Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Имам веќе споделено дека за мене беше најстрашно околу 32 недела, дека мислев секој ден ќе се породам.
    Стомакот ми се стврднуваше, па се опушташе, немав сили да пешачам, доле ме рассекуваше буквално како со нож, опавчето ме болеше, имав грчеви...
    ОВие грчеви не се постојани, односно најчесто се појавуваа кога шеткав или ќе се изморев,за разлика од вистинските кои се на определен интервал. првен 15 мин. , па на 10. па на 5 минути.
    Второ, лажниве поминуваа со магнезиум, течности и многу одмор, лежење во една позиција која е најудобна. Вистинските назависно како лежиш, тука се.
    Го имав истото стврднување во таа фаза од бременоста кога беа лажните. При вистинските јас лично го немав.

Вистинските беа типични менструални, само појаки, за разлика од лажниве кои беа од се по малку.
    Тоа е моето искуство кога бев бремена со малата.

2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    како мене 32 г.н.прва пременост од памет сум извадена точноо како што опишуваш ми е страв ми е да станам од кревет мислам ке се породам а само некогаш ќе ме засечи и толку после некој сат пак исто не станувам од кревет кога лежам стомакот ми е мек и супер а се исправам тврт но и кога е тврт има различни фази :) леле од памет сум излезена ајде ме утеши дека не ми е само мене вака . Фала најмногу

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Од тоа рассекување памет ми се вадеше, како со нож беше и мислев рака нога испаѓа(facepalm).
    При породилните го нека тој момент (fingers).
    Ако ти е утеха јас во 9ти бев пофит оодколку цела бременост и ја надносив, фаза било.
    Најважно е да одмараш кога телото го бара тоа, да пиеш течности и магнезиум(дупла доза мене ми препорачаа во втората половина од бременост до 36 недела) и следи ги сите промени на телото.

На fs-fs-fs му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Мајки ви се случило ли додека мрда бебето да слушате крцкање? Вчера и денес некако е поизразено, да не знае некоја како последица на што се случува?

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    9.461
    haha mislev edinstvena sum tuka so vakvo nesto :) da i kaj mene krcka kako prsti koga si krckas najveke nasabajle dur uste sum vo krevet, neznam od sto e i jas se cudam. Inaku citav na eden srpski ili hrvatski forum i na drugi taka im se slucuvalo a nikoj neznae sto e duri ni doktorite a se vo red so bebenceto.

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добар деен. Денес ден ипол. Притисокот ми се стиши малку, пулсот, кога како ќе му текне, па задолжена сум да мерам три пати на ден - две недели.
    Докторката ми рече дека треба наредна недела брисеви да ми земе за кламидија и сл. И кажав дека во 8ма ми правеа, ми кажа дека се прават од 15-16та недела и дека треба да ги направам. Ако сакам кај нив, ако сакам кај матичниот. Искрено се зачудив, мене веќе ми се направени и ми се негативни. Нема што да се лечи... Зар има врска нешто во која недела (освен што во 8ма не може да се лечи) ?
    Ќе ги земам ако треба од кај него и ќе и ги дадам да ги види. Зашто пак да ги правам, немам веќе пари да фрлам, па поготово за иста работа.
    Тоа е кај мене, имајте пријатно попладне . :*

На Elena ena, Jagoda123, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Srcka tebe epten te opteretija. Brisevi se pravat so priskata, do 12-ta nedela, iskreno samo bez veze ke te burickaat. Ti imas praveno brisevi i toa e toa. Jas ne sakav da ti komentiram odlukata e tvoja, no si uspeala kaj Lozankovski da fatis mesto, jas ne bi go menuvala. Jas nikako ne uspeav kaj nego da dobijam karton, doktorot e najstrucen.
    Tuku daj kazete kako da odam na skrining za anomalii na GAK, termini nema, mi rekoa demek da odam da prasam koj den i vo kolku saat bi me gledale i togas da mi dadat prioriteten. Imam uste 2 nddeli do skrining. Pocnav da se napnuvam, pogotovo sto bebusive taka poretko gi osekam, stomakot mi e nisko, vecer ke da odam na dezuren. Nemam bolki, nisto ne mi e, samo panika me ima fateno.
    @Jagoda123 do sega cistev gotvev, da ti se prijavam. Cel den.

