Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. vesnik

vesnik Истакнат член

Zdravo devojki...od poodamna sum clen...ne pisuvam ama Ve citam i mi ste dosta interesni i relaksiracki mi deluvate...bremena sum 28 nedeli i nosam maski bliznaci so ivf posle pet godini borba so sterilitet...Lady sakav da te prasam kako toa ednas plakas vo Sistina i mozis da odis kolku sakas....pa jas se oddadov od pari tamu....obicno eho kaj Petrovska 3300 den...vtor skrining plativ 5500 den.,so izgovor deka bile bliznaci i deka postoel cenovnik za edno ili za poveke bebinja...pozdrav devojki do site!!!

Delfina15 and eleni27 like this.
  2. kikin

kikin Популарен член

E toa ne go razbiram ic, povisoka cena za bliznaci, ko da dva pati te gleda, ehpvo dva pati go tereti, bog da cuva se. Nacekale pa depart.

vesnik likes this.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Oбичнo ехo е 2150 сo нoвa ценa a беше 2050. Дoдекa лечев стеричитет не.плaќaв ич тaкa ме гледaше, aмa вo бременoст немa шaнси, се се пишувa вo извештaјoт и плaќaм. Не знaм зaштo тoлку скaпo ти нaплaќa, еве @mimidjon сo близнaци беше пa истo плaќaше ништo пoвеќе.

DigY and LadyC like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Па мене ми рече мојата дека еднаш месечно плаќаш и не дај боже ако имаш потреба од дополнително да се видам со неа не се плаќа повторно. Скрининг нормално се плаќа повеќе, мене ми кажа Ана дека скрининг ќе правиме здравје на крај јули ама очекувам да е скап. Сепак, приватно е. Не разбирам зашто да има разлика во цената... Немам идеја искрено. Мене докторкава моја дури ми рече дека и апаратот за притисок што е нејзин ќе ми го даде да го користам до крај бременост зашто е срцка невидена, а тој апарат бил околу 4000 денари што мене ми се многу. Не знам искрено. Кога решив да се вратам во Систина иако сите ги фалат другите доктори, јас си ја одбрав неа зашто веќе ме прегледувала и е многу внимателна. Не знам, не сум паметна да ти одговорам, сепак ќе треба да помине време да видам како ќе биде навистина. :)

5. Baby Baby

Baby Baby Активен член

Мамички како сте по жешково8)Јас сум во паника денеска.Од вчера воопшто не го сеќавам бебушот да мрда незнам зошто а беше многу активно.Инаку сум 29та недела.Што може да биде незнам ама цел ден си плачам;(

6. LadyC

LadyC Форумски идол

И мене ме зачуди, знам беше 2050... Ама нема врска. Многу ми фалат, не 100 ден. :)

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Девојки еве ме... вчера ми се случи нешто не убаво па не бев расположена за пишување, но денес веќе сум добро. :) Само што многу работа ме чека утре имаме слава, па треба да подзачистам по дома, да одам да испазарувам, да направам нешто благо.... а НИШТО не ми се работи бе, од ова жешково ќе полудам. :whew:
    Инаку се радувам многу за сите убави вести што ги читам, @Dear_Thing што ни се придружи во темава, вчера ми го разубави денот, :f: @LadyC што конечно се среди и сега е посмирена :sun: и така... Сега одам да мавнам еден сладолед и се фаќам за работа. :)

Bebulleee, Dear_Thing and LadyC like this.
  8. DigY

DigY Популарен член

ruchni blago i legni na grb. provereno.

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај лапни благо, размрдај го. :)

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Те гушкам убавино :*

Lolipop23 likes this.
  11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Oвa нештo дo времевo ќе дa е , бaш прескa збoревме вo темaнa третo трoмесечие декa не им се мрдa денoвиве.

12. vesnik

vesnik Истакнат член

Понекогаш си велам дали само мене ми наплаќаат вака дупло за близнаци во Систина??? Ај ако има некоја идна мајка на близнаци а оди на контроли во Систина нека пише колку ја чинат прегледите??? Навистина се нервирам...обично ехо правев пред една недела...претходно прашав на тф колку ќе чини и ми рекоа околу 3000 ден.за близнаци... Кога застанав да плаќам ми вели 4000 ден.,...и и велам како бе 4000 ден...и велам прашав на тф ми рекоа околу 3000 ден....и ми вели почекај малку...кликна два пати на компјутерот и ми вели 3300 ден..шо се смени за неполна минутка во цената незнам....

Delfina15 likes this.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Drugarcinja edna belja naprajv. So mm imame seks vo bremenosta. Ne cesto no imame doktorot ne ni zabrani. E sega malku na odmor opusteni mi se desi nesto koe nikogas ne mozev da zamislam deka bi ni se desilo. I pokraj seta vnimatelnost ni pukna kondomot i cela sperma vnatre. Sega sum isplasena od losite efekti. Znam deka nema nekoja so slicno iskustvo valjda jas sum edinstvena budala.

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Срц не е ништо страшно, спермата не е штетна за бебето. И мм на почетокот свршуваше внатре, ама отпосле гин ми кажа да имаме секс со заштита да не префатам некоја инфекција, не за друго. Инаку спермата го омекнува цервиксот па пред крај на бременост дури и е препорачливо да свршува внатре.

BirMelek likes this.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Znam mila ama jas sum tek 4 mesec. I od tie bakterii mi e uzasno strav. Taman mi bea cisti brisevite. Se nadevam se e vo red

16. DigY

DigY Популарен член

se deshava de. ne si budala, samo zagorena trudnica si :D napraj brisevi koa ke doesh chisto radi infekcii da se osigurash deka nema i teraj si...

Bebulleee, Lolipop23 and BirMelek like this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

@Jagoda123 како си? Пиши ни дали си поарна, ако не да барам чаре, да палам кола да ти донесам една кутија сладолед. :D Мора да си подобро. :*

Jagoda123 likes this.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

I jas sum na toj um. Ke napravam brisevi pak. Da mu jas videvte samo facata na mm. Preblede kutriot :D Ama sama si go barav. :)

DigY likes this.
  19. sakambebe

sakambebe Истакнат член

I jas sum celo vreme razakana po ova zestinive,ama dobro e dodeka podnesuvame,ne si edinstvena, da setneme dodeka mozeme

kikin likes this.
  20. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Дечки, да ве прашам нешто, дали е нормално или нешто до мене е. Значи имав вчера два теста од аптека позитивни, башка преку крв, два дена пред добивање и тоа. Е сега, вчера никако не ми влегуваше информацијава во глава, дека сум трудна, ама ајде прв ден паника, збунетост, емоции, па си мислев од денес ќе биде океј. Денес ми е бетер, се осеќам ко да не се десило ништо, не ми е верно дека може да сум трудна, све си мислам ќе отидам за недела дена и ќе рече докторката нема ништо. Дали е ова нормално, имаше ли некој друг да се осеќа вака? Дали дека мн поминавме во овие година и кусур па дувам сега и на јогурт, не знам што е. Маж ми некако веќе почна да се однесува ко одамна да сум бремена, а јас без врска. Само се молам цел ден све да биде добро... Си викам Леле да не добијам утре... :( :(

kavadar4anka likes this.