Zdravo devojki...od poodamna sum clen...ne pisuvam ama Ve citam i mi ste dosta interesni i relaksiracki mi deluvate...bremena sum 28 nedeli i nosam maski bliznaci so ivf posle pet godini borba so sterilitet...Lady sakav da te prasam kako toa ednas plakas vo Sistina i mozis da odis kolku sakas....pa jas se oddadov od pari tamu....obicno eho kaj Petrovska 3300 den...vtor skrining plativ 5500 den.,so izgovor deka bile bliznaci i deka postoel cenovnik za edno ili za poveke bebinja...pozdrav devojki do site!!!
E toa ne go razbiram ic, povisoka cena za bliznaci, ko da dva pati te gleda, ehpvo dva pati go tereti, bog da cuva se. Nacekale pa depart.
Oбичнo ехo е 2150 сo нoвa ценa a беше 2050. Дoдекa лечев стеричитет не.плaќaв ич тaкa ме гледaше, aмa вo бременoст немa шaнси, се се пишувa вo извештaјoт и плaќaм. Не знaм зaштo тoлку скaпo ти нaплaќa, еве @mimidjon сo близнaци беше пa истo плaќaше ништo пoвеќе.
Па мене ми рече мојата дека еднаш месечно плаќаш и не дај боже ако имаш потреба од дополнително да се видам со неа не се плаќа повторно. Скрининг нормално се плаќа повеќе, мене ми кажа Ана дека скрининг ќе правиме здравје на крај јули ама очекувам да е скап. Сепак, приватно е. Не разбирам зашто да има разлика во цената... Немам идеја искрено. Мене докторкава моја дури ми рече дека и апаратот за притисок што е нејзин ќе ми го даде да го користам до крај бременост зашто е срцка невидена, а тој апарат бил околу 4000 денари што мене ми се многу. Не знам искрено. Кога решив да се вратам во Систина иако сите ги фалат другите доктори, јас си ја одбрав неа зашто веќе ме прегледувала и е многу внимателна. Не знам, не сум паметна да ти одговорам, сепак ќе треба да помине време да видам како ќе биде навистина.
Мамички како сте по жешковоЈас сум во паника денеска.Од вчера воопшто не го сеќавам бебушот да мрда незнам зошто а беше многу активно.Инаку сум 29та недела.Што може да биде незнам ама цел ден си плачам
Девојки еве ме... вчера ми се случи нешто не убаво па не бев расположена за пишување, но денес веќе сум добро. Само што многу работа ме чека утре имаме слава, па треба да подзачистам по дома, да одам да испазарувам, да направам нешто благо.... а НИШТО не ми се работи бе, од ова жешково ќе полудам. Инаку се радувам многу за сите убави вести што ги читам, @Dear_Thing што ни се придружи во темава, вчера ми го разубави денот, @LadyC што конечно се среди и сега е посмирена и така... Сега одам да мавнам еден сладолед и се фаќам за работа.
Oвa нештo дo времевo ќе дa е , бaш прескa збoревме вo темaнa третo трoмесечие декa не им се мрдa денoвиве.
Понекогаш си велам дали само мене ми наплаќаат вака дупло за близнаци во Систина??? Ај ако има некоја идна мајка на близнаци а оди на контроли во Систина нека пише колку ја чинат прегледите??? Навистина се нервирам...обично ехо правев пред една недела...претходно прашав на тф колку ќе чини и ми рекоа околу 3000 ден.за близнаци... Кога застанав да плаќам ми вели 4000 ден.,...и и велам како бе 4000 ден...и велам прашав на тф ми рекоа околу 3000 ден....и ми вели почекај малку...кликна два пати на компјутерот и ми вели 3300 ден..шо се смени за неполна минутка во цената незнам....
Drugarcinja edna belja naprajv. So mm imame seks vo bremenosta. Ne cesto no imame doktorot ne ni zabrani. E sega malku na odmor opusteni mi se desi nesto koe nikogas ne mozev da zamislam deka bi ni se desilo. I pokraj seta vnimatelnost ni pukna kondomot i cela sperma vnatre. Sega sum isplasena od losite efekti. Znam deka nema nekoja so slicno iskustvo valjda jas sum edinstvena budala.
Срц не е ништо страшно, спермата не е штетна за бебето. И мм на почетокот свршуваше внатре, ама отпосле гин ми кажа да имаме секс со заштита да не префатам некоја инфекција, не за друго. Инаку спермата го омекнува цервиксот па пред крај на бременост дури и е препорачливо да свршува внатре.
Znam mila ama jas sum tek 4 mesec. I od tie bakterii mi e uzasno strav. Taman mi bea cisti brisevite. Se nadevam se e vo red
se deshava de. ne si budala, samo zagorena trudnica si napraj brisevi koa ke doesh chisto radi infekcii da se osigurash deka nema i teraj si...
@Jagoda123 како си? Пиши ни дали си поарна, ако не да барам чаре, да палам кола да ти донесам една кутија сладолед. Мора да си подобро.
I jas sum na toj um. Ke napravam brisevi pak. Da mu jas videvte samo facata na mm. Preblede kutriot Ama sama si go barav.
I jas sum celo vreme razakana po ova zestinive,ama dobro e dodeka podnesuvame,ne si edinstvena, da setneme dodeka mozeme
Дечки, да ве прашам нешто, дали е нормално или нешто до мене е. Значи имав вчера два теста од аптека позитивни, башка преку крв, два дена пред добивање и тоа. Е сега, вчера никако не ми влегуваше информацијава во глава, дека сум трудна, ама ајде прв ден паника, збунетост, емоции, па си мислев од денес ќе биде океј. Денес ми е бетер, се осеќам ко да не се десило ништо, не ми е верно дека може да сум трудна, све си мислам ќе отидам за недела дена и ќе рече докторката нема ништо. Дали е ова нормално, имаше ли некој друг да се осеќа вака? Дали дека мн поминавме во овие година и кусур па дувам сега и на јогурт, не знам што е. Маж ми некако веќе почна да се однесува ко одамна да сум бремена, а јас без врска. Само се молам цел ден све да биде добро... Си викам Леле да не добијам утре...