Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. May.j

May.j Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

Fala mnogo , za utehite, jos malcev nekolku deka , a inaku i doktorot mi go ima kazano isto deka do 28 nedele ke mi pomine toj krizen period kade , sto ne treba mnogo da se opteretuvam so rabota po doma, da lezam , i da omaram :** ke odam sledniot mesec na pregled ke vidime sto ke mi kaze :*

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Си завршив работа на ГАк како нормален човек.И цтг и ехо.. имам малце повеќе плодова вода ама тоа не е страшно сум кркала благо :lol: Нареден четврток ако у мешувреме не се породам пак на цтг.
    Битно сум задоволна и фини беа и ако сум без врски до сега збор немам.Башка ми кажаа дека и мм може да присуствува на пораѓајот :) Знае некој како иде тоа?

На karak и Cliona им се допаѓа ова.
  3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Форко значи позадоволна си од Гак? Да немам сомнеж јас накаде да одам..
    И мажот може да присувствува мислам доколку е природен пораѓај, незнам дали ќе може ако одлучат дека треба да одам царски :?: Што ќе гледа таму како ме сечат? :|

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Да да ГАК дефинитивно :) Чим јас викам :lol: А ако може мм да присуствува ќе се препородам :)

На HeidiDiWalt и Cliona им се допаѓа ова.
  5. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Јееееее, значи се освести на време Фор :) Сега и јас вака како што ве читам сакам да ви се придружам, ама си се фатив ја за друго оро и сега ќе си го терам до крај |( Ве гушкам жениииии, ситно се брои, знаете? :lol:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Devojcinja me interesira nesto pa da si prasam.....dali koga fakaat porodilnite bolki i pred porpduvanjeto na pr na samiot den dali bebceto pretka kako i pred toa ili miruva....
    Neznam dali ke mi go razberete prasanjeto....

7. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utroo mamickii denes vleguvam vo 30ta ta nedela fala boguu ve gushkam site imajte ubav den

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ајде со лесно нека е маци :) :*

9. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

па ти се замараш со простаклукот на луѓето :@ уживај си миличка нека кршат глава сите, јас кога отидов во чаир на контрола во првата бременост бев со стомак до заби, а таму се сретнавме со една пријателка на мм. и прво се зачудив што бара толку рано во чаир зошто да не ја откопчаше јакната ниту ќе помислев дека е бремена, а камоли дека чека да се породи секој момент. тоа беше најчудното меше што го имам видено во животот. веќе длаболко беше навлезена во 9-ти а мешето и беше како отечено пред добивање значи скоро и да го немаше. така да ти радувај се нема да испукаш како големите мешиња и полесно ќе си се вратиш во нормала. значи си секси трудница ;) , воопшто не очајувај само галете се и уживкај си

10. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hehe fala tii Anicka srcc mi go razubavi utroto segaa I mm mi kazuva isto AMA jas ete se zamaram

На anicka1anicka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас сум ко оси да ме гризале се тркалам па гајле ми е :lol:

12. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hehe srckaa debeli al srecni :D inaku kakov e toj rutinski skrining vo 30Ta nedela sto se pravi dali znaete i dali e zadolzitelen jas duri 15ti maj sum kaj maticniot

13. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    ..... :D кога сме кај килажата, да прашам колку е нормално да се поправаш месечно....јас сум при крај на 5 месец, а сум поправена околу 3 килограми?
    Инаку, апетит за јадење имам огромеееннннн само наутро (за доручек), многу ретко, скоро никогаш не вечерам....не за друго, се случувало да ми се јаде по нешто лесно за јадење, но имам страшен проблем со стомакот.....незнам како е кај вас, ама мене после ручекот страшно ми се подува стомакот и неможам да дишам, ниту да се движам многу, се чуствувам како 200 - килаш.
    Вам ви се случува тоа и дали знаете што може да ми помогне околу полесно варење на храната (пр. јаболкото ми помага но не секогаш... :doh: ).....

убав ден....

лајк за коментарчево.... :)
    инаку јас знам дека скриниг се прави околу 23-24 недела и толку...ЗАР ИМА ПОСЛЕ ПАК????? :worried: леле ми се здосадува од маткање по лекари.....де крв и урина, де контролно ехо, де скрининг, де приска...аман не изнашетаа...ма нели е малтретирање толку испитувања за трудница....башка кој газда ќе дозволи толку често да отсуствуваш??????????

:* бацки

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
  14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Нашите не знаеле дали сме машки или женски..срцето ни го слушале на она за притисок..а па за бактерии и остали ствари да не зборам - НЕМОГУЧА МИСИЈА :) Па еве не здрави прави :)
    Сега само не дерат со пари не за контроли не за лекарства... Тоа е :)

15. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

ХАААААААААА...уште бетер, ги слушале со ИНКА на стомаците, важно било дали има срцева акција и толку, приска и незнам ја што непознат поим, па што ни фали, што викаш....ма ајде, стварно е малтретажа.
    Па кога ќе те стресАТ со некоја погрешна информација или податок, па после извини сме згрешиле.....незнам што да кажам! :envy: :drunk:

16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Devojcinja jas izgleda deneska ke trknam do kaj bolnica ili utre najkasno....imam bolki koi sto mi se javuvaat i pominuvaat traat nekade minutka mozebi i posle toa gi nema.....slicni se na menstrualnite no mojata granica za izdrzlivost e mnoguuuu golema pa veke neznam dali e nesto ili ne.....
    Inaku dva dena imam tecna stolica izvinete na izrazot pa si velam aj da ne e od toa da sum nastinala
    :^)
    A taman od sinoka pocnav vaginaletki da stavam za bakterijata.....
    Ke vidam do posle ako ne ke trknam do bolnica i taka i taka site me znaat tamu stalna musterija sum im hahaha

17. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    :* СО ЛЕСНО.....СЕ БЛИЖИ НАЈВАЖНИОТ МОМЕНТ НА ЕДНА ЖЕНА....ПОЗДРАВЧЕ

..........САМО ЕДНО ДЕТЕ Е НАЈУБАВО НА ЦЕЛ СВЕТ, И СЕКОЈА МАЈКА ГО ИМА!!!!!!............

П.С. КОГА СМЕ НА МУАБЕТОТ ДА ПРАШАМ ДАЛИ Е ТОЧНО ДЕКА ДЕВОЈЧИЊАТА СЕ РАЃАЛЕ ПРЕД КРАЕН ТЕРМИН, А МОМЧИЊАТА НАЈЧЕСТО ДО КРАЈОТ ИЛИ СЕ НАДНОСУВАЛЕ????

18. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    À bre mamicki si citam i se smeam na site nas znaci pokomplicirani trudnici od forumov nesum citala hahaha se neshto ni fali à za skriningot procitav vo temata ispituvajna vo bremenosta :D

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    ете гледаш не болеше. Си заврши работа и си смирена абе форко ГАК си е ГАК стварно и мене ми беа многу фини и плус сегде чисто убаво па сега за пораѓај здравје боже секој со своја среќа. Јас утре сум пак на ЦТГ а и мене ми рекоа предходниот пат дека сум кркала благо и имам повеќе плодова. Абе пливачи ќе бидат нашиве подобро да има отколку да нема ;)

20. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Дај боже да се биде супер до крај :*