во санте сега отиде да работи гинеколог од Гостиварската болница.Да не ја именувам јавно и да не прекажуваам стории нејзини ама не дал Господ да се паднете во нејзини раце
Зошто мајката ако е рх негативна, а бебето се роди рх позитивен фактор, тогаш се создаваат некои антитела кои што можат да влијаат на следната бременост, затоа и мора да се прими таа инекција...
Пак ќе кажам, значи среќа што сум брзоплета (од една страна) па навреме увидов со кој си имам работа. Значи мојот матичен е срце и Кацарска е врв од докторка во Систина. Имам доверба во двајцата, без оглед на парите.
Фала многу Јас се исплашив, многу напредно, баш споредував со другарка која во 20 недела и беше 170 г, а се роди бебето 3,850кг, викам моево колкаво ќе биде....
Дечки, ми закажа докторката во петок во 13ч да ме види на ехо. Тоа би му дошло на точно три недели од овулација, т.е дента кога мислам дека е зачнато или околу 5 недели од последно добивање. Што да очекувам олку рано, мислите ли дека ќе може да се види нешто конкретно? Инаку уште не сум си дојдена на себе, уште ми е се’ чудно и неверојатно - се молам доктор да ми каже нешто за конечно да почнам да процесирам.
И мене ми беше првиот преглед во 5 та недела, и се виде точка а по две недели го слушнавме и срценцето, а и да не се види не е страшно, ќе се види за една недела
Може ќе се гледа ембрион, а може и не, може само зачетоци. Но не се плаши срце. Кај мене дури во осма видоа ембрион. И да. Ќе биде се во ред и само ќе ти го потврди она што веќе го знаеш.
Вo 20 неделa 170 е мнoгу мaлку, мене тoлку вo 16-17 ми беше, вo 22рa 461. И пoсле пoчнa дa дуплирa Сегa вo 31 1604 бевме Тaмaн си е не се секирaј.
Abe ne se potresuvaj ako ti proverile tamu nemas gajle jas pisuvav za mene zosto mene ni krv mi zemaa ni nisto mi rekoa aj da ne te bockame ke ti piseme od rakav, jas dete bev im rekov dobro, ako ti proverile nema utka za krvna grupa.
Baska sega gledam deka imas i potvrda od transfuziolog, mene nisto ne mi dadoa nikakva potvrda uzivaj
Значи си купив 95ка прслук мек од Сара. Значи 95ка празна! Рипам од среќа, јас секогаш сум носела со пушап 85ка. Кај е маж ми сега да се радува малку?
Мамички, ова се моите резулати од Priska 1, објаснувањето во продолжение е дека има низок ризик на сите параметри, од 5 %, но ме загрижува последниот параметар 1:300, доцна е да ја барам матичната и не знам дали има простор за грижа и дали ќе бидат потребни други испитувања. Ваши искуства?
и јас бев како тебе... јасно се виде на ехото.... честитки и секое добро! и јас сеуште сум во позитивен шок и не можам да се свестам од радост!
Мами денес полна 36та па со господ напред уште малку и синко ке си го запознаам, едвај чекам Денес чистев по дома, креветчето е спремно постелнината и алиштенцата му ги средив, до крај на неделава планирам се да се спремам и да си чекаме опуштено