Ma kakvo spienje mene kaj kukovite me skapaa od bolka tamu i toplovo ne dotolci, ranobudnici sme, dremam i se mislam kako ke preziveam celo leto doma, ufff
Луѓеее спиење по неколку саати колку да не е без ич. Денес се затнав од климата. Страшно. А надвор пекол од 7 сабајле. Не знам летово како ќе издржиме... Бтв добро утро на сите.
Ниту се спие ни па се дише катастрофа, грлово ме гребе од ладна вода а и јас спијам со клима па се мислам сега еден парацетамол да се напијам, добро утро и од мене мешковци
Jas spijam so otvoren prozor. I spijam. Duri ne mi se ni stanuva. Sabajle solzi duri na oci mi dojdoa od sto ne mi se odese na rabota Izedov edna fantasticno ubava kifla so virsla, sega kafence ke si pijam i ke si cekam da promrdaat palavkovcive moi Imajte ubav den zencinja
Добро утро и од мене. Ноќите до пред некој ден беа подносливи, но две вечери по ред лудило е. Син ми толку се поти на главчето што перницата ја прави цела утоп. Се превртуваме и јас и тој по цели ноќи, место не не фаќа. Последниве две вечери и јас пуштам клима. Во период од 00:00 до 4:00 после ја гасам. Климата ми дува во ходник, но со отворена врата од спална влегува ладно. Иако не дува во нас директно јас пак се плашам да не се разболиме. Преку ден е турбо од 10:00 до кај 20:00-21:00 после ги отварам сите врати. До продавница не ми се оди, од друга страна па детево плаче, му се шета, не сака да седи дома. Иди објасни му. Се налевам со вода, а почнав да шетам по дома и без гаќи. Фустанче на мене и луфтиранција. Епа нема друго...
jas spijam kako trup ama klimata celo vr si duva, voopshto ne ja gasime vekje nekolku dena. problem mi e samo dur se namestam zashto ja skinav trudnichkata pernica pa denes moram da go resham i toj problem.
Топло е лудница. И јас работам во друг град и патувам секој ден. Сега за сега добро издржувам ама веќе мака ми е, одвај чекам одмор а за боледување стварно може треба да спомнам на матичниот гинеколог дека патувам и може ќе ми пише, инаку овде од одморот ќе ми земат
Многу ми фали спиењето на стомак. Мислам дека најголемиот проблем е немањето на убава положба за спиење (уште од сега) и ми недостига да нанам на мешко. Врти се на една, те на друга страна, не, не е тоа тоа. А па на грб? Трауми на гзната коска немам поим зашто. @Jagoda123 најарно е така ( прслуклес и гаќлес) ама кој може. Јас не носам прслук, ама имам исцедок, без дневна не можам. Во тој дел - блазе тебе. @DigY драга како ти се скина перницата? Потковица имаше од Стружанка? Зар се до толку слаби?
Здраво, здраво мајкички мои, ќе го преживееме ли и овој топол ден? Туку да ве прашам во врска со трудничкото, кога најкасно можам да го отворам, мора ли кога ќе влезам во 9 ти? Или можам да одам до пораѓај? Сакам повеќе да бидам со бебуш мој
Po zakon e 28 dena pred termin, megutoa se progleduva niz prsti pa nekoi go.otvaraat tocno na denot koga ke.se porodat. Ako mozes da odis na rab do kraj, teraj
Како издржувате...се мрднав од жешково...ноќите ми се многу тешки...во спална жешко а поудобно за спиење...во дневна клима, ама ужасно за спиење...тврд седмосед..незнам кој пат да го фатам...ме фаќаат паники...обавезно б6 пијам пред легнување ама како да не ми делува...ќе заспијам и се разбудувам муслејќи којзнај колку сум спијала и кога ќе видам сум дремнала пола сат...
Жени и јас да се приклучам во кукањево во врска со времево не знам стварно како ќе издржиме, почна да ме плаши дури. Полошо е на клима што седиме, кој температурен шок му праиме на организмот, ја искрено се плашам негде да не се струполам кога си одам накај дома, воздухов гуши
Мене на работа сега ми е ужас. На секој пола саат ми се приспива, очиве ми капат. Сакам дома не знаете колку многу. А денес работа преку глава, странки еден куп. Инаку вчера бев на гинеколог и ме искара. Што се напнуваш ми вели, ајде оди си се гледаме за две недели, дека последно ме гледаше на први па сега пак први да дојди. Само го виде онака блиц, мрдаше, му го провери срцето и ми вика оди си. Јас„ама докторе патував, пливав“, а тој ми вика добра си, ништо немаш, не требаат чести контроли, ако немаш мака. И си отидов така, не си го видов бебо. А, да, ми даде и гинодактарин за исцедокот, пошо вагисанот не ми помогна. Знаев јас, кандида е, не може со вагисан да се излечи, ама арно ми е кога ја послушав глупавата матична. Ама па не можам за брис на приватно. Да беше некоја друга бактерија ќе си одев кај мојот доктор, ама си реков барем за кандида знаат матичниве терапија да дадат
Матичната ми даде само една недела боловање, ме тера да одам на болница да ми се потпише и таму доктор за да ми се продолжи уште една недела. Насекаде читам дека две недели може да даде она без проблем зошто само една недела ми рече пичку матер...
15 dena moze da ti dade ako veke saka,mojata bas rece jas sekako go davam ti sakas 5,10 ili 15dena koristi mene isto mi se faka ali nemav poteba togas,e sega za zeskovo ke gledam da zemam mn e,a i nozeve mn mi otekuvaat
И мене ми отекуваат многу нозете а и плус тоа имам неподносливи болки во грбот, левата рака стално ми трни, а и левата нога ја завлекувам, мислам дека бејби ми лежи лошо на некој нерв. На цел товар од жешкото и притисокот ми се качува од 120 со 70 на 150 со 90, и сето ова не е доволно за 15 дена боловање. Матична ќе се прашам дали ќе ми биде после пораѓај пак. Ќе и е*ам тоа племето.