Uff srcki jas imam drug problem so lugeto znaci ne se zdebeliv mnogu I stomakot golem nemie tolku I site koga ke Im Kazam koja nedela sum Doma auu pa nese poznavash za tie nedeli Kako za pomala izgledas strasno me nervira toa duri mise place posle
Napisav referat hahah se iznervirav i si go izbrisav nesakajki a bas imase socni raboti za citanje sto gi napisav.....hahaah.... Gladiolce zlato te boli lepsatati tvoja polovina dali nim i licis spored nedelite ili ne nebare site tie imaat medicinsko otsek ginekologoja zavrseno pa znaat kako treba nie spored nedelite da izgledame.....ic ne se zamarajte noalno e i kilaza i se....svirkajte si i na sekoj niven prostacki komentar vrakajte so nasmevka "preubavo mie ".... I jas nemav mesko pa se zalev na ginek.moj a toj se mavase od zemja so smeenje.....mi objasni ednas sto e i poveke ne prasav...vcera me zafrkava mi veli ...nesto tesko mi se soblakas kako da tie porasnato meseto hahhaha...... Interesen mi bese postot napisan steta go izbrisav nesakajki.....taka e toa od mob koga se pisuva ama se nadevam vo brzo vreme ke dojdeme do kom haha ...guski gladiola i uzivaj si meskoto ke dojde preku nok....
Мене и докторката ме извади од памет па на итно ехо ме праќаа демек детето престанало да расте зошто стомакот ми е мал, и кога бебушот бабачко. Јас во чекална се изнаплакав си го прежалив бебето а она на мене осле ми вика еееејјј извини што те исплашив. Така дааааа големината на стомакот нема многу врска со големината и развојот на бебето не се секирај. Инаку ова во 6ти месец на бременоста ми се случуваше.
Fala ti srckaa sabtini me ohrabri malku duri SRAM mie da Kazam kolku sum Po nedeli AMA od sega taka ke pravam pa ONI Neka se osetat navredeno . Forko Ni ja nema od sabajle ja mislam da ne fati ona u cair
Zatoa sme tuka srcka Inaku i jas sum na istata pomisla da ne forko veke vo cair hahahah.....ajde ke vidime do vecer ....
Samo so lesno Neka I e pa moze ke se gushka so bebenceto so gospod napred Moze malku dosadna ke vi bidam AMA moram da ve prasam dali e normalno shto mene mi se namali apetitot ne mi se jade nisto Ni pie a Neil vo ovoj period normalno se zgolemuva a kaj mene obratno da ne oslabne bebeto? Da idam do maticniot ako ne a pijam I vitamini I se AMA eve nemi se jade nisto
И јас видов дека ни ја нема Форко, ајде може ке ни пише кај да е да не израдува со убава вест За луѓето само едно ќе кажам АМА ИЧ ДА НЕ СЕ ЗАМАРАТЕ претходно пишав дека сите зјапаат ко прв пат да гледаат трудница, али изгледа таков ни е стандардот наш, едвај чекаат да те видат да ти кажат дека си здебелена или ослабена исчешлана или неисчешлана Па дали се кажуваат такви работи на трудница? Ние баш сега си земаме све здраво за готово недај боже нешто да ти кажат ќе се мислиш една недела зашто така ти рекле Инаку од сега јас почесто ке си се дружам со компјутеров зашто ми рекоја да не движам многу зашто сум почнала да се отварам па треба да си најдам јака занимација да не ми е досадно
да бе форко вака така страв мав ама прва од мај изгледа ни отиде. ако нека си се олесни бар ке ни пише дека не е ништо страшно. и ја пуштам цела среќичка
