali toa e toa, tuku uste malku I ke se spremam koga nemozam podaleku odam na Tikvesko. Ke go setam mesko malku
Кај мене притисокот обично се јавува при движење или при станување од седечка положба, ама не е неиздржувачки и поминува. Некогаш и си подлегнувам и ми поминува.
Скапо, скапо доста, ама кога нема избор мора да го купиш. Ќути и тоа што најдов во нашиот град, друго за трудници нема ништо... ниту една продавница нема да држи работи за трудници ко да сме ендемичен вид. За да купиш нешто мораш Скопје или Солун. Од Sara Fashion, на NBB се. 180 ден.
Добро утро мајчички. Има ли намера некоја да ни се породи и да ни го разубави викендов? Ете не знам зашто така осеќам... Можеби е женска интуиција, може се лажам. Битно денес сум позитив. Така и сакам да продолжи. Ве гушкам и бакнувам
Добро утро и од мене мешковци @Lolipop23 фала на информација ке тркнам денес до сара да видам дали имаат големини како за мене, слабост ми се гаќите ни едни не ги погодив во цела бременост, а незнам и сама какви се не пробав па може овие за крај ќе се погодат @BirMelek блазесити душо радо би се оптегнала и јас на плажа повеќе за да се испливам би ми годело сега ама страшно нешто е колку не го поднесувам топлово и веднаш отекувам, а ете ми го езерото до мене ми е ма да докторот строго ми забрани бањање во благи води и базени, а за море в година здравје. Ти каде си уживкаш?
Transfuziolog ti kazal da gi zemas ili matucen ginekolog? Moj maticen ne e bas so site mi preporaca kleksan, iako transfuziolog jasno mi kaza da nema nikakva potreba i ne gi primav. Samo dve nedeli, dur ne bev na kontrola kaj transfuziolog. I krv od nos nenormalno mi tecese od niv. Eve brojam sitno do termin bebus e fala mu na Boga odlicno. Bitno e da se vodi smetka kakva ti e hemostaza i protok na papocna vrpca. Pobaraj vtoro mislenje pred da pocnes da se bockas.
Dobro utro meshinja,kako ste denes ??Jas da se pofalam od denes sum 22 ned ,toa e oficijalno 6 mesec taka?bravo za mene i bebus Inace denovive bebus mnogu dole me kloca i ne tolku cesto ,se nadevam se e vo red??Imajte ubavo utro*
Transfuziolog mi gi prepisha, a maticniot ginekolog samo mi rece deka ne mozat da mi nastetat. Lelle, stvarno ne znam
Штом се препишани од трансфузиолог примај ги. Не си единствената трудница која ги примала во бременост. Со крвта нема играње играчки, не можат да ти наштетат во ниту еден случај, а за џабе не ти се препишани. Ако ги гледаме упатствата на сите лекови, тогаш ќе видиме дека нема упатство на кое пишува дека се препорачливи за трудници. За се пишува или не се, или консултација со лекар!
Fala vi, malku od malku me podsloboduvate....ke gi primam nema drugo. I onaka ne zedov mnogu, 5 samo.
Da ve prasam spijam na strana i mnogu, ama mnogu me bolat kukovite, pocnuva da me faka golema nervoza, jastuci stacam de izmegu noze, pozadi grb nisto ne pomaga, ima li nekoe care ili toa e ke polusam, dali imam tesna karlics sto tolku me boli pojma nemam
ne si ni prva ni posledna shto kje zima vo bremenost. ne se sluchilo do sega nekoja da mi reche od terapija i se desilo neshto. ne se sekiraj, slushaj doktori i nemaj si gajle. nekad e. polosho da ne zemesh neshto a da treba. i malce olabavi se te osekjam deka si napnata od hormoni i grev mi e da te gleam taka. goltni nekoe b komplexce, udri eden ubav tus uz muziche, mavni cela kutija sladoled. ne e period za napinjanje
Mislam deka sme den dva razlika. Mene mi preci da lezam na grb. Navika si steknav uste vo prthodnata bremenost da lezam na strana i sega nemam gajle. Mislam deka ti treba samo trpenie i ke se naviknes. Inace dodeka se naviknes ni pernici, ni cuda ne pomagaat. Kolkovite bolat. Mene karlicata kolku mi e rasirena i sega i prosliot pat, pa me naboluvaat kolkovite.
Eleni 27 jas sum 18 plus 2 inaku fala ti mnogu se nadevam deka ke se naviknam, ne mi preci spienjeto na strana tuku uzasnata bolka vo tekot na nokta sto mi se javuva vo kukovite
Почесто врти се од една на друга страна. Можеби спиеш долго време на една иста страна па колкот се вкочанува.
Nakratko samo cerviks dobar, bebe dobro, sleden pregled skrining sega odam vo temata za poddrska da navivam