Лежам, ама ќе лажам ако кажам цело време. Ете од 5ипол сум на нога, па чистев цел стан до 8. Беше како скитник да живеел таму. Мајка ми со прст не мрднала. Нема кој, морав јас. Ама толку, ете ме сега седам. Не одам сега, таман работа, туку да си знам, мене мојов за се тука ме прегледува, упат не ми дава. Ќе го решам тоа, мора да има начин. И јас ќе земам приоритетен иначе здравје боже .
Откако направив два теста за бременост... отидов да испитам крв, повторно испадна +... па закажав кај гинеколог... Тестот преку крвта беше готов за 30 мин....
Здраво феминки.... Викендот бев малце отсутна бевме малку во природа, жешкото да го избегнеме... Денес повторно на работа И мене сеуште не ми се верува дека сум бремена... Едвај чекам да го слушнам срценцето на малечкото... Многу сум возбудена... .... само се распрашувам кој како бил во бременоста, што пиел мене матичната само фолна киселина ми препиша, а моите другарки пиеле премама... само за глупости размислувам во среда треба да одам на контрола и за тероидна и некако уплашена сум
Мешиња хелоу јас сеуште неможам да се освестам убаво од викендов, доста напор ми дојде, касно легни-рано стани, а јас една спанка ама битно бебето е добро, мрда, расте. Мислев порано ќе го видам, ама гледам дури следната недела контрола, многу ми се фати повеќе од месец да не го видам. Зборите за лубеници, порано ги сакав и ги јадев доста, ама уште во првата бременост мачнини имав од нив, гледам и сега пак исто и не ги ни јадам, ама па не ме ни влечат нешто посебно. Мм ме ослободи денес од обврската ручек, се прејал и сака денес од одмори, а тоа значи одмор и за мене
Девојки вие што пиете б комплекс за киселини, дали ви помагаат? Ми се вратија повторно киселината,буквално од секоја храна имам дури и кога ја голтам храната како да ме гори
Девојчици нешто ептен слабо сте ми активни по темиве, дали од жешково никому не му се пишува, или друго е работата? Јас синоќа ја прекарав славата, гости до доцна, спиев едвај 3-4 саати, а од сабајлево лутам по жештините и сега морам на работа. Битно си ги зедов резултатите од брисевите и се сите ОК, бев до кај матичната, исцедокот што ме испаничи во петокот бил од постапката на земање брисеви и нема потреба од загриженост. Нареден преглед ми рече околу 10 јули тогаш ќе си го видам бебушот. Can`t wait! Поздравче имајте убав ден!
Ете баш поради истото, поготово јас пошо хорор доживеав, не давам па брисеви да ми земаат. Многу ми е мило што се е ок. <3
Жими мајка јадам и јас овошни салати, сладоледи, пијам ладно нес, ама не ги сликам за на фб. Се важи така или џабе ги јадам? Не ми замерувајте, ама стварно луѓево претеруваат, јадат само за да имаат што да закачат на фб. Него за брисевите, во 34 недела имаше еден, нели? Да знам да си се спремам
Da ve prasam ke ja prskaat cela zgrada i kaj komsikata, deratizacija protiv lebarki, bubasvabi, komsikata prijavila se napunila, se voznemiriv zosto sum bremena, dali e stetno za mene toa? Gi prasavme ovie od kukjen sovet ni rekoa demek NE.
tie od kukjen sovet ne se doktori. prashaj shto sredstva se koristat i zborni so doktor. jas mislam ne treba da vdishuvash toa. sepak e otrov.
Здр маамииии @LadyC воопшто немаш проверено крвна група? Немаш ли полагано за кола? Инаку, јас клексанот почнав да ги примам и имам уште две па треба да одам на трансфузиологија на контрола, ама никако не може да ми издадат приоритетњн...нешто системот не работел...и ќе одам така ќе.се буткам ќе влезам, зашто докторката пд трансф. ми има пушано ден и час кога да сум кај неа...Ваљда ќе влезам... Јас уште немам мака од жешково, што ми оди да се запрашам дали е се во ред....?
Активно 10 години возам. Имам и знам дека сум Б+ само тоа не го признавале за пораѓај, наводно од ракав биле тресени (мада мислам дека тресени не постојат) . Што би се случило тогаш при сообраќајка не дај боже? Што знам, некако не ми е логично. А за жешково? Ќе пукнам колку ми е топло.
Па да ти кажам и матичниот и во Санте ми кажаа со некој посебен печат морало, па и уште 2-3 доктори (не гинеколози) . Не сум си ја прашала Ана, мада рано е. Инаку да ви се пофалам Адамова ми се јави, прво да ме „искара“ што сум и го „прљала името“ дека она знаела како изгледа хематом а дека Гетов и бил ученик и немал он сигурно врска ко неа, пошо нели според неа пола Македонија она ја обучавала. Суетни се гинеколозиве богами. Ме праша зашто не сум и се јавила. Кога и реков „Ви ѕвонев дента кога прокрварев вие не ми кренавте, во Санте немаа поим ни која смена сте ни ништо“ се заќуте. Зар нели приватно плаќаме? Прво еве од Ана ќе тргнам, уште првиот пат кога бев 24/7 ми беше достапна и на вибер и на тел. Вчера ради мене дојде на раб, што искрено ми значи многу. А Адамова ми рече само „јас не знаев дека сакате да се пораѓате кај мене“ . Мислам дека пробуваше да се оправда. Епа ајде вака. Да не ја вреѓам ете така кажано-она е експерт. Ама јас не сакам кај неа повеќе. Ми рече дека јас не треба да ја учам како да работи и без оглед какви и да земам апчиња и да било порано, ако требало да прокрварам, ќе прокрварам. И дека мене прогестеронот и утрогестанот не ми помогнале. Добро. Пеки. Она е гинеколог. Јас и овие другиве гинеколози сме сељаци. @lejla5 поарна сум, нема притисок висок околу 100/70 ми е цел ден денес. Нека остане така. Фала што праша
i? kje tu gi vratat parite?? pechatot e kockast mora u knishka da go imash ili ako si krvodaritel kartonche.
Јас имам крводарителско картонче со коцкаст печат.. Го прашав гинекологот ми рече добро е тоа нема потреба да проверувам крвна група штом имам такво картонче