May.j се уклучив само да ти пишам...Јас моето бебе го носев ниско од почеток. На почетокот имав крварења (во 8 и 12-та недела) кои страшно ме исплашија но не беа всушност опасни по бебето. А до 15-та недела имав кафеав исцедок. Ти до сега такво нешто не си имала. На клиника идев на секакви испитување, и една докторка која баш со таа проблематика се занимава ми рече дека после 15-та недела не се прокрварува. И така и беше. Јас до крај не прокрварев веќе. Исто така ми рече дека до 28-ма недела бебето се крева нагоре, и тоа така беше. Бебето ми се крена па на крај кога се пораѓав кога ме прегледаа ми рекоа дека многу високо го носам. Но не беше никаков проблем,одма се породив. Сакам да ти кажам да не се плашиш, нема да крвариш, а доколку ти се појави некоков исцедок (иако нема да ти се појави), да не се плашиш, тоа никако неможе да му наштети на бебето. Веќе си 20-та недела, немај гајле. Абе срце, немој да се секираш за стомачето... Па зарем сакаш да имаш стомак до колена па да неможеш да се движиш како што треба? Јас се породив во 42-ра недела а стомаче имав мало. Како некои во петти месец што имаат. Сепак родив дете скоро 4 кила. Нема врска големината на стомакот со бебето. И мене ми викаа дека ми е мало мешето, а јас пак насмеана им кажував дека јас се гордеам со тоа, дека и бремена сум елегантна... И сега откако се породив немам стомак, и немам вишок на килограми кои неможам да ги симнам. Никој не би рекол дека сум родила. Затоа игнорирај и доктори и злобни луѓе, бебето си е во ред,а ти си згодна мамичка Форко и Каталина дајте некој абер...сите ве мислиме
ТУКА СУМ Значи цееееееел ден ме шуткааааа во Чаир и сите три доктора различни мислења! ПОИМА НЕМААТ! Смрди корне ај не ми е толку што смрди не барам хотел ама барем да знаеа што зборат!!! МОја нога веќе таму не стапнува и си земав упут за цтг за у ГАК. Е сега ке одам одпоручек ама дај некој нека ми каже колку пари е? каде да одам и колку се чека?
јас бев цтг на гак ти е 150 ден и ти важи цел месец. веднаш кога ќе влезеш на гинекологија право и нема да утнеш. Е форко форко џабе дада не ти вика ајде во ГАК. Јас додуша предходната недела бев рано сабајле и бев прва. Е сега на цтг завршив брзо но малку повеќе чекав доктор да ми ги прочита резултатите. така да попладне незнам колку има гужва. Инаку чисто педантно абе топ. Идам јас во петок пак па ми рекоа за еднма недела дојди. Затоа што ме гледаше докторката на ехо и вагинално за да види дали сум отворена. п.с. е ајде и мене нели ме породија предвреме ајде сега и јас тебе
А 150ден за цтг и ехо така? а само за цтг? И како важи за цел месец? сега плакам и наредната недела не плакам?
одиш завршуваш работа и на цтг и на ехо секаде значи и сестрата на докторката ти дава лист со тој лист идеш на шалтер си плакаш и се враќаш и ја даваш на сестрата. На шалтер ти даваат потврда со захевтана фискална и ти викаат носи си ја цел месец затоа што не се плаќа. Значи за цел месец ти важи
Аха значи сега плакам и толкѕ. после гратис Мене сега ме гледаа во Чаир на ехо а и вчера матичната затоа сакам само цтг. Битно ми беше колку пари е и дали ќе ме примат. Фала ти карак...па се гледаме таму
Форко мила одвај чекам да се породиш и крај на сите патешествија ,ке се смееш после на се што ти поминало низ глава ,ајде само со лесно
Пепи многу гнасно ваму мила и неспремни ужас..него кази ми ти идеше у гак на цтг поручек..кое време да одам најарно е?
Јас два пати бев на цтг од кои првиот пат отидов после 14 часот немаше мн гужва цтг ти прават одма само може ке почекаш за доктор да те види ,а вториот пат кога отидов исто втора смена немаше никој пред мене и така набрзина завршив во породилна сала , оди на Гак пишав подобро е сега ,и не му ја мисли веке сите низ истото поминуваме 5 мин ке стиснеш заби и после ке и го гушкаш сонцето и ке заборавиш на се