Ах друшки, има и полошо, мене работата ми е во друг град,секојдневно по два и пол саати по смрдливи комбиња на времево... Како исцеден сунѓер сум едвај се освестив кога стасав предмалку... Излез = оставка...
Неможиш некако боледување да земиш... Барем матичниот гинеколог нека се смилува малку и нека ти даде барем за летниве месеци...
ne moze taka. pod ista dijagnoza mesec i pol ne moze da i dade pak. ali moze posle 15 da bara od specijalist
Мешиња, се сончате или сте се сончале бремени? Јас свадба правам наредниов месец па сакам боичка да фатам, па сакав да ве замолам да ми дадете препорака во смисла дали го сончате стомачето и кој крем за сончање со колкав SPF го користите?
Ne e preporaclivo vo bremenosta da se soncas poradi odlepuvanje na planceta, ama posekako konsultiraj se so tvojot ginekolog.
Јас гајле немам на двете работи има клима дури и ладно е. До таму со кола за назат пак со кола, ќе издржам. Прстите на рацете ми отекуваат. Минатиот пат коа ми отекоа морав да одам и да ги исечам прстените во месо ми се пикнаа и прстите ми помодреа. Вчера на време ги извадив. Дали е притисокот или ќе отекувам цела не знам....
Да ве прашам, дали ви се појавуваат оние тапи болки во долниот дел на стомакот? Личат како менструални но многу поблаги се и брзо минат. Колку е нормално да се случуваат и ако да, ќе ве замолам малку околу тоа, докторката многу слабо ми објасни, шеста недела сум инаку. Поздравче на сите имајте убава ноќ
Добро вечер, јас на гости до пред малку кај старосватот. Куќичка, свежичко,дворче, уживанција. Одамна не сум била на гости. Убаво ми дојде во дворче на посвежо. Ве позз, убава ноќ
И јас ги имав, и сите мои другарки, до кај 12 недела, и мене гинекологот ми кажа нормално е....а зошто се појавуваат врска немам, некои викаат ти се шири матката, ама не верувам во прво тромесечје.... како и да е нормално е
Си викам ајде крвна слика ќе направам на бит пазар, и така ми е во близина гинекологот (брис да ми земе), а и работата, и не ми провериле железо, и докторов вика намерно прават така, а ги зимаат парите од фонд како да е проверено, скоро на сите трудници не им проверувале, иако го има во упатот, уште се враќам да прашам со резултатот, и вика е добро де ќе провериш пак за 3 недели.... Убаво си одев во Авицена, ајде сега пак на боцкање.... Да ви кажам да си знаете, да не се малтретирате како мене
И јас приметив дека крвната слика небеше комплетна,дали ви испитуваат холестерол и триглицериди? ИСПуштени ми беа при првата анализа која ја правев во биохемиска во болницава.
Фала мила што ме мислиш. Болките поминаа, па пак се јавија послаби, па се смирија, ама сега осеќам некој притисок низ целиот стомак. Сум била и поарно, но сега пред спиење ќе се напијам магнезиум и се надевам ќе помине се. Убаво требаше да имам контрола на 4 недели, тоа ќе беше деновиве, ама смотаната секретарка рачуна 4 недели=1 месец и плус уште некој ден си додаде и се фатија 5,5 недели. Во понеделник дури