И мене ме предомисли @DigY за влакно не закажав. Ама сеа гледам у право била, штом сите проговоривте јавно
Vesnik скринингoт е кo секoј преглед ништo пoсебнo, детaлнo гледa се.кaкo.и секoгaш, дoплер.нa.пaпoчнa мене бaр oвa секoј преглед ми прaви. Ми нaплaќa кo oбичнo ехo 2150.
Ве читам за крвните групи и си направив филм Пред 10 год положив за кола и тогаш добив картонче со Б+. Не ме стресувајте со тресење од ракав зошто ако не сум таа група и сум рх - треба инекција да се прими а веќе сум 28+... ви викам филм си направив. Вакво е картончето,вистинско ли е?
Епа девојки мои, јас носам маже Ни кажа докторот денеска, се е ок со бебето Иначе мн ме замисли за 18 недела мн е тешко, околу 350 грама, за три недели скоро дуплирало во тежина....
Штом има печат и потпис вистинско е. Мене гинекологот кога ме праша за крвна група и рх фактор ми рече нема врска од кога е картончето, само да има црно на бело, ако го најдам од лекарското да му го однесам ако не да се боцкам.. мораш ова и на пораѓај да го носиш заедно со последни брисеви....
Незнам дали имам претходно пишано, јас со крвната група голема забуна направив. Имено,кога сум се родила јас, на мајка ми и кажале дека сум 0- и со оглед на тоа што и таа е - не примила инекција тогаш, а сестра ми е А+ и за неа примила. Но, сега кога јас испитав за мене, бидејќи немав картонче, испадна дека всушност сум 0+, на две различни места испитував за сигурно,сва среќа што сестра ми е жива и здрава, а и мене не ми се десило нешто. Затоа, сите да си препроверите,ради тоа "од ракав" вадење.
Извини што ќе.прашам, јас сум негативна и само препрашувам за вакви работи. Тоа што не примила инекција, со сестра ти се е во ред? Пак извини на прашање
Неонатолог е др. Пиперкова, не е Котларов. Баш сакам да дознае газдата, ама уште повеќе сакам турците да дознаат. Ќе ја истерам правдината на виделина, затоа што направија голем пропуст и уште повеќе прават. Рака во оган ставав за нив, ама не повеќе. Ги жалам Јегени и Абдула, само црна дамка во реномето ќе им биде искуствово.
Да да,сестра ми си е во ред. Порано инекција се примала само после раѓање,па бидејќи јас сум била негативна,мајка ми не примила,а по раѓањето на сестра ми примила,во случај да има и трето дете.
Жени имам едно прашање, при патолошка бременост се исплаќа 70% од платата додека да се отвори породилното, или се намалува и породилното после, наместо 100% се исплаќа 70% ?
Неее после се ова? Чекам пари на трансакциска и аривидерчи им викам! Не сакам да го погледнам! Страшно...