На Jagoda123 и LadyC им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Трудници мои најсакани.... Како сте ми? Да знаете дека премногу ми недостигате......

На kavadar4anka, letters, Asiana и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Сo приoритетен упaт, јaс тaкa бев, пoплaдне oкoлу 17:30, кaј Лaзaрoвa. Акo знaеш кoгa е дoктoрoт штo сaкaш дa те види, земи зa тoгaш упaт, мене дoдушa oдвaј ми дaдoa, aмa зaвршив рaбoтa.

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Онли срцееее! И ти на нас мнооогу ни недостигаш, мнооогу! Како е бебушка? Се гушкате? Помага ли постарата сестричка? :* :* :*

@eleni27 ајде не ме предомислувај сега мм ќе ме утепа! Нека е вака, и онака таму планирам да се пораѓам на крај. Ќе си одам и кај докторот по потреба, ама ова ми е конечно. Морам да се сконцентрирам на едно место, добра е докторкава, ќе се усогласиме, нема гајле, ќе ме разбере. :)
    А за Ложанковски, да врв гинеколог е човекот тука нема коментар. :)

На eleni27 и only44you им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ne mozam da prestanam da go guskam i baknuvam bebusov :) A pogolemata dada mi e desna raka.... bez nea kapenje i hranenje ne biduva ;)

So lesno neka vi e na site.... Jas imav veke zaboraveno kolku e prekrasen, sreken i ispolnet domot so bebence.... Cuvajte se i gospod samo ubavini da vi daruva....

На Lorins, Jagoda123, Asiana и 13 други им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ljepotic moja :* :* :*

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    41
    Идни мамички, молам за совет. Од попладневно чувствувам како некоја болка над папокот како да ме сече нешто. Влезена сум во 9 месец 9 дена. Можно ли е да почнуваат болките? Благодарам!

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Бaш те мислев пред некoј ден :) милo ми е штo сте супер сo бебуш, уживaјте зaслуживте :hug::sun: кoгa ќе мoжеш пиши ни вo пoрoдилни кaкo пoминa :*

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A do koga raboti taa ordinacija za fetalen skrining? Jas stvarno neznam kaj koj dr sakam da odam, eve ke odam kaj ovaa tebe sto te gledala. Jas prvo treba da odam da prasam vo koja nedela e najdobro da se napravi skrining za bliznaci, pa posle ke zemam upat.

16. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Jas pravev vo Sistina vo 21+5 gn.
    Koga prasav koga dvajca doktori mi rekoa najdobro e od 21 do 22 nedela...togas najubavo se gledale organite na bebinjata...bile najrazvieni....e sega preskapo e...me cinese 5500 den..ama pusti strav od podolga borba za bebe ne gledam mnogu na parite a ne deka gi imam od poveke...da bidam pojasna...

На LadyC и TheSecret им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Рaбoти вo две смени, сo термини, aмa брзo се пoпoлнувaaт. Нa пример, зa јуни термините се пуштaaт oкoлу 10ти мaј, се пoпoлнувaaт зa ден-двa. Две aмбулaнти се, 36 и 37. Знaм декa вo петoк е Ливринoвa, вo четвртoк Кoчoвски. Лaзaрoвa беше вo понеделник пoплaдне кoгa бев јaс. Амa требa дa се види кaкo им се рaспoредите. Јaс бев 21 неделa кoгa гo прaвев скринингoт.

На eleni27 и vesnik им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене во 20 та ми рече докторката. Добро, тука е, нема голема разлика. :)

На Henanana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Зборувате за вторио скрининг, ако добро ве разбрав.Пошто првиот се прави во13 недела?

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Првиот скрининг од 11та до 14та се прави. Ти која недела си? :)

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.