Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Zdravo devojki...od poodamna sum clen...ne pisuvam ama Ve citam i mi ste dosta interesni i relaksiracki mi deluvate...bremena sum 28 nedeli i nosam maski bliznaci so ivf posle pet godini borba so sterilitet...Lady sakav da te prasam kako toa ednas plakas vo Sistina i mozis da odis kolku sakas....pa jas se oddadov od pari tamu....obicno eho kaj Petrovska 3300 den...vtor skrining plativ 5500 den.,so izgovor deka bile bliznaci i deka postoel cenovnik za edno ili za poveke bebinja...pozdrav devojki do site!!!

На Delfina15 и eleni27 им се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    13.903
    E toa ne go razbiram ic, povisoka cena za bliznaci, ko da dva pati te gleda, ehpvo dva pati go tereti, bog da cuva se. Nacekale pa depart.

На vesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.767
    Oбичнo ехo е 2150 сo нoвa ценa a беше 2050. Дoдекa лечев стеричитет не.плaќaв ич тaкa ме гледaше, aмa вo бременoст немa шaнси, се се пишувa вo извештaјoт и плaќaм. Не знaм зaштo тoлку скaпo ти нaплaќa, еве @mimidjon сo близнaци беше пa истo плaќaше ништo пoвеќе.

На DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.944
    Па мене ми рече мојата дека еднаш месечно плаќаш и не дај боже ако имаш потреба од дополнително да се видам со неа не се плаќа повторно. Скрининг нормално се плаќа повеќе, мене ми кажа Ана дека скрининг ќе правиме здравје на крај јули ама очекувам да е скап. Сепак, приватно е. Не разбирам зашто да има разлика во цената... Немам идеја искрено. Мене докторкава моја дури ми рече дека и апаратот за притисок што е нејзин ќе ми го даде да го користам до крај бременост зашто е срцка невидена, а тој апарат бил околу 4000 денари што мене ми се многу. Не знам искрено. Кога решив да се вратам во Систина иако сите ги фалат другите доктори, јас си ја одбрав неа зашто веќе ме прегледувала и е многу внимателна. Не знам, не сум паметна да ти одговорам, сепак ќе треба да помине време да видам како ќе биде навистина. :)

5. Baby Baby

Baby Baby Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Мамички како сте по жешково8)Јас сум во паника денеска.Од вчера воопшто не го сеќавам бебушот да мрда незнам зошто а беше многу активно.Инаку сум 29та недела.Што може да биде незнам ама цел ден си плачам;(

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.944
    И мене ме зачуди, знам беше 2050... Ама нема врска. Многу ми фалат, не 100 ден. :)

7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Девојки еве ме... вчера ми се случи нешто не убаво па не бев расположена за пишување, но денес веќе сум добро. :) Само што многу работа ме чека утре имаме слава, па треба да подзачистам по дома, да одам да испазарувам, да направам нешто благо.... а НИШТО не ми се работи бе, од ова жешково ќе полудам. :whew:
    Инаку се радувам многу за сите убави вести што ги читам, @Dear_Thing што ни се придружи во темава, вчера ми го разубави денот, :f: @LadyC што конечно се среди и сега е посмирена :sun: и така... Сега одам да мавнам еден сладолед и се фаќам за работа. :)

На Bebulleee, Dear_Thing и LadyC им се допаѓа ова.
  8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ruchni blago i legni na grb. provereno.

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.944
    Ај лапни благо, размрдај го. :)

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.944
    Те гушкам убавино :*

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.247
    Допаѓања:
    49.188
    Oвa нештo дo времевo ќе дa е , бaш прескa збoревме вo темaнa третo трoмесечие декa не им се мрдa денoвиве.

12. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Понекогаш си велам дали само мене ми наплаќаат вака дупло за близнаци во Систина??? Ај ако има некоја идна мајка на близнаци а оди на контроли во Систина нека пише колку ја чинат прегледите??? Навистина се нервирам...обично ехо правев пред една недела...претходно прашав на тф колку ќе чини и ми рекоа околу 3000 ден.за близнаци... Кога застанав да плаќам ми вели 4000 ден.,...и и велам како бе 4000 ден...и велам прашав на тф ми рекоа околу 3000 ден....и ми вели почекај малку...кликна два пати на компјутерот и ми вели 3300 ден..шо се смени за неполна минутка во цената незнам....

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Drugarcinja edna belja naprajv. So mm imame seks vo bremenosta. Ne cesto no imame doktorot ne ni zabrani. E sega malku na odmor opusteni mi se desi nesto koe nikogas ne mozev da zamislam deka bi ni se desilo. I pokraj seta vnimatelnost ni pukna kondomot i cela sperma vnatre. Sega sum isplasena od losite efekti. Znam deka nema nekoja so slicno iskustvo valjda jas sum edinstvena budala.

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Срц не е ништо страшно, спермата не е штетна за бебето. И мм на почетокот свршуваше внатре, ама отпосле гин ми кажа да имаме секс со заштита да не префатам некоја инфекција, не за друго. Инаку спермата го омекнува цервиксот па пред крај на бременост дури и е препорачливо да свршува внатре.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Znam mila ama jas sum tek 4 mesec. I od tie bakterii mi e uzasno strav. Taman mi bea cisti brisevite. Se nadevam se e vo red

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    se deshava de. ne si budala, samo zagorena trudnica si :D napraj brisevi koa ke doesh chisto radi infekcii da se osigurash deka nema i teraj si...

На Bebulleee, Lolipop23 и BirMelek им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    148.944
    @Jagoda123 како си? Пиши ни дали си поарна, ако не да барам чаре, да палам кола да ти донесам една кутија сладолед. :D Мора да си подобро. :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    I jas sum na toj um. Ke napravam brisevi pak. Da mu jas videvte samo facata na mm. Preblede kutriot :D Ama sama si go barav. :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    I jas sum celo vreme razakana po ova zestinive,ama dobro e dodeka podnesuvame,ne si edinstvena, da setneme dodeka mozeme

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дечки, да ве прашам нешто, дали е нормално или нешто до мене е. Значи имав вчера два теста од аптека позитивни, башка преку крв, два дена пред добивање и тоа. Е сега, вчера никако не ми влегуваше информацијава во глава, дека сум трудна, ама ајде прв ден паника, збунетост, емоции, па си мислев од денес ќе биде океј. Денес ми е бетер, се осеќам ко да не се десило ништо, не ми е верно дека може да сум трудна, све си мислам ќе отидам за недела дена и ќе рече докторката нема ништо. Дали е ова нормално, имаше ли некој друг да се осеќа вака? Дали дека мн поминавме во овие година и кусур па дувам сега и на јогурт, не знам што е. Маж ми некако веќе почна да се однесува ко одамна да сум бремена, а јас без врска. Само се молам цел ден све да биде добро... Си викам Леле да не добијам утре... :( :(

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.