Ми побараа трансакциска. Ќе ми ги врателе најбрзо што можат. Им се заканив со тужба. А каков печат е тој драга, никој не ме упатил ? Санте плус ме разочараа тотално. Неклиматизирано за трудници, ако си итен случај - ќе почекаш, па и пар вреѓања ќе добиеш . Никогаш нема да ги препорачам. Јас сакам кога плаќам (поготово голема сума) да имаат нормален однос кон мене. Сега сфаќам Гетов зошто ја бранел. Епа исти се. Суетни до јаја. Кога јас ги плаќам - они мене ќе ми служат. Во Филип Втори бевме за баба ми за операција на каротида пред година дена, за мене подобар тим не постои! Сите се фини! Ама сите од прв до последен. Штета немаат гинекологија инаку немаше да се мислам ич.
ko kockichka. ili zemi potvrda od transfuziologija. nezz kaj mi e novchanikot cel den go baram inache ke ti slikav
Ајде рано е. Имам човек во 8ми септември, ќе ми каже што и како треба, рано е уште. Ќе одам некаде во 7ми ќе извадам. Фала ти
Жени, ај едно малку непријатно прашање, но навистина не знам веќе што да превземам?! Дали се потите во интимната регија и што превземате околу тоа? Јас менувам по 5 пара гаќи дневно (буквално) се обидов и со секојдневни влошки, гледам да не сум во облека која пригушува, па носам фустани и пак гаќичките се мокри. Се нервирам, ужасно многу ми пречи. Може и не е некој страшен и сериозен проблем, но верувајте мене неверојатно многу ми пречи!
го имам истиот проблем .. веројатно и повеќето од женичките ... постојано менувам гаќи и повеќе хигиена ништо друго ... влошки не ставам ..
Значи не сум единствена?! Во однос на хигиената, половина ден сум во тоалет и се шлапкам со вода. Секојдневни ставав извесно време, бидејќи не можев да се смислам, но и така не бидува. Фустани ко демек да се луфтирам, џабеее.. Мене ова на психа ме мава, до толку ми пречи.
Ќе си ја нарушиш вагиналната флора со дневни влошки и пречесто измивање. Пробај со беби-пудра на препоните да упива вишокот пот, како што кажа и DigY, и освен менување гаќи нема друго чаре.
Za toa se vo pravo zosto jas koga polagav uste detiste koga me proveruvaa mi vikaat ajde da ne te bockame ke ti piseme B pozitivna najcesto se taa, a jas dete mule im vika aj dobro, ni od daleku ne sum bila taa krvna grupa i mislam bas deka taka pravat treba da se proveri.
Јас сигурно сум Б+ не ми пишаа од ракав. Ама искрено не знам со кој памет ставале така, да требало не дај боже за што и да е , како ќе знаеле?
Лејди, немој ѓаволот да те лажел да се пораѓаш во Санте. Еве на сите ви кажувам, тоа е една банда неодговорна, е до толку. Докторите што ме пораѓаа се топ, Абдула и Јегени, ама се останато е права банда. Ветуваат брда и долина а не исполнуваат. Се каам сто пати што се породив таму. Башка сестрите се најнеодговорни на свет, се се девојчиња 20 годишни на пракса, приоритет им се трачеви и глупости. Една малоумна за малце ќе ми го убиешемдетето со воздух во инфузија, кретенка една. Требаше на 2 месеци да направиме ортопедски преглед и ништо не баправија, не извисија а имаме платено со цената за породување. Епидурал и спинал не ми понудија, наводно докторот кој ги рабоѕи е на боледуваее, на нив си им се на боледување. Пофални зборови имам само за докторите и за две три сестри, се друго е олош.
Добар ден и од мене. Денеска убав ден, си бевме на третиот скрининг со доплер, бебушка си е топ и личи на татко и, ко заинат . Иначе за одмор ми рекоа до 35та недела може, пливање строго у море, базени никако, изложување на сонце до 11 и од 17,18саат,измеѓу одмарање. исто за патот, пауза на секој саат, мада не одиме далеку. Бар да видам и ја море годинава, небитно дали е само неколку дена, да не ми е криво
Не си единствената за Санте така што мисли. Моја братучетка се породи скоро таму.Читаше и слушаше супер искуства за болницава но кога отиде таму доби сосема спротивно.Ти си бар,од нешто задоволна он ни од докторите. Само јас сакам да упатам еден совет до сите вас трудници. Ако веќе имате услов за приватна болница јас би ви ја препорачала Систина.Одличен тим на доктори,а и сите вработени од хигеничарка па до најглавен во болницата.Чиста болница и убаво средена Темава е преубава
Стално, мада повеќе во движење кога сум. Непријатно во секој случај. Туширање, менување гакички, тоа е, нема чаре
Не ги признаваат колку да земат пари.И мене ме натераа да ги преправам па се потврди крвната група од возачката.
Имаат и изврсен спецјалист за бебиња неонатолог.За тоа со сигурност д-р Котларов ...ако е уште тамо!'За останатите стварно немам информација,но да дојде овој муабет до газдата има чистка одма да направи гатант!!
Во која недела го правеше третиот скрининг и каде??? Јас сум скоро 29 и незнам кога е најдобро да го направам тој скрининг???