@AngelOfArh дали имаш некаква информација за @zeka што се случува со неа? Мислам дека се познававте лично.
Oф бе и јас исто, да си опнам нозе нагоре, мажето ми е дома на одмор лански, да си седиме, да си гледаме тв, ама нема ете! А денес ми е прв ден на работа после продолжен викенд, замисли колку ми е тешко. Плус останатите од државниве институции со кои соработуваме, на пр. суд, катастар, ујп итн. сите се ослободени, освен ние. И ние сме министерство упм, што не држат
Мене не ми даде матичната ништо да испитам само ми ги препиша премама, евентуално може крв да се испита и урина ама мене покасно ми даде тос испитам, првото испитување јас што го правев беше скрининг
Standardno ke pravis krvna slika i urina sekoj mesec. Nekade od 16 nedela bi trebalo da se ispituva i serumsko zelezo. Eho pregledite zavisat od doktorot. Gore, dole na 4-5 nedeli se odi na kontrola. Za priska test ke ti kaze doktorot od koga do koga, tuka zaedno so priskata se pravi i prviot skrinig, potoa imas brisevi. Tuka sme ke si kazuvame se sto treba Inaku gledam zboruvate za osloboduvanje od rabota. I kaj mene tesko. Osven ako ne si zemam boleduvanje, sedenje doma jok objasnuvanje e deka ova e samo preporaka, ne i naredba. Taka sto ke si sedam, toa e. Iskreno ne mi e tesko tuka na rabota, ima klima, pravam pauza koga mi treba, jadam, se razdvizuvam i se toa, no problem mi e koga si odam nakaj doma. Shok me mava nadvor! Ovde e ladno duri, taka e namesteno za cela zgrada, nema menuvanje na temperatura.E posle kaj 5 saat koga si odam... jako e epten. Ke teram, pa sega daj boze da sme dobri so bebko, valjda mu e dobro nego vnatre... Se nadevam ne mu tolku zesko kako na mene
Леллеее, ќе пукнам. Уште толку мислам дека ми падна притисокот. Осет да се нема баш им е гајле. Даваат соопштенија по тв, и на тоа остануваат никој не почитува ништо. Да ти е*ам државата.
Не, јас сум во институција која ја наброја претходно демек ги пуштиле во истата. Значи нема благе везе.
Епа ваљда е, јас еве уште сум на работа и се нервирам од изјавите како „имате клима и овде, шо ќе ви дома да одите“...E toa e.
Едно позитивно да кажам. Го најдов докторот и закажав уште за вечер да видам дали на бебо му пријало море. Ме советувате ли да кажам дека ни пукнал кондом да видам дали ќе ми советува брис пак или да не се резилам со таква изјава во 21 век. Ќе рече загорени кутрите не можеле ни кондомот да го наместат
Prasaj si srcka za toa e on tuka jas mojata maticna za sekakvi gluposti ja prasuvam, bar ke si bides mirna.
Значи гледам сега на тикерчето 19 недели. Полни! 19 недели љубов! Ја обожавам бременоста. Ќе ми недостига. Иначе, вие по државните истутуции може ќе бидете ослободени од утре, ама ние во приватниот сектор???? Шанса нема да не пуштат. Мене знаете што ми рекоа? Тука има клима, во автобус имаш клима, таман ти е. Гледате, мене ми е ептен погодено
I jas znam mnooogu storii za taa doktorka ako moze da se narece doktorka sto otide vo sante, tuka vo gostivar upropasti renometo na bolnicata sega neka im go rusi i na sante. Pazete kaj koi doktori odite
Devojki jas pak da prasam nesto,go meram pritisokot na levata raka 110/70,go metal na desnata 130/90 Kako e mozno toa i sega Sto e tocno navistina sum mnogu zbuneta pomagajte